agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni623Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 11-02-2011, 10:41   #11
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,528
Galeri: 765
Ben o kısmı atlamışım. Kayınvalidem ayırdığı maya hamuru ile akşamdan un ve su ilavesi ile mayayı çoğaltırdı. Buna hamur tutmak diyoruz. Sabah erkenden bu tutulan hamurla ekmek yoğururdu. Ama her seferinde 10-15 ekmek yapardı. Ekmekleri evimizin bahçesindeki köy fırınında pişirirdi.

Bir de kabaklı ekmek duydunuz mu bilmiyorum, bazen yoğurduğu hamura kabak eklerdi. Kabaklı ekmek, çok yumuşak ve lezzetli olur.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025