agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Egzotik Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/)
-   -   Pepino (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/5358.htm)

Süha Şendoğan 10-11-2008 09:52

Pepinocular meyvalı resimler basmış demekki meyva alamayan bir tek ben kaldım.Bende hevesimi seneye alırım.

susam 10-11-2008 11:19

Kudret Bey. Çok hassas bir damak tadınız var. Maşallah diyelim. Zira pepino esasen patlıcangiller familyasına giriyor. Siz yinede yemeye çalışın. Gerçekten faydaları saymakla bitmez.

susam 10-11-2008 11:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adem_09 (Mesaj 312597)
syn sınıf pepinolarınız çok güzel benim pepinolarımda meyveleri oldu
Aydının neresinde oturuyorsunuz bende Aydınlıyım belki görüşme imkanımız olur
ben ticaret maksadıyla ugrasıyorum fidan satıyorum tanısmak işterim sizinle

Adem Bey. Pepino fidanıda satıyormusunuz? Satıyorsanız fiyatları hakkında bilgi verebilirmisiniz? Denizli'deki akrabalarıma pepino yetiştirmeleri konusunu açtığımda çok ilgilendiler. Özellikle annemin mücadele ettiği hastalıkta yardımcı olacağını düşünüyorum. O yüzden çok önemli. Bildirirseniz sevinirim.

adem_09 10-11-2008 14:58

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi susam (Mesaj 313323)
Adem Bey. Pepino fidanıda satıyormusunuz? Satıyorsanız fiyatları hakkında bilgi verebilirmisiniz? Denizli'deki akrabalarıma pepino yetiştirmeleri konusunu açtığımda çok ilgilendiler. Özellikle annemin mücadele ettiği hastalıkta yardımcı olacağını düşünüyorum. O yüzden çok önemli. Bildirirseniz sevinirim.

evet satıyorum fidanların resimlerini yüklüyorum ikinci resim baharda satacağım fidanlarım

adem_09 10-11-2008 15:15

3 Eklenti(ler)
pepinolarımın resimlerinden bir bölümünü yüklüyorum

Kudret 10-11-2008 16:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi susam (Mesaj 313320)
Kudret Bey. Çok hassas bir damak tadınız var. Maşallah diyelim. Zira pepino esasen patlıcangiller familyasına giriyor. Siz yinede yemeye çalışın. Gerçekten faydaları saymakla bitmez.

Patlıcangillere girdiğini bildiğimden bana öyle geliyor olabilir. Yoksa damak tadım pek hassas değildir.:o Faydalı ise yemeye çalışmaya devam edeyim.:)

susam 10-11-2008 17:19

Sayın Kudret. Faydası saymakla tükenmiyor. Yiyin tabi. Herkes yemeli.

sercan1969 10-11-2008 19:48

Pepino Yararları

1. Kolestrol ve şekeri düşürür.
2.Kalsiyum deposudur.Kemiklerin gelişimine büyük katkısı vardır.
3.Kemik erimesine karşı çok etkilidir
4.Eklem romatizmasında büyük yararları görülmüştür.
5.Hemofili rahatsızlığına iyi gelir
6.Solunum yolu enfeksiyonlarına karşı vücudun direncini arttırır.
7.Bol miktarda A,C ve B vitaminlerini içerir.
8.Kalp krizine karşı koruyucu etkisi vardır.
9.Dalak yetmezliğine karşı iyi gelir.
10.Şeker hastalıların ve kiloluların rahatlıkla yiyebileceği bir meyvedir.

sercan1969 10-11-2008 19:52

Pepino fidesi

Fidelerin tanesini kaç liradan vermeyi düşünüyorsunuz?

