![]() |
Alıntı:
Erken ektiğinizde toprağa geçireceğiniz zamana kadar dış mekana alana kadar korumanız gerekecektir. Mart ayı gibi ekmenizi önerebilirim. Şubat ayında pepinolardan aldığım çeliklerimden büyüyen fidelerimi nisan sonu gibi dış ortama aldım temmuz sonu - ağustos ayı civarında çok güzel ürünler elde ettim. 1 pepino yaklaşık 400-450gr bulmuştu. |
Peki Sayın mtuncer54, şimdi fidesini veya çelik alıp evde saksıya diksek daha sonra söylediğiniz gibi Nisan ayında bahçeye alsak uygun olur mu?:eek
|
Alıntı:
Hava şartları kontrol edilerek, nisan sonu mayıs ayı başlarında Sakarya için dikim yapılabilir, geçtiğimiz ilk bahar havalar gayet güzel geçmişti, hava şartları göz önüne alınarak dikim yapabilirsiniz. |
Sayın mtuncer54, İnşallah benim de resmini çekebileceğim pepinolarım olur. Sizi yorduk teşekkürler.:)
|
Ben zaten evin içerisinde çimlendirmeyi düşünüyordum ben edirne'de oturduğum için şubat ayına kadar dayanmayabilir bir senede çelik alınabilecek kalınlığa ulaşabilir mi acaba?
|
Sn,siniroluyorum,
Pepino çok nazlı bir bitki değil, biraz sıcağı birazde suyu seviyor. Değil bir yıl 5-6 ayda çelik alacak sürgünler çıkar. Bunları 10-15 Cm olunca sıyırtma yöntemiyle kopartın ve ekin. Ben eylül ayında aldığım henüz 30 Cm.lik fidandan şu an 7 tane fide ürettim. Sende başarabilirsin. Kolay gelsin. Selamlar... |
Alıntı:
İnşallah Sn.Selmaa, ne demek yorulmak, bilgi paylaştıkça çoğalır. |
Alıntı:
|
Geçen hafta yaptığım 50 kadar çelikte suda kendiliğinden köklenmiş:) En yaşlı pepinom 2,5 yaşında, pepinoya sebze diyenlere duyrulur...
|
Alıntı:
|
Geçen sene sevgili Lonicera'nın gönderdiği tohumlardan tutturma şansım olmamıştı bu sene meyvasının tadına baktığımız Pepinonun tohumlarını aldım baharda tekrar denemek istiyorum.
Bahçede şu anda bol miktar sürgün olduğu halde tohumdan denemek daha heyecan veriyor.Bu arada tadı da bayağı güzel olmuş tatsız birkavunu andırıyor. |
Tohum işi çok zor. 20 tane pepino tohum işine girdim. 6 tanesi çimlendi onlarda zamanla çürüdü gitti. Ama çelikle ilginç bir şekilde çabucak kökleniyor. Çözemedim gitti bu bitkiyi :D
|
Sayın mtuncer54 şimdi pepino forumunu takip ettim, verdiğiniz bilgiler pepino yetiştirenler için önemli. Bilgilendirdiğiniz ve ilginiz için teşekkürler.
|
Alıntı:
|
Pepino çok arsız bir bitki dalını kırın suda bekletin anında çimleniyor.
|
Benim dışarıda olan pepinolar soğuktan dondular. Donan kısımları budayıp kökleri bıraktım, bahara sürerler mi bilemem. Kapalı alanda olanlar (sera ve ev) gayet iyi.
|
Arkadaşlar, satın alma, arama, ücretsiz dağıtım, takas gibi konular forumun özel bölümünde yapılmaktadır. Yeni üye arkadaşlar kadar deneyimli arkadaşlar da burada yazışmaya başlamış...
Mesajları taşıdım. Lütfen bitki yetiştirme bilgilerinin yer alması gereken bu sayfaları koruyun.. Pepino arıyorum |
1 Eklenti(ler)
Merhaba 3 hafta önce seraya pepino fideleri diktim ve can suyu verdikten 3 gün sonra tekrar sulama yaptım ve o günde don oldu ve fidelerimin bazılarının yaprakları sanki sıcak su ile haslanmış gibi oldu ve dökülme yapıyor ziraatçi arkadaş yaprak gübresi önerdi golden mix satın alıp kullandım ama bi sonuç yok resimdede göreceginiz gibi kötü olan yaprakları yaktım her hangi bi zararı olmasın diger fidelere diye
|
selamun aleyküm arkadaşlar bendeki pepino fidanlarını budadım ve çelik aldım
Çelikleri serada yetiştirmeyi düşünüyorum .Fakat kafama takılan birşey var yardımcı olursanız sevinirim.çeliklerin sağlıklı yetişmesi için seram nasıl olmalı .Güneş gören biyermi yoksa güneş görmeyen bir yermi olmalı lütfen yardımcı olursanız sevinirim |
Sn.Sancaktar,
Pepino güneşi çok seviyor bu nedenle seranı sadece pepinoya ayıracaksan güneş gören bir yere yapmanın bence mantıklı olacaktır. Az güneş gören balkonumda pek başarılı olmayan pepino gelişimi tamamen güneş gören bahçeye aktardığımda hızla gelişme gösterdi mevsim geç olmasına rağmen meyva bile verdi. |
Daha kalitelisi yetiştirildi mi acaba...?
2 Eklenti(ler)
Daha kalitelisi yetiştirildi mi acaba...?
Arkadaşlar 800 adet diktiğim fidelerden 2 tonu geçkin ürün aldım. Meyvelerin ortalama 3 tanesi 1 kg. gelmektedir. çekmiş olduğum resimlerin bir kısmını geçte olsa yüklüyorum.:D Fidan satışlarımız için sipariş alımlarımız 06.01.2010 tarihine kadar başlayacaktır. satış bölümünden takip edip ulaşabilirsiniz. |
Sanırım hiç bahsedilmemiş. Pepino'da tozlaşma (döllenme - terimi tam bilmiyorum) nasıl gerçekleşir. İkinci bir bitkiye gerek duyulur mu? Ben tek bir fide yetiştirsem tozlaması nasıl olur? Meyve alamıyorum şikayetleri sanırım bununla ilgili.
|
Büyük bir teneke saksı pepino bugün beyaz sinek istilasına uğramış. Çöxümü ne oladir?
Limoncu, döllenme kendi kendine oluyor. istersen bir koltuk sürgünü alıp ikinci bir pepino bitkisi edinirsin. Böcek arı yoksa kağıt peçetenin ucuyla birez sürüver o döllenir. |
Neemazal veya arap sabunu çözeltisi.
|
Arkadaşlar aynıbitkiyi bana ağaç kavunu diye sattılar.Aldığım yere bir daha yolum düşerse bilgi alacağım.
|
Gölbaşı'nda 3 TL ye satılıyor, Gaziantep süpermarketlerinde 6 TL den satılıyor. Çoğunlukla bilinmediğinden pişirerek mi çiğ meyve olarak mı yeneceğini de bilen yok.
|
1 Eklenti(ler)
Bugün çektiğim fotoğrafta Pepinoya ait çiçeklenme bu aylarda alışıla gelmiş bir durum olmasa gerek. Bir çok fidemdede aynı durum söz konusu meyve tutumundada fotoğrafları ekleyeceğim.
|
NErde duruyorlar .Seramı bahçemi
|
Alıntı:
Şuan sera'da bulunmaktalar, gayet güzel bir şekilde hem büyümekteler, hemde bu şekilde bir çok fidede çiçeklenmeler mevcut. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025