![]() |
selam herkese
arkadaşlar RAMAZAN BAYRAMINIZ kutlarım nice bayramlara uzun zamandır siteyi giremedim işlerimden dolayı benim pepinolarımın meyveleri olgunlaştı sitedeki bütün arkadaşlarımın çiçek tutmama olayı bende de oldu çünkü havalar sıcak olduğundan meyveye dönmüyor arkadaşlar budamasını simdi ihmal eymeyin pepinolarınız meyveye dönmeye baslayacak hava sıcaklığı düşüyor herkese bol ürünler dilerim |
Alıntı:
yazdığınız gibi piyasada satılan pepino fideleri 1 tl olaması kötü çelimsiz değil siz öyle demele piyasada ben gibi pepino fidesi satan arkadaşları kötülemeyin bende pepino fidesi satıyorum baharın sitede arkadaşlar fide aldılar fiyatta 0,80 krş tan verdim bu demek oluyor benim fideler çelimsiz zayıf degil siteden fidan alan arkadaşlar hiç bir kimseden sikayet almadım hem benim sattığım fideler 10 - 15 cm boylarındadı tarımla uğraşan arkadaşlar bilir kısa fidenin mi toprağı kök salması mı iyi yoksa uzun boylu fidenin kök salması mı iyidir kısa fide her zaman toprağa uyum sağlaması tutması daha hızlı büyümesi gözlenmiştir ve zaiyat verilmez suyunu geçirmedikçe simdi karar arkadaşların sizi kötülemek değil sadece arkadaşların bilgilenmesi piyasada fide satan arkadaşları savunmak için yazdım mesajı |
Kıymetli arkadaşlar öncelikle hepinize iyi bayramlar. Pepino fidesi isterse 10 cm olsun.Yerini sevdimi büyür.Önemli olan tadı iyi olan bir tür olsun.Malüm çok türü var.SEVGİYLE KALIN...
|
Selamlar
Arkadaşıma katılıyorum.Pepino dünyanın en arsız bitkilerinden biri.
Arkadaşlarımızın pek çoğunun malesef düştüğü bir hata var.''Fidenin boyu ne kadar fazla ise o kadar kalitelir'' bu son derece yanlış bir düşünce. - Fideler hastalıksız ve sağlıklı bitkilerden üretilmelidir. - Kaliteli fidenin boyu 12-18 cm boyunda ve eni boyuna eşit olmalıdır. -Yaprak rengi koyu yeşil olmalıdır. - Yapraklarında herhangibir leke ve sarılık olmamalıdır. - Fidenin yapraklarında kırmızı örümcek,yaprak biti ve beyaz sinek gibi zararlılar bulanmamalıdır. - Fideler çıplak köklü olmamalıdır. - Kökler beyaz olmalı ve içinde bulunduğu kabı tamamen sarmalıdır. Teşekkürler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ben bunu buldum meyvesini yedim ama yedim denir mi. İnanılmaz kötü tadı var yoksa ben mi yanlış olgunlaşmamış meyve aldım. Yiyen var mı? Hem pahalı hem kötü tadı. Bizim Adapazarında bahçede yetiştiriyorlarmış. O iklimde de yetişiyor demekki.
|
Alıntı:
pepino tatlı bir meyve değil ama olgunlaşmış meyve hafif kokulu kedine özgü bir tatı var tatlı olmadığından şeker hastalarını fayda ediyor sizin aldığınız meyve tam olgunlaşmamış olabilir |
Tam olgunlaşmış olanı nasıl oluyor. Meyvesi yumuşak mı acaba? Yoksa sert mi?
|
Tam olgunu sarı renkli ve üzerinde mor çizgiler oluyor.Dalında hafiften sararmaya başlar başlamaz hasad edilmesi lazım yoksa iyice sararınca hasad ederseniz meyvenin depo ömrü azalır ve meyve acılaşır.Meyve kavun ananas aromalı çok hafif tatlı bir meyve ve son derece yararlı başta şeker hastalığı, ağrılar ve eklem romatizmasına birebir.
|
Alıntı:
|
Meyvenin sararmaya başlaması en önemli olgunluk işaretidir.Yalnız sararmayan ancak üzerinde cizgiler oluşan meyveler 1 ay içerisinde oda sıcaklığında olgunlaşıyor ve lezzet olarak bence dalından koptuğu gibi güzel oluyor.
|
Meyvalarda bitti ama çiçeklenme devam ediyor.Herhalde bundan sonra meyva tutmaz? Budamak için erkenmidır? Boy nerdeyse 1.5 mt oldu.Dediğiniz gibi meyvası kavun,ananas tadında fakat birazda ekşi gibi.Ağızda farklı bir tad bırakıyor.Bende 3 kök vardı,fakat seneye yetiştirmeye niyetım yok,Bana hitap etmedi,Tadını sevenler kusuruma bakmasın!
|
3 Eklenti(ler)
Selamun aleyküm arkadaşlar bunlarda benim pepinolarım 9 tane saksıda , 68 tane serada. Fideleri ektigim tarihler resimlerin üstünde
Ben günde fidan başına 1 litre su vermeyi düşünüyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlardan yardım bekliyorum |
3 Eklenti(ler)
Bunlarda fidanları dikdikten bir ay sonraki resimleri
FİDANLAR SABAH 8 İLE 10:30 ARASI GÜNEŞ GÖRÜYOR VE EVİMİN DÖRDÜNCÜ KATINDA TERASTA YETİŞTİ BİR BUÇUK AY BOYUNCA AMA ŞİMDİ SERADALAR |
3 Eklenti(ler)
Bunlarda seraya ekdiğim fidanlar(açık arzi olduğuna bakmayın çünki resimler çekildikten 2 gün sonra hemen serayla kapattım.)yanlız benim bi sorunum var serada pepino yetiştiren arkadaşlardan cevap bekliyorum netten edindiğim bilgilere göre serada yetiştirmek için bombus arısı gerekiyormuş ama bende arı yok (hadi bakalım buyur burdan yak)
|
çok geç ekmedinizmi?
|
Alıntı:
kolay gelsin |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sn. Selim 50,
Her meyvenin farklı bir tadı mevcut, pepino meyveside kendine özgü bir tadı var. Birde önemli olan pepino tam kıvamına ulaştığı zaman mı yediniz? Yoksa erken koparılmış bir karpuz da insana tad vermez. Ben yetiştirdiğim pepino meyvelerinden aldığım lezzeti, tadı manavdan aldığım pepino meyvelerinden çok çok farklı olduğu kanısına vardım. |
Alıntı:
|
Saksıda yetiştirilen pepinolarımın lezzetinin toprakta yetiştirdiklerime göre çok kötü olduğunu gördüm.Kavun tadının ağır bastığı, çok azda ananas aroması içeren bir meyve.Tadı çok yoğun değil ama bence yeterli.Arkadaşların beklentisi neydi bilemiyorum.Yüksek oranda şeker içermeyen bir meyve olduğunu her kes biliyor.Faydalı özelliklerini düşününce arkadaşların bu meyveye haksızlık ettiğini düşünüyorum.Çünkü ülserine şifa bulmak için arkadaşa verdiğim kudret narını yerken arkadaşımın yüzünün halini görmenizi isterdim.O kadar kötü bir tat olamaz.Arkasından bal yemezseniz kusacak gibi oluyorsunuz.Ama yinede şifalı olduğundan pek çok insan hergün kaşık kaşık yiyor.Pepino bence sulu kavun aromalı az tatlı ve çok hoş bir meyve.Üstelik faydalı yönlerinide düşününce...
1. Şeker hastalığı 2.Bağırsakların düzenli çalışması 3.Eklem romatrizması 4.Kemik erimesi |
Sevgili Sercan1969 ,
Sağlıklı fide konusunda verdiğin bilgiler balkonda büyüttüğüm fidelerde mevcut ama nedense hemen hemen her hafta çiçeklenme olduğu halde bir türlü meyvaya dönüşme olmadı bunun sebebide büyük bir ihtimal fidelerin yeterli güneş görememesi. Bende tek çıkar yol olarak saksıdaki tüm fideleri 2-3 hafta önce Yalova'da bulunan bir yakınımızın bahçesine aktarmakta buldum. Şu anda fidelerde çok hızlı bir geişim var bakalım meyva dönüşümü olacakmı gelişmeleri buradan aktaracağım. |
selamun aleyküm arkadaşlar benim pepinolarda küçük beyaz bitler oluştu bunlardan nasıl kurtulabilirim yardımcı olursanız sevinirim
|
Suda eriyen kükürt al.. 7 lira olması gerekiyor poşeti. AKtarlarda **** ileç bayilerinde bulabilirsin. Yeterli oranda suya karıştır. Fısfıslı bir şeyler özellikle yaprak altlarına bolca sık.
bu işlem bittikten sonra mutlaka sulamayı unutma. İşlemi güneşsiz,rüzgarsız nemli bir günde yapman en iyi etki göstermesini sağlar. Bu işlemi hafta 2 kere tekrarla hem bitleri hem kırmızı örümcekleri def eder. Hemde bitkinin ihtiyacı olduğu kükürt maddesi verilmiş olur... |
Alıntı:
|
benim pepinolarım meyve tutmaya başladı *** fotolarını gönderebilirim.
|
<saksıdan bahçeye aldığım pepinolar çiçeklenmiş bakalım bu defa şeytanın bacağını kıracakmıyız.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025