Dün gece ekmek fotoğraflarından birini face'te de paylaşmıştım. Fikret arkadaşım şöyle bi yorum yapmış:
"
Hamur biraz katı kalmış galiba
) Fazla yarılmış...Ustalar nemlendirme işleminden bahsediyorlar. Bir de cizmek de önemliymiş:
Çizme işlemi, bir çubuğun ucuna bağlanmış jilet parçası yardımıyla yapılmaktadır. Tekli ekmek olacak hamurlara tek ...çizik, diğerlerine ise iki çizik atılmaktadır. Çizik atılması esnasında 45 derecelik açı gözetilmekte, dikine yapılan çizmelerde ekmekte yarılma olduğu, dolayısıyla tercih edilmediği ifade edilmektedir.
…….
Çizme esnasında yaş mayalı hamurlara boydan tek bir çizik, ekşi mayalı hamurlara ise sağlı ve sollu çizikler yardımıyla baklava dilimi şekli verilir. Tekli çiziklerde açılı çizik atılırken, baklava dilimi çiziklerde açı verilmez.
KUTLARIM..."
Onu en kısa zamanda ağaçlar.net üyesi yapmam lazımm.