Konu: 2B Arazileri
View Single Post
Eski 05-10-2005, 15:49   #8
sezinci
Ağaç Dostu
 
sezinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,969
Alıntı:
Tartışma konusu “2B” arazileri Hazine’nindir; yani kamunundur. Dolayısıyla da kamu yararına değerlendirilmesi gerekir. Ancak, Çevre ve Orman Bakanlığı ve/veya Orman Genel Müdürlüğü bu gereği yerine getirebilecek veri tabanına sahip değildir. Sözgelimi; nerelerdeki “2 B” arazilerinin, ne kadarının, kimler tarafından, hangi amaçlarla kullanıldığı bilinmemektedir.



Ezbere konuşmak çok kolay. Bu yazarın sanırım biraz bilgi eksiği var.
2B arazilerinin kimler tarafından kullanıldığı biliniyor. Keşke her şey Orman Genel Müdürlüğü'nün elinde olsa. O zaman inanın bu konuları hiç tartışmayız.

Kamu yararına kullanılması konusunda Orman Genel Müdürlüğü'nün yapacağı pek bir şey yok aslında. Çünkü 2B sahaları hazine adına orman dışına çıkarılır. Mal hazinenin, sahalar orman da değil O halde 2B arazilerine sadece Orman Genel Müdürlüğü mü sahip çıkmalı?
Ortada bir sorun var sadece orman Bakanlığı veya Orman Genel Müdürlüğü mü suçlu?
Buralara kaçak inşaatlar için izin veren belediyelerin, elektrik götüren dağıtım kurumlarının, Yol yapan belediyeler veya Karayollarının veya Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün hiç mi suçu yok? Buraların kaçak lduğunu bildikleri halde herhangi bir işlem yapmayan mal müdürlüklerinin, vergi dairelerinin hiç mi suçu yok ?

Bütün bunlara rağmen 2B arazileri kamu yararına kullanılamıyor diye bir kurumu suçlamak ya bilgisizlikten veya art niyettendir diye düşünürüm ben.

sezinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön