![]() |
|
![]() |
#10 |
-
|
Söz edilen rakamlar bu örgütün yayınladığı "Food Without Pesticides, Shopping Guide for Fruits and Vegetables 2012" adlı belgesindendir. Senin elinde belge bile yok ondan öğreniyorsun diye düşünenler var. Öyle değil, ben bu belgedekinin belki 10 katını belki de daha kötülerini iç tüketimde yediğimize eminim. Nasıl ve kimin ürettiğini çok iyi biliyorum çünkü. Şimdi bununla karıştırırsak çıkamayız içinden. Konu; yayınlanan bu belge, bu belgedeki rakamların yüksek olduğu iddiası. Belgenin adı zaten pestisitsiz gıda alış veriş rehberi. En küçük kalıntının dahi listeye gireceği açık. Bunda sorun yok. Sorun rakamları doğru okumamak, suç rakamları ifade ederken büyütüp, katlayıp saptırmak. Rakamlar tabloda, tablodaki rakamları karşılaştıramayacak bir kişiye diyecek bir sözüm zaten yok. Yasal olarak olmasında sakınca görülmeyenin binde biri kadar dahi olsa zehir zehirdir. Bu ayrı bir konu, bunun saptırılarak çarpıtılarak suistimal edilmesi ve buna çanak tutulması ayrı bir konu. Soruyu ve sorunu anlamamakta mecrasında tutmamakta direnirseniz bir yere varılmaz. Sayın Üzüm, sınırı geçtiği için sarı değil. Miktarı az da olsa pestisit olduğu için izlenmesi gereken rengi ifade ediyor SARI. Şimdi buraya kadar söylediklerimden ne anladınız merak ediyorum? Pestisit konusundaki düşüncemi ilk mesajlarda ifade ettim zaten. TV ye çıkıp halkı zehirliyorlar mealinde konuşulması çok sakat bir tutum, hatta suç. Çiftçi konusunda yorumlarım o kadar ağır olabilir ki ben söylemek istemiyorum. Belki şöyle söyleyeyim, şehirlilerle yer değiştirmelerini isterdim. Toprağı ellemesinler. Durumları da iyi değil biliyorum. Ancak cehalet, bilinçsizlik ve umursamazlıklarının sonuçları çok daha vahim. Başa dönersek; pestisit vardır ancak tablodaki rakamlar tüketilmesinde sakınca görülmeyen değerlerin altında mıdır? Değil midir? Altında ise bu örgüt tarafından spekülatif biçimde neden manüple edilmektedir? Bu sorgulanmalıdır. 66 numaralı mesajda güvenmeliyiz, onlar test ediyor biz neden etmiyoruz, sabıkalı olsalar yabancılar cezalarını keser vs..vs.. deniyor. Gülümseyerek okuyorum... İthal ürünlerde bu tür raporlar aranır. Ancak bizim ve onların iç piyasalarında nasıl bir uygulama var bilmiyorum. Bu tür örgütler halk hareketidir, 3-5 gönüllü aşık tarafından kurulmuştur, dev gibi büyümektedir diyorsanız size iyi uykular dilerim... |
![]() |
![]() ![]() |
|
|