agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 2 Gönderen tenar

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 15-12-2008, 11:46   #6
Ağaç Dostu
 
kahyanur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-08-2008
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 254
Her yıl tarhana yaparım. Ama ekşi maya bulamadığım için hazır satılan mayaları kullandığımdan tarhanam bir türlü ekşi olmuyordu. Bu sene ekşi yoğurt suyu ve undan maya yapmayı denedim. Yarım bardak ekşi yoğurt suyuna un katıp yaptığım suluca hamuru kapalı bir kapta bir hafta kadar beklettim. günde bir kez açıp az un ve az su katarak kıvamını suluca tutarak karıştırdım. Sonuç mükemmel oldu. Bu mayayla yaptığım tarhana da ilk defa istediğim ekşilikte oldu. Gayet güzel de kabardı.

kahyanur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025