Süha Şendoğan 11-11-2008 08:25

Sevgili Adem,
Pepinoların gerçekten çok güzel baharda sana sipariş verecek birkaç arkadaşa adını verdim seninle temasa geçecekler.

adem_09 11-11-2008 11:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi turco (Mesaj 313959)
Sevgili Adem,
Pepinoların gerçekten çok güzel baharda sana sipariş verecek birkaç arkadaşa adını verdim seninle temasa geçecekler.

teşekkür ederim syn turco
pepinonun en önemli noktası güneş görmesi bıdamasını yapmak birde hava sıcaklığı çok önemli bunlardan sadece ikisi bizim elimizde bıdaması ve güneş görmesini ayarlaya biliriz sadece kışın sıcaklığını ayarlayabiliriz herkese bol ürünler

fellez 11-11-2008 22:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adem_09 (Mesaj 314095)
teşekkür ederim syn turco
pepinonun en önemli noktası güneş görmesi bıdamasını yapmak birde hava sıcaklığı çok önemli bunlardan sadece ikisi bizim elimizde bıdaması ve güneş görmesini ayarlaya biliriz sadece kışın sıcaklığını ayarlayabiliriz herkese bol ürünler

iyi akşamlar budaması konusunda biraz bilgi verebilir misiniz? şimdiden teşekkürler. bir de kışın dondan korumak için ne yapmalıyız?

adem_09 12-11-2008 08:35

pepinoyu ana gövde olarak en fazla üç dal bırakacaksınız yanlardan çıkan filizlerini kıracaksınız büyütmeyeceksiniz büyütünce pepinonun dal oranı yüksek olunca çiçekler tutmuyor benim gözlemlerim bu bıdamasını yapınca çiçekleri kuvvet fazla gidiyor çiçeklerinde çok fark oluyor çiçeklerinin boyları büyüyor canlı oluyorlar
denemesinide yaptım benim gözlemlerim

Süha Şendoğan 12-11-2008 08:39

Pepinonun yan dallarının fazla gelişmemesi için devamlı budama işinin yapılmasını Bursa'lı üreticilerde tavsiye ediyor.

AgacSevdalisi 13-11-2008 08:02

selam arkadaşlar ben bu siteyi yeni keşfettim.bunada çok memnun oldum ben bahçe ve saksı bitkileri yetiştirmeye meraklı bir insanım.elimden geldiği kadarıyla yapıyorum.pepino ile ilgili yazıları okudum çok ilgimi çekti.ben yozgatın çandır ilçesinde yaşıyorum.yani burası karasal bir iklim kışları çok sert geçer.öncelikle evde saksıda yetiştirmek istiyorum.ilk denememde bana çelik veya tohum gönderebilecek arkadaşlar varsa beni çok mutlu ederler.bu mevsimde çelikten çoğaltma yapılabilirmi?herkese saygılar sevgiler

sercan1969 13-11-2008 09:34

Budama

Pepinonun budamasını tek gövde olacak şekilde yapsak nasıl olur acaba?
3 gövde zor olmaz mı? Ana gövde üzerinde oluşan meyveler bence yeterli olur.Üç gövdeyi ayakta tutmak gerek sırıkla gerekse iple bence çok zor...Sırık domates gibi tek gövde ve onun üzerinde oluşan meyveler daha iri ve sağlıklı olur bence...

adem_09 13-11-2008 11:17

tek gövde yapsanızda olur ****** o zaman daha iyi olur genelde 3 dal olarak yapıldıgından öyle söyledim sırığa zor olurda sera içinde veya açık arazide ipi ağdılırsa bakımı kolay oluyor

Süha Şendoğan 13-11-2008 14:03

Yalova pazarında (iskelenin karşısındaki) her hafta üzeri meyvalı pepinolar satılıyor arayıpta bulamayanlara tavsiye ederim.

AgacSevdalisi 13-11-2008 14:09

ben yozgatta olduğum için burada o tür tropik meyveleri bulmak çok zor ben baharın yozgat-kayseri bölgesinde yetişmeyi deneyeceğim nasıl bir sonuç alacağımı bilmiyorum ama başarırsam bu bölgedede seri üretim yapılabilir.onun için tohuma ihtiyacım var ama hiçbir yerden bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Süha Şendoğan 13-11-2008 14:19

Bakın bende birkaç tohum var ama Bursa'da, şu anda bir müddetten beri Yalova'dayım sizin bu isteğinizi ancak bir ay sonra yerine getirebilirim.Sabırlı iseniz bir ay sonra benle temasa geçin lütfen.

adem_09 13-11-2008 15:21

selam

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AgacSevdalisi (Mesaj 315372)
ben yozgatta olduğum için burada o tür tropik meyveleri bulmak çok zor ben baharın yozgat-kayseri bölgesinde yetişmeyi deneyeceğim nasıl bir sonuç alacağımı bilmiyorum ama başarırsam bu bölgedede seri üretim yapılabilir.onun için tohuma ihtiyacım var ama hiçbir yerden bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.

syn agacsevdalısı
pepinoyu tohumdan üretmek zormuş benden size tavsiyem hazır fidan alın biraz masraflı olur ama zamandan kazanırsınız tohum çıkma ihtimali düşük oluyormuş çıktığını kabul ederim ne kadar zaman büyecek bunlar hep sorun ama fidan olursa en geç 2 haftada kendini toparlar ondan sonra büyümeyi baslar
yinede siz bilirsiniz

AgacSevdalisi 13-11-2008 15:48

Turco ve adem kardeşler ilginizden dolayı teşekkür ederim sercan1969 arkadaşım fide gönderebileceği söyledi.bekliyorum.şayet gelmezse turco kardeşimle temasa geçerim.

Süha Şendoğan 14-11-2008 11:11

Baharda fide bulmak çok kolay olur şu anda acil ihtiyacın olursa Adem 09 sana yardımcı olur.Kendi yetiştirdiği Pepinolar çok sağlıklı.

Orkun Kırcı 14-11-2008 11:50

Geçende çelik alıp dikmiştim ve kurumuştu. Bende alıp suda bekleyen söğütlerimin yanına bırakmıştım. Bu sabah bir de ne göreyim. O kupkuru çeliğim yanlardan kök yapmaya başlamış.Biraz daha gelişince hemen dikecem :))

adem_09 14-11-2008 15:42

pepino

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi orkunkırcı (Mesaj 315842)
Geçende çelik alıp dikmiştim ve kurumuştu. Bende alıp suda bekleyen söğütlerimin yanına bırakmıştım. Bu sabah bir de ne göreyim. O kupkuru çeliğim yanlardan kök yapmaya başlamış.Biraz daha gelişince hemen dikecem :))

suda pepinonun dallarını köklendirmek için konunca erime yapıyor sizinki erime yapmamış köklenmiş sizin adınıza sevindim insanın emeği bosuna gidince kötü oluyor

serdar1 14-11-2008 16:15

pepino fidesini takasla değişecek olan varsa elimde bektaşi üzümü fidesi ve gelibolu(Kartopu) cekirdekleri mevcuttur

Süha Şendoğan 15-11-2008 10:06

Benimde suda köklendirdiğim çelikler direkt toprağa daldırdıklarımdan daha sağlıklı oldular bence direkt toprağa gömmeden önce bir müddet eriyikli suda bekletmek daha mantıklı.

adem_09 15-11-2008 10:13

selam

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi turco (Mesaj 316427)
Benimde suda köklendirdiğim çelikler direkt toprağa daldırdıklarımdan daha sağlıklı oldular bence direkt toprağa gömmeden önce bir müddet eriyikli suda bekletmek daha mantıklı.

turco suda bekletmenin randımanı iyimi ben denedim ama iyi sonuç alamadım amaben çürümüş gübre ve toprak karışımı yapıp öyle dikiyorum

Süha Şendoğan 15-11-2008 10:22

Sevgili Adem,
Domates eriğinde beklettiğim çelikler hem çok iyi köklendi hemde direkt toprağa daldırdıklarımdan (çoğu tutmadı) daha kuvvetli oldular sanada tavsiye ederim.

adem_09 15-11-2008 10:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi turco (Mesaj 316434)
Sevgili Adem,
Domates eriğinde beklettiğim çelikler hem çok iyi köklendi hemde direkt toprağa daldırdıklarımdan (çoğu tutmadı) daha kuvvetli oldular sanada tavsiye ederim.

Domates eriğinde nasıl bişeyden bahsettiğini anlamadım
bahsettiğin ne oluyor

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025