![]() |
sancaktarizmir
Evet çeliklerinizin boyları gayet iyi, toprağınızı çamur haline getirmenize gerek yok köklenebilmeleri için biraz ısı ve nemli toprak yeterli olacaktır. |
Sn. egetropical
Benim bulunduğum yer kazdağının zirvesine kuş uçuşu 20 km kadar vardır ve inan ki akşam dışarıya çıktım bir tek yerde bembeyaz kar eksik. Hava o derece soğuk. Haberlerde 5 oC dedi ancak Bayramiç bundan birkaç derece daha aşağıdır kesinlikle. Pepinolar da muhtemelen hala ölmediler. Seram olsa alacağım içine aslında ama sera da yok ısıtma şansım da. |
Begonvillerden sonra pepinolarıda eve almak şart oldu.Budama yapıp çelik almalı
|
Alıntı:
|
saksıda olduklarından meyva küçük kalıyor.Avantajıda kötü havada yer değişikliği olması.Üzerlerinde dahala çiçek var ama bu mevsimde meyvaya dönmesini beklemek hayal olur.Budama ile ilgili önceki sayfalarda bilgi mevcut.Ben kapalı balkonumda çelikleri tutturmaya çalışacağım. Atmaktansa deneme yapmağa değer diye düşünüyorum.
|
meraba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.ekonomik yönden kar payı nedir pepinonun.
|
Alıntı:
Biraz sıcak ortamda pepino çeliklerinizin tutma ihtimali her zaman için vardır, hayır meyva tutumu ile saksı arasında bağlantı kurmak doğru olmaz ama şöyle demiş olsaydınız meyvalarım küçük bunun nedeni ne olabilir? O zaman saksınızın hacmi küçük olduğundan meyve kendisine yetecek düzeyde topraktan verim alıyor diyebilirdim, ayrıca pepinoyu saksıda yetiştiren değerli üyelerimize tavsiyem geniş, hacimli saksılarda yetiştirilen pepinoların boyutları gözle görülür derecede verim değişimleri gözlenmektedir. Meyveler üzerinde gelişim halindeyken rahatlıkla budama yapabilir, kalınlaşmış yaprakları koparabilirsiniz. Bu konuda tereddütünüz olmasın uzun süredir bende pepino yetiştiriyorum. |
Geçen sene Yalova'da balkonda örtü altında tuttuğum Pepinolar soğuktan etkilenerek hepsi kurumuştu bu sene bahçedekileri örtü altında tutmayı deneyeceğim bakalım onlardan sağ çıkan olacakmı.
Bu konuda bahçede yetiştirenlerden deneylerini paylaşmalarını istiyorum. |
Bu sene Yalova Çiçek Fuarında konuştuğum pepino üreticileri, pepinoların Bursa koşullarında kışı dışarıda geçirebileceklerini söylediler. Sizinkiler, eğer Yalovada örtü altında kışı sağ olarak geçiremediklerine göre, benimkilerin Bursada hiç şansı yok. Şu anda bahçede üç adet pepinom var ve üzerlerinde bol miktarda da çiçekleri var.
|
Şekeri dengeleyici bir meyvedir.
|
Sn : Sergüzen Pepino meyvesi tıpkı sardunya gibidir ve Akademik, Bilimsel bilgiye ihtiyaç duymadan köklendirici hormon hiçbir kimyasal kullanmadan seri bir şekilde üretmeniz mümkündür. Zira hastalıklarla karşı karşıya kalırsanız biz size bir çiftçi gözüyle bilgisi kültürü ile deneyimlerimizi paylaşmaya hazırız. Doğal olarak beslemeyi de bilgilerimiz doğrultusunda öğretebiliriz..
|
Teşekkürederim.
|
Ben sakaryadayım genellikle bu kıbrıs kavununun yeri ve adresi varmı muhtemelen satıcı bu meyveyi tanımıyor. Resimlerim.
|
arkadaşlar kar payı nedir.yetiştirenler kazanıyor mu.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili Sergüzen,
Evvelki sene balkonda örtü altında tuttuğum tüm Pepinolar Bursa soğuğuna maruz kaldıklarından sağ kaln olmamıştı o nedenle sizin bahçedekilerin de pek şansı olacağını tahmin etmiyorum ama denemekte fayda var. |
2 Eklenti(ler)
|
Pepino şeker hastalığına iyi gelen bir meyvedir çok suludur , şeker hastalığı yüzünden kavuna hasret hastalar bu meyveyle kavun isteklerini giderebilirler . Ticari anlamda yoğun olarak yetişdiği yer antalya kumluca ilçesidir. Geçen sene kumlucada hal çıkış fiatı 2000 tl 2500, hatta bi ara 3000 tl ye kadar çıktı .
|
pepino çok ilginç bir meyva az bir soğukta ayıldı bayıldı şimdi ışık güneş gören ılık bir yerde çiçek açmaya başladı hey ALLAHIM daha neler göreceğez
|
Havalar mevsim normlarına döndü.Pazar günü begonvillerle pepinoları dışarı almıştım, adaya gidip evin içine aldım.Fakat bu trafikte onlardan önce biz hasta olacağız.Bir içeri bir dışarı,yordular beni. Sn MTuncer dediğiniz gibi seneye saksıları büyüteceğim. Çeliklerde tuttu gibi ama biraz daha beklemeli. Sizin alttan ısıtmalı sistem hakkında biraz daha bilgi verebilirmisiniz? Amatörce çelik köklendirme için ihtiyaç olacak.
|
Alıntı:
|
Geçen yaz Lyonda çok gùzel tohumdan fide ùretim makinesi bulmuştum,zannedersem fiatıda 50-60 euro civarıydı.Bayağı bagajım olduğundan alamamıştım.Türkiyede Alsu elektrik adlı firma ısıtıcılı matlar ve benim almak istediğim makinenin küçùk boyunu yapmış,akşam internette buldum.Telefon edip fiatlarını soracağım. Yalnız ben köklendirmede perlıt kullanıyorum.Her halde bir problem çıkmaz?
|
Alıntı:
|
Biz pepino yetiştirmeyi öğreneceğiz derken Adıyaman/Tut ilçesinden bir vatandaş yetiştirmiş ve manavda tezgahta satışa bile sunmuşlar. Kilosu 3.00 TL.
|
pepino
1 Eklenti(ler)
|
benimde yetiştirmeye çalıştığım pepinolarım.
|
Balkondan bahçeye aktardığım Pepinoların hepsi çiçeklenmiş durumda bu arada bir tanesi zeytin büyüklüğünde meyva vermiş yani uğraşın sonu netice verdi galiba.
|
Soğuk havalara dayanıklı değil ona göre hareket edin, geçen kış oda dışındaki 10 pepino fidem de kurudu.
|
merhaba ben yeni üyeyim de pepinonun iç kısmını torağa mı ekiyoruz nasıl çimlendiririz
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025