![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
bu arada çevre ve orman bakanlığının konuya ilişkin açıklamasını da buradan okuyabiliriz 2B Gerçeği |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Alıntı: Tartışma konusu “2B” arazileri Hazine’nindir; yani kamunundur. Dolayısıyla da kamu yararına değerlendirilmesi gerekir. Ancak, Çevre ve Orman Bakanlığı ve/veya Orman Genel Müdürlüğü bu gereği yerine getirebilecek veri tabanına sahip değildir. Sözgelimi; nerelerdeki “2 B” arazilerinin, ne kadarının, kimler tarafından, hangi amaçlarla kullanıldığı bilinmemektedir. Ezbere konuşmak çok kolay. Bu yazarın sanırım biraz bilgi eksiği var. 2B arazilerinin kimler tarafından kullanıldığı biliniyor. Keşke her şey Orman Genel Müdürlüğü'nün elinde olsa. O zaman inanın bu konuları hiç tartışmayız. Kamu yararına kullanılması konusunda Orman Genel Müdürlüğü'nün yapacağı pek bir şey yok aslında. Çünkü 2B sahaları hazine adına orman dışına çıkarılır. Mal hazinenin, sahalar orman da değil O halde 2B arazilerine sadece Orman Genel Müdürlüğü mü sahip çıkmalı? Ortada bir sorun var sadece orman Bakanlığı veya Orman Genel Müdürlüğü mü suçlu? Buralara kaçak inşaatlar için izin veren belediyelerin, elektrik götüren dağıtım kurumlarının, Yol yapan belediyeler veya Karayollarının veya Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün hiç mi suçu yok? Buraların kaçak lduğunu bildikleri halde herhangi bir işlem yapmayan mal müdürlüklerinin, vergi dairelerinin hiç mi suçu yok ? Bütün bunlara rağmen 2B arazileri kamu yararına kullanılamıyor diye bir kurumu suçlamak ya bilgisizlikten veya art niyettendir diye düşünürüm ben. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
|
sayın ağaç dostu Yazılanlarda art niyet veye başka niyet var mı diyorsun 1) Ormanların korunması, planlanması ve işletilmesinden kim sorumlu? 2) 2/B arazileri için Anayasa ve yasalarda; "değerlendirilir" denmesi, neden ilgililerce satılır olarak anlaşılmaktadır? 3) '/B arazilerine ilişkin tüm evrak Orman Genel Müdürlüğünde bulunmakta. 4) 2/B arazileinin satılacağını başkaları değil de Osaman PEPE açıklıyor? Bu soruları açıklarsanız niyetler belli olyr. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
"Orman veasfını kaybetmiş arazilerin orman alanı dışına çıkarılması" 1961 anayasasında da vardı, 1982 Anayasasında da. Bu dünkü olay değildir. Bu yerlerin kimisi imara açılmış, kimisi arım arazisi olarak kullanılmakta, Kimisinde boy boy fabrikalar kurulmuştur. Bunu artık geri dönüşü yok. Yapılması gereken 3 şey vardır. 1) 2B arazileri üstüne kurulmuş tüm tesisler yıkılacak 2) 1961 yılından beri bu arazilerin orman vasfı dışında kullanan veya kullandıranlar hakkında yasal işlem yapılacak. 3)Bu araziler satılacak. Birincisi mümkün değil çünkü buralarda milyonlarca insan gelir sağlıyor veya yaşıyor. İkincisi yapılmaya kalkılırsa yüzbinlerce insan mahkemeye verilecek. Sonucunda bunların suçlu olduğuna karar verilirse birinci maddeye dönülecek ve tüm tesisler ve binalar yıkılacak. Üçüncüsü yapılırsa benim de mantıklı olur diyemeyeceğim bir gelir olacak devlete. Orman vasfını kaybetmiş diye bazı arazilerinin 2B çalışmalarıyla orman dışına çıkarılmasını ben de doğru bulmuyorum. Burada bir yanlış anlama olmamasını umuyorum. Ortada bir gerçek var bunu kabul etmek durumundayız. Elimizden çıkmış, devletten başkaları tarafından işgal edilmiş araziler var. Bu biraz da devlet tarafından sağlanmış. Yol, su, elektrik, doğalgaz v.b herşey götürmüş devlet oralara. Yapılan yanlış siyasi bir yanlıştır. Bir de ortada görev verilmiş bir devlet kuruluşu var. Bu kuruluş siz bana bu görevi verdiniz ama ben yapmayacağım diyemez. Peki bu yanlış nasıl düzeltilir? Yapılması gereken şey Yasaya itiraz etmek ve kaldırılması için çaba sarfetmektir. Bu sorun orman vasfını kaybetmiş arazileri orman dışına çıkaramazsınız diyerek ortlıkta gezmekle çözülmez. Yasal yollarla bunun iptaline çalışmak gerekli. Ormancıların bu olaydan hoşnut olduğunu düşünmeyin. Bir çok ormancı sizden daha hevesliyi bu maddenin kaldırılmasına. Hoşmuza gitmese de bu bir görevdir ve ormancılar bu görevi yapmak zorundadır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
2b orman arazileri |
|
|