agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)




Beğeni Düzeni451Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 26-06-2015, 14:12   #11
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-02-2015
Şehir: ankara
Mesajlar: 29
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Sp 20 dediğiniz nedir? İsmi eksik yazmış olabilir misiniz?

Decis'in içeriği deltamethrin. Anne sütüne bile geçebilen bir nöro-toksin.

Yaptığınız ilaçlamadaki bekleme süresi zehirin akut zehirlenme belirtisi göstermeyecek şekilde limitlerin altına inme süresidir, fakat bu kalıntının yok olması ve kronik hastalıklara sebep olmayacağı anlamına gelmez. Kullanılan ilaçlar sistemik (bitkinin dokusuna sirayet eden) türde ise kalıntının çok daha uzun süreler bitkide kalması söz konusudur.

Dalında kurtlanan domatesten söz ediyorsunuz. Domatese musallat olan iki çeşit larva var. Biri yeşil kurt (kocaman bir tırtıldır), diğeri tuta absoluta (çok küçük ve iyi gizlenen bir güve larvasıdır). Bunların ikisinin de ergini kelebek olduğu için Delfin isimli biyolojik ilaç çok etkilidir. Tuta absoluta, kendini yaprak dokusunun içinde gizlediği için baş etmesi zor bir bir zararlıdır. Zehirli ilaçlarla dahi tek başına mücade edilemiyor. Delfin ile önemli ölçüde kontrol altına alınabilir.

Kavundaki kurt dediğiniz nedir bilmiyorum. Zararlının bir tanımı, adı vs. varsa organik mücadele için bir yöntemi de vardır.
Yani hasat süresine kadar bu DECİS denilen ilacın kalıntı bırakma riski var, ama daha 1 - 1,5 ay var hasada o zamana kadar nasıl kalabiliyor bünyesinde yani bitki geliştikçe bunu atmaz mı? o zaman biz zehirli domates yemek zorunda kalacaz demektir.

Kavundaki zararlıyı hiç görmedim ama şöyle birşey var, köyde bu işi yapanlar laçlamazsan kavun olduğu yerde çürür dediler ve öylede oldu kavunun sadece içi değil kabuğu dahil yumuşuyor. kurt giriyor içini yiyip çıkıyor dediler ama hiç kurt görmedim, yani kavun çiçekte iken DELFİN veya NEEMAZAL adlı ilacın herhangi biriyle ilaçlasam önlem almış olurmuyum.

oguz006 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
balkon, balkon bahceciligi, domates, domates hastalığı, kuruma, yaprak biti, yaprak kıvrılması, zararlı, zararlılar


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025