agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)

Beğeni Düzeni48Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-04-2012, 12:47   #31
Ağaç Dostu

malina-x's Avatar

Giriş Tarihi: 04-07-2004
Galeri: 23
Linklerini gönderirseniz inceler silerim.

malina-x Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2012, 13:01   #32
-

Giriş Tarihi: 17-08-2010
Galeri: 4
Binlerce sayfa -bana göre önemli- bilgi ve uyarıyı sildirmek benim hedefim değil.
Uluslararası markaların ürünleri bile burada didik didik edildi. Firma temsilcisi istenmedi. (Satıcı firma temsilcisi değildir)

Madem teraziniz bu kadar hassas bunları görmüş olmalıydınız. Yoksa kimi konulara farklı bir yaklaşım mı var?

Bu konu bu yaklaşım çerçevesinde asla tartışıl-A-maz.

Aslında ben şu örgüte bir mektup yazıp "gel seni eleştireceğiz, varsa yanıtın ver" diye çağırsam mı? Peki, davete icabet edilmezse yine tartışmak mümkün olacak mı diye soruyorum kendi kendime...

Odeh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2012, 13:34   #33
Ağaç Dostu

malina-x's Avatar

Başa döndük, eleştirmek farklı şey, iddia etmek farklı.

Kimseye farklı bir yaklaşımda bulunmadım, geçmişte de firmalardan şikayet edilen konular, yazılar silindi.

Eski 06-04-2012, 14:05   #34
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-02-2011
Greenpeace, bazı eylemlerini aşırı bulsam da takdir ettiğim bir örgüttür. Gençlik yıllarımdan beri bir yığın çevre sorunundan, Greenpeace sayesinde haberdar oldum. Yaptığı çalışmalarla, bazı şeyleri öğrenmemi, farketmemi sağladı. Benim için önemli değil, bana dokunmayan yılan bin yaşasın deniliyorsa o başka...

Arkasında kimin olduğunu, gerçek(!) amacının ne olduğunu, yani burada irdelenenleri bilmiyorum. Aksi ispatlanana kadar, kendi açıkladıkları amaçlarını doğru kabul ederim.Ayrıca iddialar doğru olsa bile yaptıklarının değerini, yarattığı farkındalığı azaltmaz.

Dostumuzdur dediklerimizin saçmalıklarını savunmaya çalışmak, düşman gördüklerimizin doğrularını karalamak hem çok kolay değildir, hem de bizi objektif davranışlardan uzaklaştıracağından, karşımızdakiler kadar kendimize de zarar verir.

sardenya beğendi.
Güzin Çakar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2012, 14:06   #35
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Odeh Mesajı Göster

Forumda birçok kişi, firma, kurum, dernek, vb. hakkında zülf-ü yâre dokunan binlerce sayfayı ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Bence silin konuyu...

Bir de önerim var. Üyeler konu açmadan önce "konu temizdir kağıdı" almak için yönetime başvurmalı. Böyle aç, yaz, sildir... Olmuyor, insanın yazdıklarının silinmesi ağrına gidiyor.

Dediğim gibi, bence silin konuyu...
Bakın bu tarzda devam ederseniz konuyu zaten sileceğim.

Millet de greenpeace tartışılıyor diye silindi sanacak

Sakaki beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2012, 14:12   #36
agaclar.net

malina's Avatar

Alıntı:

Aslında ben şu örgüte bir mektup yazıp "gel seni eleştireceğiz, varsa yanıtın ver" diye çağırsam mı?
Çağırmayın canım ama yazarken hiç olmazsa örnek verin..

Alıntı:
Greenpeace ise Türk gençlerinin heveslerini ve kendilerini aramakla geçirdikleri zamanları açıkça suistimal ederek önce gençlerin enerjilerini sömürür, sonra halkın algısını bozar, ardından küresel ya da yerel bir manüplasyonla milli kaynaklara bir emme hortumu daha taktırtıverir.
Bilmiyor olmak ayıp değil. Madem biliyorsunuz, daha önceki emme hortumları nelerdi, yazabilirsiniz... O zaman ciddi eleştiri olur.

Eski 06-04-2012, 14:12   #37
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2010
Sorumluluğu üstlenecek bir fail buluruz sorun olmaz siz silin sn Malina
Şaka bir yana bence konu tartışılmalı ama hakikaten tencere yanlış kulpundan tutuluyor
İşin doğruluk payı olup olmadığını araştırılıp tartışılmak yerine direk karalama gibi oluyor gerçekten.
O zaman içmeye devam radyasyonlu çayı, yemeye devam pestisitli domatesleri...
Karalayan olursa deriz vatan haini, oldu bitti maşallah

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2012, 15:03   #38
-

2. sayfaya gelindi... Sorum da görüşüm de gayet açık ve basitti. Ancak hâlâ bu örgütün nasıl karalama yaptığını kendi belgesi üzerinden açıklamama rağmen hiç bir yanıt, karşıt ya da destekleyici bir görüş göremedim. Belge onların, iddiaları da sanki mağribi bulmuş gibi heyecanlı! Ama belgeyi dikkatli inceleyen anlıyor verileri nasıl da saptırdıklarını.

Bunların üzerine, konunun sınırlanması konusunda ardı ardına uyarılar yazılıyor. Bir yönetici görüşünü anlat diğeri şimdi olmasa da ilk falsoda konuyu silerim diyor. Karalama yapıldığını iddia eden bile çıktı... Ne diyeyim... ABD'li Monsanto'nun canına okunuyor, cinayetle suçlanıyor GDO konusunda! Neden silinmiyor?

Neyse... Bu konuda diyeceğim bir şeyim yok artık...

(Mesaj yukarıda, ilgilenen okuyuverir...)

Eski 06-04-2012, 15:12   #39
Ağaç Dostu

syılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-01-2012
Sn. Sakaki, ben de bu konuda artık dinleyici olmak istiyorum. Madem yanlış kulptan tutuyoruz, umarım doğru kulptan tutup anlatabilecek birileri çıkar.

Ben de Sn. Odeh'in takıldığı hususa takılıp kaldım. Belge ortada, analiz rakamları ortada. Sn. Odeh bu değerlerin hepsi izin verilen değerlerin altında diyiyor. Benim bu konuda yorum yapacak bilgim olmadığı için birşey diyemiyorum.

Forumda bu konuda bilgili, analiz rakamlarını yorumlayabilecek bir sürü üye vardır tahmin ediyorum. Neden kimse rakamlar hakkında konuşmuyor? Eğer değerler gerçekten normalse, niye kimse greenpeace'in gerçek dışı iddialarının amacını sorgulamıyor?

syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2012, 15:34   #40
-

Sayın syılmaz,

Size bir belgenin tercüme edilen başlıklarıyla vermek istiyorum.

("Al belge" demeyi sevdiğim için diyorum ki "alın size belge".)

Not: 24 farklı pestisit var ayrı bir şey, AB standartlarından çok çok altında 24 farklı pestisit var demek ayrı birşey, standartların altında da olsa "vaaay 24 çeşit zehir yediriyorlar size" ayrı bir şey. 3.sü provakatif ve kara propagandadır. Çok da işe yarar... Kamuyu aldatmak, ticari spekülasyon yapmak, yüzlerce bin ton yaş meyve ve sebzemizi -sözde- iki paralık ederek güveni sarsmak, tedariğin Türkiye dışından sağlanması için psikolojik harp yapmak, çiftçimizin ocağına pestisit kullanılmayan ithal incir ağacı DİKMEKTİR!!!

Saygılar,

Name:  dsf.jpg
Views: 398
Size:  66.1 KB

syılmaz ve MeTePe beğendi.
Eski 06-04-2012, 15:45   #41
Ağaç Dostu

syılmaz's Avatar

Sn. Odeh, çok teşekkürler. Konuyla alakası olmayan birinin bile anlayabileceği şekilde eklemişsiniz. Görülen rakamlar AB standartlarının altında değil, çok çok çok altında.

Görmek isteyenler için yeterince açıklayıcı, görmek istemeyenler için yapabileceğimiz birşey yok.

Ortada somut rakamlar varken, okuyanlar kendi kararını kendi verebilir sanırım.

Düzenleyen syılmaz : 06-04-2012 saat 15:46 Neden: İmla.
Eski 06-04-2012, 16:56   #42
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Sn Syılmaz,

Ben zaten başından beri tartışılmasından yanayım kaldı ki önceki mesajlarıma bakarsanız sn. uzaytek'e ben de bu yönde görüş bildirdim.
Bakın şimdi sagolsun sn. Odeh ne güzel herkesin anlayabileceği bir şekilde belgeyi oraya koymuş. Açıkcası ben daha önce o belgeden birşey anlamamıştım ve doğal olarak anlamadığım bir belgeye de yorum yapamazdım degil mi?
Ben asalım keselim havasından pek hoşlanmıyorum hepsi bu ve ayrıca işin üstüne sadece milliyetçi duygularla gidilmesi taraftarı değilim zira yanlış yerlere de varabilir ve konuyu rayından saptırma ihtimali çıkıyor. Her zaman sakin ve bilgi alış-verişi şeklinde konuşmak tartışmak lazım. Unutmayınız savaşlar meydanlardan çok masada kazanılıyor, bu hep böyle olmuştur.

Şimdi konuşalım işte, çıksın birisi (bu pestisitlerden vs iyi anlayanlar) fikirlerini döksün ortaya, hepimiz hem konuşup hem öğrenelim.
O zaman tartışmaya şöyle devam edelim derim: Avrupa'dki bir ülkede kaç çeşit pestisit kullanılıyor? Madem dozları çok az olsa da 24 çokmuş o halde karşılaştırma yapalım.
Umarım konudan anlayanlar katılım gösterir.

Saygılar

Eski 06-04-2012, 17:00   #43
Ağaç Dostu

malina-x's Avatar

Belgeniz bile greenpeace belgesi hangi veriyi saptırmışlar?

Şu aşağıdaki adresteki belgelere bakarsanız sadece türkiye de değil, bütün ülkeler var ve bazı ürünlerde almanların kendi ürünleri sarı bölgede olarak işaretlenmiş.

Pestizide in Obst und Gemüse: Auf die Herkunft kommt es an - Greenpeace, Nachrichten zum Thema Chemie

Alıntı:
Pestisitsiz Gıda: Meyve ve Sebze İçin Alışveriş Rehberi” adlı rapor, Almanya devlet otoritelerinin 2009 ve 2010 yıllarında 22.000 ürün üzerindeki denetimlerinin verileri üzerine yapılmıştır. Greenpeace raporu, Türkiye’den ihraç edilen yaş meyve ve sebze üzerine değil, Alman tüketicisinin sofrasına dünyanın tüm ülkelerinden gelen bütün ürünlere yönelik yapılan bir araştırmanın sonucudur. Almanya ofisi yaklaşık iki yılda bir bu raporu yayınlamaktadır.
Alıntı:
Bakan Eker bağcılıkta 4 tane kimyasal kullanılır demişti. Peki nasıl oluyor da 24 tane kimyasla çıkıyor hem de bazıları çok çok yüksek düzeyde
Tarık Nejat Dinç: “AB’ye ihraç edilen ürünlerde bu kalıntılar çıktıysa, biz de Türkiye’de bunları yiyoruz demektir” | Yeşil Gazete

Bu konu içerisindeki yukarıdaki yazılar suçlama olmadan ayrı konular olarak açılsaydı, ben hiç salça olmazdım...

Eski 06-04-2012, 17:10   #44
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uzaytek Mesajı Göster

Şu aşağıdaki adresteki belgelere bakarsanız sadece türkiye de değil, bütün ülkeler var ve bazı ürünlerde almanların kendi ürünleri sarı bölgede olarak işaretlenmiş.

Pestizide in Obst und Gemüse: Auf die Herkunft kommt es an - Greenpeace, Nachrichten zum Thema Chemie

Tarık Nejat Dinç: “AB’ye ihraç edilen ürünlerde bu kalıntılar çıktıysa, biz de Türkiye’de bunları yiyoruz demektir” | Yeşil Gazete

Bu konu içerisindeki yukarıdaki yazılar suçlama olmadan ayrı konular olarak açılsaydı, ben hiç salça olmazdım...
Bizim yediğimizin sayısı fazla bile olabilir diye düşünüyorum, çünkü Avrupaya ihraç ederken bizden bir takım analiz raporları isteniyor ve ona göre kabul ediyorlar.
Peki bizim ülkemizde bunu satan marketler böyle bir raporu çiftçiden veya tarımsal şirketten talep ediyor mu? Hayır. Hatta benim bulunduğum ilde birçok market direk olarak Çiftçi Ali'den Çiftçi Memet'ten alarak halka sunuyor sebze ve meyveyi ama herhangi bir analiz rapor vs. sormuyorlar.

Bir gün marketten bir sebze alırken 2 farklı kasada aynı ürün olduğunu gördüm ve birisinin üzerinde hormonsuz yazıyordu.
Yetkiliye diğeri hormonlu mu dedim, yüzüme boş boş baktı sadece.
O zaman hormonsuz dediğinizin sertifikasını görebilir miyim dedim, yine boşboş baktı ve "yokki" dedi. Madem öyle yani bilmiyorsun içinde ne olduğunu neden böyle bir etiket asıyorsun dedim, bana "Üretici bize bu hormonsuz dedi" diyor.
Ve bunu yapan ulusal bir market, yani yerel küçük bir market de değil. Düşünün artık gerisini.

Eski 06-04-2012, 17:49   #45
-

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uzaytek Mesajı Göster
Ne kadar da saklamaya çalıştım halbuki(!)... İlk sayfada linkini vermiştim. Kendiniz söylediğiniz gibi "okumamıştınız". Okunmadığını anladığım için de resmini koydum artık! Daha ne edeyim?!

Son mesajdaki not kısmını tekrar okumalısınız. Göbbels'e taş çıkartan bir manüplasyona resmi yetkililer de koro eşliğinde mırın kırın ediyorlar. Onların da işine geliyor aslında ya, neyse o da ayrı konu...

Konu tartışılacak mı tartışılmayacak mı? Bunu öğrenmeden ne sizin yazmanız ne benim yanıtlamam bir şey ifade etmez. Konu silinecek ya da karşıt bir düşünce hakim olduğunda kilitlenecekse boşa enerji harcamanın alemi yok. İşimiz gücümüz var.

Eski 06-04-2012, 17:51   #46
Ağaç Dostu

syılmaz's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Sn Syılmaz,
Ben asalım keselim havasından pek hoşlanmıyorum hepsi bu ve ayrıca işin üstüne sadece milliyetçi duygularla gidilmesi taraftarı değilim zira yanlış yerlere de varabilir ve konuyu rayından saptırma ihtimali çıkıyor.
Sn. Sakaki inanın bu duygularla gitmiyorum ve inanın siyasi görüşüm tahmin edebileceğinizden farklı. Meseleyi siyasi bir görüşe indirmemeliyiz tabi ki. Hangi siyasi görüşten olursa olsun, bu ülkenin vatandaşı olan biri elbette bu ülkenin çıkarlarını gözetmelidir.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Bizim yediğimizin sayısı fazla bile olabilir diye düşünüyorum, çünkü Avrupaya ihraç ederken bizden bir takım analiz raporları isteniyor ve ona göre kabul ediyorlar.
Peki bizim ülkemizde bunu satan marketler böyle bir raporu çiftçiden veya tarımsal şirketten talep ediyor mu? Hayır. Hatta benim bulunduğum ilde birçok market direk olarak Çiftçi Ali'den Çiftçi Memet'ten alarak halka sunuyor sebze ve meyveyi ama herhangi bir analiz rapor vs. sormuyorlar.
Evet, bizim yediğimiz de fazla olabilir, inanırım. Yalnız burada ki mesele, en azından benim değinmek istediğim mesele farklı.

Sn. Odeh'in dediği gibi üründe 24 ayrı pestisit var denilmesi ayrıdır, yediğiniz üründe 24 ayrı zehir var diye yaygara koparmak ayrıdır. 24 ayrı pestisit olabilir ama bunlar AB normlarının izin verdiği miktarın altında yani güvenlidir. Keşke sıfır olsa ama normlarda belli bir seviyeye izin verildiğine göre demek ki sıfır olsun isteği biraz iyi niyetli bir hayal sadece.

Peki meyveler zehirli diyerek yaygara koparınca ne olacak? Türk üreticisi zarar görecek, ihracatımız zarar görecek, ekonomimiz zarar görecek. Peki bilerekte olsa, bilmeyerekte olsa Türkiye'ye zarar vermenin cezası ne olacak?

Eski 06-04-2012, 17:55   #47
-

Ceza değil de bir statü, "Evropalılık" olacak sayın syılmaz! EVROPALILIK!

Eski 06-04-2012, 18:00   #48
agaclar.net

malina's Avatar

Alıntı:
kısmını okumuşsunuz ama
Alıntı:
Meyve ve Sebze İçin Alışveriş Rehberi” adlı rapor, Almanya devlet otoritelerinin 2009 ve 2010 yıllarında 22.000 ürün üzerindeki denetimlerinin verileri üzerine yapılmıştır. Greenpeace raporu, Türkiye’den ihraç edilen yaş meyve ve sebze üzerine değil, Alman tüketicisinin sofrasına dünyanın tüm ülkelerinden gelen bütün ürünlere yönelik yapılan bir araştırmanın sonucudur. Almanya ofisi yaklaşık iki yılda bir bu raporu yayınlamaktadır.
Bu cümlelerin üstünden atlamışsınız

Eski 06-04-2012, 18:10   #49
-

O cümlelerin konuya bir katkısı yok, o yüzden okudum, geçtim. Almanların yurttaşlarını nasıl koruduklarını anlatıyor.

Greenpeace örgütü burada nümayiş yapıyor. Hâlâ anlaşılamıyor yazdıklarım da amaç da.

Sayısı 1,3,56 ne farkeder, sınırın altında mı? EVET!
Bu değerlerle ALMANYA'ya giriş yapabiliyor ve tüketilebiliyor mu? EVET!

Bu durumda neden Türk üreticisi Türkiye'de Türkleri zehirlemiş oluyor?! Böyle trajikomik akla ziyan ve buna prim verip de kendi ayağına kurşun sıkan başka bir manevra var mı canım!

Madem Greenpeace doğru söylüyor(!) ben de diyorum ki o değil belge doğruyu söylüyor, alın size değerler. 0,03 ile 5 in karşılaştırmasını yapabilecek kadar aklımız var değil mi?

Greenpeace'in çıkarımı aklımıza hakaret, kendimizi aptal yerine koydurtmaktır.

Eski 06-04-2012, 18:28   #50
Ağaç Dostu

üzüm's Avatar

Giriş Tarihi: 30-10-2007
Galeri: 1
Greenpeace'in Değerlendirme Sisteminin bir kısmı aşağıda.

Alıntı:
Red (not recommended): One or more of the following criteria was met:
• The measured concentration of a pesticide was higher than the legal limit for that substance.
• The measured concentration of a pesticide exceeded the toxicologically derived acute reference dose (ARfD) or the acceptable daily intake (ADI) value used in official risk assessments.
• There was multiple contamination and at least one of the following criteria was met:
– The sum of the maximum legal limits of all pesticides found was above 100 percent.
– The sum of the ARfD and/or ADI values for individual pesticides was greater than 100 percent; during the rating process, Greenpeace used additional precautionary factors of 10 for the ARfD and 20 for the ADI value (see www. greenpeace.de/pestizide). Many scientists believe that conventional evaluation factors are not sufficient to protect young children, pregnant women and people who are ill. Weak or not yet fully formed organisms have a significantly more sensitive reaction to harmful substances.
Tabloyu çözemedim. 2. ve 3. koşullar için ne diyorsunuz?

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2012, 18:39   #51
-

"Konu tartışılacak mı tartışılmayacak mı? Bunu öğrenmeden ne sizin yazmanız ne benim yanıtlamam bir şey ifade etmez. Konu silinecek ya da karşıt bir düşünce hakim olduğunda kilitlenecekse boşa enerji harcamanın alemi yok. İşimiz gücümüz var." demiştim yukarıda. Hâlâ aynı fikirdeyim.

Eski 06-04-2012, 18:53   #52
Ağaç Dostu

üzüm's Avatar

Almanca bilen arkadaşlar tabloyu Türkçeye çevirmeniz mümkün mü? Bari kendi sorduğum sorunun cevabını öğreneyim.

Eski 06-04-2012, 19:50   #53
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi üzüm Mesajı Göster
Greenpeace'in Değerlendirme Sisteminin bir kısmı aşağıda.

Tabloyu çözemedim. 2. ve 3. koşullar için ne diyorsunuz?
Tercümesi aşağıdadır:

Kırmızı (önerilmez): Aşağıdaki kriterlerden bir veya daha fazlası söz konusudur:
• Bir pestisitin ölçülen konsantrasyonu bu madde için geçerli yasal sınırın üzerindedir.
• Bir pestisitin ölçülen konsantrasyonu toksikolojik (zehir-bilimsel) olarak elde edilmiş akut referans dozunu (ARfD) veya resmi risk değerlendirmelerinde kullanılan kabul edilebilir günlük alım (ADI) değerini aşmaktadır.
• Birden fazla kontaminasyon (bulaşma) vardır ve aşağıdaki kriterlerden en az birisi söz konusudur:
– Tespit edilen pestisitlerin maksimum yasal sınırlarının toplamı yüzde yüzün üzerindedir.
– Her bir pestisit için ARfD ve/veya ADI değerlerinin toplamı yüzde yüzden büyüktür; oranlama işleminde Greenpeace, ARfD için 10 ADI için 20 olan ek ihtiyati faktörleri kullanmıştır (bkz. www. greenpeace.de/pestizide). Birçok bilim insanı, geleneksel (biline gelmiş) değerlendirme faktörlerinin küçük çocukların, hamilelerin ve hasta insanların korunmasında yeterli olmadığına inanmaktadır. Zayıf veya henüz tam olarak form kazanmamış organizmalar, zararlı maddelere karşı bariz bir şekilde daha hassas reaksiyon göstermektedir.

saygılar

Eski 06-04-2012, 20:25   #54
Ağaç Dostu

üzüm's Avatar

Sayın Sakaki, tercüme için teşekkürler.

Bir de tabloyu anlayıp bu kriterlere uygun mu yapılmış öğrenebilsek iyi olur.

Eski 06-04-2012, 20:38   #55
Ağaç Dostu

xenkebikec's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2010
Türk üreticisi nasıl zarar görecek onu çözemedim. Anladığım kadarı ile bizim ürünümüz ticaret için uygun. Bu işin ticaretini yapanlar yaygaraya bakmazlar ki rapora bakarlar. Raporlar uygunsa ticaret devam eder. İki tarafta ticaret yapıyor. Dersenizki tüketicilerin düşüncelerini etkiler pazarı daraltır o zaman daha farklı düşünülebilir ama iş ticaret olunca sürecin biraz daha ciddi işleyeceğini düşünüyorum.

xenkebikec Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2012, 21:05   #56
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi xenkebikec Mesajı Göster
Türk üreticisi nasıl zarar görecek onu çözemedim. Anladığım kadarı ile bizim ürünümüz ticaret için uygun. Bu işin ticaretini yapanlar yaygaraya bakmazlar ki rapora bakarlar. Raporlar uygunsa ticaret devam eder. İki tarafta ticaret yapıyor. Dersenizki tüketicilerin düşüncelerini etkiler pazarı daraltır o zaman daha farklı düşünülebilir ama iş ticaret olunca sürecin biraz daha ciddi işleyeceğini düşünüyorum.

Her halükarda fiyatlara yansır.
Alıcıya koz vermiş olursunuz, satıcı zarar görür, doğal olarak üretici de zarar görür.
Tıpkı petrolü/enerjiyi ve petrol fiyatlarını kontrol etmek istediği zaman ABD'nin ortadoğuya müdahaleleri gibi.
Ama bu konuda amacın böyle olduğunu düşünmüyorum.

Tartışmaya yeni bir boyut getireyim:
Günümüzde tarımsal üreticiden/çiftçiden çok daha yüksek kar payı ve paralar tarımsal ilaç ve kimyasallar sektöründe dönüyor, yanlış mıyım? Bu zirai ilaç ve kimyasallar konusunda en bilinen ve pazar payı yüksek şirketler de Fransız, Amerikan, Israil, Alman, Çin vs. şirketleri.
Yani Türk üreticisinin bu pestisitleri kullanmaması veya az kullanmasından kim zarar görecek? Elbette bu şirketler.
O halde eğer iddialar doğruysa Greenpeace neden bunu yapsın ki?
Bir de bu var.

Eski 06-04-2012, 21:54   #57
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

Giriş Tarihi: 05-05-2007
İyi Akşamlar,

Bu konu ile ilgili tartışmaları hayretle izliyorum.

İş Bankası Müdürü olarak Karadenizereğli şehrinde Çernobil kazası sırasında ve sonraki yaklaşık iki sene şube müdürlüğü yaptım ben çay sevmem ama eşim devamlı olarak çay içerdi,geçen sene 2 sene süren bir uğraşı kaybettik ve eşim Çocuklarım da doktor olmalarına rağmen mide kanseri nedeni ile vefat etti ,ailede kanser geçmişi yok kızartma ve yanık yamekler yemez sigara içmez ve sağlığına çok dikkat ederdi ,araştırma yapıldı
kanser hüçreleri genetik değil ve uzun süre oluştuğu halde hiç bir uyarı vermedi,Bu konu ile ilgili sorulara hiç cevap vermiyeceğim çünkü acımız çok yeni olduğu için cevap vermeğe gücüm yok ama....

Raporlara göre yediğimiz sebze ve gıdalarda zararlı maddeler normallerin çok aşağıda kabul edilir sevyesinde diyen arkadaşlarımala hiç tartışmaya girmeden aşağıda sunduğum araştırmaları yapmalarını ve sonra bu vahim tablonun sebeplerini bir nebze düşünmelerini ciddi olarak öneriyorum.

*Lütfen Özellikle ünüversite Onkolaji servislerine gitsinler ve Onkolojik tedavi gören(kemoterapi) hastaları bir incelesinler ,adet ve yaşları ile ilgili doktorlar ile bir görüşsünler ,ve sorsunlar ki yeni kurulan çocuk onkolojisi servislerinde tedavi gören çocuk adetlerinde % ne kadardar bir artma var ve bu artma kaç yaşındaki çoculara kadar iniyor

*Büyük onkolojik hastalarda ne kadar artma var ve bu artışın yörelere göre dağılımı nedir mesela Samsunda 19 mayıs ünüversitesinde son 10 senede Samsun ve civarıdaki yörelerden gelen hasta adedi artışı % ne kadardır ve son senelerde yetmiyen klıniklere kemoterapi tedavisi için gelen günlük tedavi olan hastalar için ne kadar ilave yatak ünitesi ve yeni klinikler yapılmıştır?

*Kanser hastalarında genel olarak(Hastalık çeşidine göre değil) dünyada gelişmiş ülkelerde artış oranı nedir bizde ne kadardır?

*Özellikle kız çocuklarında erken göğüs büyümesi ve halk değimi ile adet görme neden çok erken yaşlera gerilemiş

Bu saydığım incelemeleri ben yaptım ,Doktorların ,ve uzmanların genel kanısı : Çok net olarak ve %100 bir teşhis koyamıyorlar ama söyledikleri sağlıksız beslenme ve geç tanı

Verilen rapor bilgileri çok sğlıklı olduğu düşünülse de rekkamların doğruluğu açıksada genede sağlıklı olarak yaşlanmak istiyen kardeşlerim ve sağlıklı nesiller yetiştirecek kardeşlerim yukarıda verdiğim incelemeleri bir gözden geçirsinler ve hiç olamaz ise çocuk onkolojik hastalarının ve yetişkin kanser olaylarının artışlarını gözleri ile gördükten sonra bir değerlendirme yapmaları ve bu artışın neye bağlı olarak geliştiğini samimi olarak bir düşündükten sonra yediğimiz gıdalarla ilgili değerlendirmelerde bulunmalarını istiyorum.

Sağlık dileklerimle ,

Selçuk NUmanoğlu.

Not Kanser hastalıklarında tabiiki başka etkenler de rol oynuyor ama uzmanlarca adeta sıradan bir hastalık artışı gibi olan bu artış oranının özellikle beslemede yediğimiz et balık ve özellikle sebzeler üzerinde daha ciddi,tarafsız ve ön yargısız incelemelerin ilgili makamlarca
acilen ele alınması gerektiğini vurgulamaktadırlar.

Sakaki ve drtegeli beğendi.
selcuk44 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2012, 22:34   #58
-

Sayın selçuk44,

Eşiniz hanımefendiye Allah rahmet eylesin.

Ancak Karadenizimizde yaşanan bu üzücü hadiseler vakıadır. Ancak pestisit ile ilgili değildir. Radyoaktif serpinti kalıntılarının uzun yıllar doğada kalabilmesinden kaynaklanmaktadır. Tekrarlamak isterim ki pestisitler ile ilgili değildir.

Eski 06-04-2012, 22:40   #59
-

Yazmayayım boşa, silinecek nasılsa diyorum ama nasıl görülmüyor anlayamıyorum...

53 numaralı mesajın tercümesi bile tam bir komedi. (Tercüme değil içeriği, tercüme için teşekkür ederim)

Bu nasıl bir şarlatanlıktır.
"Tespit edilen pestisitlerin maksimum yasal sınırlarının toplamı yüzde yüzün üzerindedir. "

Yuh! diyorum. başka söze gerek yok. Yuh! Toplamı yüzün üzerindeymiş Anaokulundaki bebeler bile güler... Hadi ülen der.

Eski 06-04-2012, 23:19   #60
Ağaç Dostu

üzüm's Avatar

Ben gülmüyorum.

Alışveriş kılavuzunun başlığı: Food Without Pesticides (Kimyasalsız Gıdalar)

Alışveriş kılavuzunun sağladığı bilgi:...
This guide will **** you buy fruits and vegetables that have the lowest possible levels of contamination. (Bu kılavuz mümkün olan en düşük düzeyde kontamine olmuş meyve ve sebze satın almanıza yardımcı olacaktır.)...

Şimdi gülüyorum. Tartışma nerelere geldi diye, nerelere getirdiler diye. (Bu sözüm forumdaki yazışmalarla ilgili değil)

Güzin Çakar beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025