agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)

Anket Sonuçlarını Göster: ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ YAPILSINMI ?
EVET 30 37.04%
HAYIR 51 62.96%
Oy Verenler: 81. Bu ankete oy veremezsiniz

Beğeni Düzeni66Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-05-2010, 18:09   #1
Yeni Üye

serkangercek's Avatar

Giriş Tarihi: 02-05-2010
üçüncü köprü

Herkese selam ederim. Poyraz ve Garipçe arasına yapılması planlanan köprünün belkide istanbulda son kalan yeşilliğide alıp gideceği aşikar bunu bile bile halen daha birileri para kazanacak diye ormanı katledecekler. İstanbula bakıyorumda yeşil kalmadı denebilecek kadar azaldı dahada azaltmaya çalışıyorlar bu yapılması düşünülen beton yığınını hangi aklı evvel planladı bunun pilanını yapan projelendiren insanlar neyin peşinde ? cevap ****** para bendeki de akıl cevabını biliyorum daha neden sorguluyorumki para tek cevap.

Ormana en az hasarı vermeye çalışacaklarmış hiç zarar vermeyin orman size ne yaptı bırakın marmaranın ciğerlerini bakın herkez vebal altında kalır bu köprü işinden hepimiz sorumlu oluruz hatta sorumluyuz. Bundan yıllar evvel Rumelifeneri sınırlarında koç üniversitesi yapılması için kararçıktı sonra mahkemelik oldu daha sonra dönemin Cumhur başkanı Süleyman Demirel efendi geldi izin verdi yapılmasına sözde hiç bir tane ağaca zarar gelmeyecekti ormandan bir tane ağaç çıkmayacaktı öylede oldu hiç ağaç çıkmadı çünki toprağın altına gömdüler gidip araştırılabilir.

Şimdi diyorum ki bu ağaç kıyımına son vermek için bireysel olarak kimin elinden ne geliyorsa onu yapsın ben elimden geleni yapacam ama bir garip serkanın çığlığını kimse duymaz. Ne olur her ne sebeple olursa olsun bir tane fidanın kesilmesine izin vermeyi ben öyle yapıyorum bu yazıyı okuyup paylaşacak herkese saygılar ve sevgilerimle.

SerkaN GERÇEK

serkangercek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2010, 22:45   #2
Ağaç Dostu

S Güngör's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2009
Paradan daha çok insanların bencilliğiyle alaklı birşey bu. Yani İstanbul halkına kontrolsüz bir şekilde ormanı bıraksak, ne olacağını Allah bilir. Sadece piknik bile yapsak, çöplüğe döndürüveriyoruz. Bırakın doğayı düşünmeyi, bizden sonra gelecek nesilleri bile düşünmüyoruz. Bu sebeple ben hakettiğimizi düşünüyorum ormansız bir İstanbul'u. Bence İstinye Korusu, Fethipaşa Korusu boş(!) kalmamalı. Büyük büyük oteller dikilmeli ki insanlarımız mutlu ve mesud bir şekilde konaklama imkanı bulsun. Özellikle Beşiktaş'taki gökkafes örnek alınmalı. Bakınız adamlar zamanında allem edip kallem edip nasıl diktiler aslanlar gibi kuleyi tarihin ve yeşilin orta yerine. Helal olsun. İsteyince oluyor.

S Güngör Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2010, 23:18   #3
Ağaç Dostu

Oğuz Karsan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-12-2006
Galeri: 181
Merhaba.

3.köprü yapılmasın, Ağaçlar kesilmesin, doğal çevre bozulmasın.

Peki bedelini ödemek için ne yapmaya hazırsınız?

Toplu taşıma araçlarını(vapu,tren,otobüs) şimdiye kadar kullandıklarınıza tercih etmeye razı mısınız?

Bu sıraladıklarımdan birkaçını yerine getirmeye razıysanız, 3. köprünün yapılması gerekmeyebilir. Bu sorulara yapmamız gereken birsürü fedakarlık daha eklenebilir. Bir başka bölümde doğayı korumanın sadece laf ile mümkün olmadığını yazmıştım. Doğayı korumak için, hayatımızı kolaylaştıran ve alışkanlık haline getirdiğimiz bir sürü kolaylıktan vazgeçmemiz lazım gelecektir.

Büyükşehirde yaşarken birçok şeyi yaparız bunların çoğu da doğaya zarar veren alışkanlıklarımızdandır. Aklımda kalan bir tanesi sadece kullandığımız klavyeleri yapmak için yüzlerce litre kimyasal ve bir o kadar da atık su kullanılmak zorunda olduğu. Sadece bu bilgi belki biraz fikir verebilir.

Kimseyi suçlamıyorum.

Aşırı tüketen, belli kolaylıklara alıştırılmış ve olmazsa olmazlarımız arasına doğaya zararlı birçok madde eklenmiş bir toplum haline geldik. Veya getirildik. Öyle yanlış işler yapıyoruz ki, doğaya zararı olup olmadığı hiç umurumuzda olmadan sadece hoşumuza gidiyor diye kullanıyoruz. Lafta çok sevdiğimiz Ağaçları kesip, yerine yılda sadece bir hafta veya 15 gün kullandığımız şaşaalı yazlıklar yapmıyor muyuz?

Sabah yüzümüze sürmeyi alışkanlık haline getirdiğimiz kozmetiklerden tutun, şehir içinde lazım olmayan kocaman arazi araçlarına kadar, bir kez giyip dolabın bir köşesine attığımız pahalı giyeceklerden, marketimizden bilinçsizce satın aldığımız GDO 'lu ürünlere kadar her kullandığımız veya yediğimiz doğaya ve en başta bize zarar vermiyor mu?.

Bazen farkına varıp gerçekleri görsek de alışkanlıklarımızdan vazgeçebiliyor muyuz?

Koca koca jiplerimizi veya diğer araçlarınızı trafikten çekmeye razı mısınız?
Özel araçlarımızı kullanmadan işe gitmeye razı mısınız?
Toplum bilincini geliştirmek için çalışmalar yapmaya hazır mısınız?
Hafta içi evimizin ihtiyaçlarını bisikletimiz ile görmeye razı mısınız?

Toplum olarak alıştığımız şehir yanlışlıklarından vazgeçemediğimiz sürece, değil üçüncü köprü, boğazın üstüne asfalt döksek de bir gün gelip yine yetmeyecektir.

Bu saydıklarından kaçından feragat edebildin? diye soracak olursanız, bazılarından belki, çoğundan hayır. Ben de alışmışım vazgeçemiyorum.

Saygılar

pembegül ve egeli74 beğendi.
Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
garipçe, köprü, oksijen, orman, rumelifeneri

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025