View Single Post
Eski 17-02-2011, 18:07   #58
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Nihayet!

Pişirmeden önce:
Name:  DSCN0291.JPG
Views: 2214
Size:  62.0 KB

Çukur kaptan vazgeçip düz tepsiye koyunca hızla yayıldı. Neyse ki ısının etkisiyle biraz daha toparlanıp kabardı.

150-160 C derecede, 40 dakikada pişti.

Tadı güzel, ekşi yoğurt gibi hafif ekşiliği var. Keskin kokulu değil ama kesinlikle ilk mayalanmadaki iyi olmayan koku gitmiş. Zaten bugün pişirmeden önce de o koku gitmişti, Müjgan Hanım'ın dediği gibi moral bozmadan un ve su ilavesine devam.

Daha iyi kabarmalıydı ama yeni maya olmasına ve tam buğday oranının çok olmasına bağlayarak moralimi düzeltiyorum. Bir sonraki ekmeği sabırsızlıkla bekliyorum.

Name:  DSCN0297.JPG
Views: 2237
Size:  56.4 KB

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön