agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni623Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-02-2011, 12:19   #1
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Müzgan Hanım elinize sağlık. Pişirme kaplarına hamuru koymadan önce bir işlem uyguladınız mı (ısıtma gibi)? Ben de aynı kapları kullanmayı düşünüyorum, yapışma oluyor mu? Altına un serptiniz mi?

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2011, 12:35   #2
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Sağolun... Kapları önceden fırına soktum ama, hamurla birilikte çok düşük ısıda... en alta un da serptiğim halde kare şeklindeki kaptan çıkarmakta zorlandım, biraz yapışmıştı. Diğer yuvarlak kapta öyle bi sorun olmadı

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2011, 23:42   #3
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Deneme3

Name:  ekmek3-2.jpg
Views: 2852
Size:  31.7 KB



Bu akşam üçüncü denemeyi yaptım. Gittikçe düzeliyor sanırım.
Bu kez kabına yapışmadı da...
Mayasına annemin önerisiyle bir çorba kaşığı kadar tarhana koymuştum. Hem fermantasyonu hızlandırdı, hem de o güzelim tarhana kokusu ekmeğe geçti. Henüz tadına bakmadım ama iyi olduğuna eminimm



Name:  ekmek3-3.jpg
Views: 2998
Size:  29.8 KB
Tek kusuru kabarırken üstüne çizik atmamam oldu. Bu yüzden yandaki en zayıf noktalardan çatladı. Ama napiim, kabarırken çizik atınca, sönecek diye ödüm patlıyor.. İlerde daha cesur olurum gibi... )

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025