Konu: 2B Arazileri
View Single Post
Eski 21-10-2005, 10:13   #20
erkolgencer
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-09-2005
Şehir: Amasya
Mesajlar: 50
Yazık, buradaki herkesin 2B ye karşı tutumu şu anda popüler olan yaklaşımın ötesine geçememiş durumda, ama tam da beklediğim gibi.

Bu Ülkede orman yok. Yerleşim yerlerinin etrafına bir bakın, yakınlarda çalı bile kalmamıştır ve uzaklaştıkça ağaçlar sıklaşır. Yüzyıllardır gidip o ağaçları kestik ve "yaa kesiyoruz ama bir gün bitermi aceba orman" diye düşünmedik.

Bu ülkede milyonlarca köylü var, kimse onlar için bir şey yapmadı, "siz burada oturun, ekin, biçin, ağaçları kesip yakın" dendi onlara-bizlere. Zaten biz kendimize dost değildik, ağacı sevmekte neyin nesi.

Köyde eğer birisi seni döverse **** açıktan zarar verirse sana, seninde ona gücün yetmiyorsa, gidersin ekinini yakarsın, ağaçlarının keser-kırarsın, sebzelerini söker atarsın. Bizim doğayla olan ilişkimiz tecavüz üzerine kurulmuştur.

****** benzer şekilde kentlerde de tecavüze hazırlanmış, ağızlarından salyalar akan, ormanın içine villa **** gecekondu yapmak için yıllarca elinden geleni arkasına koymamış insanlar var.

Sitede afların ormana yaramadığına ilişkin bir haber var. Belkide burada üstünde durulması gereken tek nokta bu. 2B konusunun 3-4 yıla uzaması en büyük tehlikeydi ve daha da uzarsa çok daha zararlı olacak.


Bir ağacın dalı kırıldığında göz yaşı döktüğümü bilirim, olan bitenler yüreğimi parçalıyor, ama bizi kurtaracak olan 2B üzerine yapılan tartışmalar değil, gelişmiş ülke olmak, yeni bir nesil yaratmak-mevcut nesli bilinçlendirmek çok zor görünüyor- ormana, ağaca, doğaya, kendine ve insana saygılı bir nesil yaratmakla olur.

2B'lerin tamamı satılsada kalan alanlar doğru-dürüst korunsa.

Avrupa Birliği kaynakları Türkiyenin Orman ve Çevre yatırımları için 30 milyar dolar civarında bir para gerektiğini belirtiyorlar. Konuları artık birazda AB perspektifinden değerlendirelim.

Belki onlar bizim Atatürkten sonra bağlanan basiretimizi açarlar.


Düzenleyen erkolgencer : 21-10-2005 saat 10:18 Neden: kelime hataları
erkolgencer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön