Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Pafta23
Merhabalar ben hobi olarak sirik domatesi yetiştirmeye çalışıyorum. Benim sorunum yukarıdaki resimde olduğu gibi sineğe benzeyen fakat sineklerin alakası olmayan bir iki mm lık bu kanatlı canlılar. Düzenli olarak ilacliyorum 10 gün e bir. Fakat yinede basedemedim. Bir zararı varmı yokmu bilmiyorum ama can sıkıyor...
|
Merhaba;
beyaz sinek (mantar ve virüs) taşıcı özelliği ve bitki öz suyunu emerek ve de larva bırakma yöntemi ile büyük zararlar verecektir. yüksek azotlu ve nemli ortamları sever aşırı sulamaktan kaçınınız.
Kullanmış olduğunuz ilacı alınız ve zirai ilaç satan bir bayiye götürünüz etken maddesi farklı bir beyaz sinek ilacı vermesini söyleyiniz.
kullandığınız ilaca bağışıklık kazanmış olabilir.
Domates meyvelerinin içerisinde ister yeşil ister kırmızı olsun kurtçuklar var ise bu da (tuta absoluta) domates güvesi ihtimal dahilindedir, konu ile ilgili bilgi almak isterseniz aşağıdaki linge tıklayınız..
http://arastirma.tarim.gov.tr/bzmai/...s%20guvesi.pdf
youtube de seralarda beyaz sinekle mücadele diye arama yaptırırsanız konu ile ilgili videolara ulaşacaksınız.
Tohum toprak ve hava kirliliklerinin sonucu olarak şehirlere yakın bölgelerde doğal ortamlarda organik tarım yapmanın bir yolu kalmadı onun için bilinçli bir şekilde her hasattan sonra her türlü hastalığa ve zararlıya karşı ayrı ayrı ilaç yapılma zorunluluğu ortaya çıkmış bulunmaktadır.
kolay gelsin
sinbas