Konu: 2B Arazileri
View Single Post
Eski 05-10-2005, 23:36   #12
sezinci
Ağaç Dostu
 
sezinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,969
"Orman veasfını kaybetmiş arazilerin orman alanı dışına çıkarılması" 1961 anayasasında da vardı, 1982 Anayasasında da. Bu dünkü olay değildir.

Bu yerlerin kimisi imara açılmış, kimisi arım arazisi olarak kullanılmakta, Kimisinde boy boy fabrikalar kurulmuştur. Bunu artık geri dönüşü yok.

Yapılması gereken 3 şey vardır.
1) 2B arazileri üstüne kurulmuş tüm tesisler yıkılacak
2) 1961 yılından beri bu arazilerin orman vasfı dışında kullanan veya kullandıranlar hakkında yasal işlem yapılacak.
3)Bu araziler satılacak.

Birincisi mümkün değil çünkü buralarda milyonlarca insan gelir sağlıyor veya yaşıyor.
İkincisi yapılmaya kalkılırsa yüzbinlerce insan mahkemeye verilecek. Sonucunda bunların suçlu olduğuna karar verilirse birinci maddeye dönülecek ve tüm tesisler ve binalar yıkılacak.
Üçüncüsü yapılırsa benim de mantıklı olur diyemeyeceğim bir gelir olacak devlete.

Orman vasfını kaybetmiş diye bazı arazilerinin 2B çalışmalarıyla orman dışına çıkarılmasını ben de doğru bulmuyorum. Burada bir yanlış anlama olmamasını umuyorum.

Ortada bir gerçek var bunu kabul etmek durumundayız. Elimizden çıkmış, devletten başkaları tarafından işgal edilmiş araziler var. Bu biraz da devlet tarafından sağlanmış. Yol, su, elektrik, doğalgaz v.b herşey götürmüş devlet oralara. Yapılan yanlış siyasi bir yanlıştır. Bir de ortada görev verilmiş bir devlet kuruluşu var. Bu kuruluş siz bana bu görevi verdiniz ama ben yapmayacağım diyemez.

Peki bu yanlış nasıl düzeltilir?
Yapılması gereken şey Yasaya itiraz etmek ve kaldırılması için çaba sarfetmektir. Bu sorun orman vasfını kaybetmiş arazileri orman dışına çıkaramazsınız diyerek ortlıkta gezmekle çözülmez. Yasal yollarla bunun iptaline çalışmak gerekli.

Ormancıların bu olaydan hoşnut olduğunu düşünmeyin. Bir çok ormancı sizden daha hevesliyi bu maddenin kaldırılmasına. Hoşmuza gitmese de bu bir görevdir ve ormancılar bu görevi yapmak zorundadır.

sezinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön