View Single Post
Eski 24-06-2010, 07:34   #49
balbay
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-03-2009
Hem iğrenç varlık benzetmesine hem de yüze vurma deyiminize katılmıyorum.

Bu ve buna benzer duyarlık gösterimi, protesto, tepki gösterme adı altında yürütülen kampanlayar da mangalda kül bırakmayan kişi ve kuruluşların ''bence'' neyi tam olarak göremediklerini, neyi atladıklarını sizin deyiminizle '' yüze vurma'' ya çalışıyorum.

Bırakın bir tek ağacın kesilmesini, bir dalın kırılması, bir böceğin bile kimyasal kullanılarak öldürülmesine tahmmülüm yok.

Kaldı ki binlercesinin yok edilmesine seyirci kalayım.

3. köprünün yapılmasına mı karşısınız? Yeşilin betonlaştırılmasına mı karşısınız? Çevrenin kirletilmesine, doğal kaynakların zehirlenmesine, fabrikaların usülsüz, fütursuz, kuralsız çalıştırılmasına, zehirli atıkların, çöplerin, kanalizasyon sularının temiz su kaynaklarına, denizlere, derelere karışmasına mı karşısınız?

O zaman modern yaşam adı altın da hem kendinizi hem de tüm insanlığı kandıran ve yok etmeye uğraş veren o zihniyetten çıkmalısınız.

Hem otomobiliniz olacak ve toplu taşıma yerine luzumsuz kullanacaksınız, hem en iyi evler de oturmayı isteyecek, en iyiyi giymek, yemek isteyeceksiniz, hem büyük metropoller de tüm sosyal nimetleri isteyecek hem de bütün bunların size sunulurken yarattığı olumsuzluları görmeyeceksiniz.

Bu şekilde yaşayan hiç kimse '' biraz olsun diğer canlılar için uğraşan '' lar içerisin de yer alamaz arkadaşlar.

Ben buna itiraz ediyorum. İğneyi değil, çuvaldızı kendime çok önce batırdım. Şimdi de tüm sevdiklerimin gözlerinde unuttukları pembe, sahte yeşil gösteren gözlüklerini çıkarmaları için çalışıyorum.

Bunda kırılacak gücenecek bir şey yok.

Düzenleyen balbay : 24-06-2010 saat 13:11
balbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön