agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni623Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 08-02-2011, 13:33   #11
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Özellikle kalın kabuklu ekmeklerde fırından çıkarılıp ekmek tahtasının üzerine alınıp pamuklu, vb. bir bezle örtülmesi kabuğun daha yumuşak olmasını ve içinin hamur kalmamasına yardımcı oluyor.

Tuz miktarının biraz artırılması ekmeğin tadını oldukça değiştiriyor. (Kendimize az tuzlu yaparım. Misafire yapacaksam tuz miktarını artırırım. İkisi arasında çok fark oluyor)

Özellikle ekşi mayalı ekmeği (piştikten hemen sonra yenmeyecekse) dilimleyip fırında, tavada veya küzine üstünde ısıtarak tüketirim.

Ekmek taşı hakkında burada güzel bilgiler var.

Pişirme hakkında sitede bilgi olabilir. (Bilgiye erişmek için üye olmayı zorunlu kılan sitelere üye olmuyorum.)

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025