Hala, ilk kö
prünün açıldığı yılda ki zihniyet devam ediyor. yazık bu ülkeye de, ülkenin geleceğine de. Çok yazık.
Madem 3. kö
prüyü istemiyorsun vatandaş, ilk yapacağın şey, eğer İstanbul da yaşıyorsan biran evvel o şehri terkedip memleketine, ya da başka bir tenha yöreye göç.
Madem doğaya daha fazla zarar verilmesini istemiyorsun, biran evvel modern saydığın hayattan vazgeçip kişisel zarar vermekten vazgeç.
Madem çevreye verilen zararlara bu kadar duyarlısın, evinde kullandığın deterjan, banyo da tükettiğin su, aldığın nefes, yediğin katık, dolaylı olarak harcadığın ambalaj malzemeleri, sigara, pil, poşet, seyrettiğin televizyon, kullandığın telefondan vazgeç.
Madem bu kadar duyarlısın, bırak kö
prünün zararını da bir yıl da doğa ya ne kadar zarar verdiğini ufak ufak hesap et.
Zor mu geliyor bu hesap.... Zor. İş lafa geldimi en önde söz söylemek biz de, eleştirmek oldumu en önde haykırmak bizde.
Ha bu yazdıklarımdan dolayı bana söyleyecek alehte sözün varsa, hiç umurumda değil arkadaş.
Çünkü sen kendini kandırmakta olansın. Yakala bakalım kuyruğunu, dön dur, savunduğun ülkü ile, yaşantın arasında gerçekten paralellik var mı?
Kö
prüye gelene kadar senin ödeyecek, torunlarına cevap verecek çok hatan var.
Boş lakırdı oldumu, ön cephe de yer alan, kendini sorgulamak gerekince, iiiyyyk, mııııyk, hık mık abuk sabuk sesi vererek en geri de yer alanlar, boş verin bunları, ya maç seyredin yorumcu olun, ya da dizi seyredin.
Neye ne için neden karşı çıktığınızı sorgularken bir dönün bakın ben günlük hayatta ne çok hata yapıyorum acaba?
Çoğunuzun hoşuna gitmeyecek eminim. Ama hiç de umurum da değil. Bu dünyanın da, ülkenin de boş ve luzumsuz tartışmalara ne vakti, ne de nakti var.
Soru, nefes aldığın her gün bu dünya ya ne kadar zarar veriyorsun ey insan oğlu?