Konu: Greenpeace
View Single Post
Eski 06-04-2012, 21:54   #57
selcuk44
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

Giriş Tarihi: 05-05-2007
İyi Akşamlar,

Bu konu ile ilgili tartışmaları hayretle izliyorum.

İş Bankası Müdürü olarak Karadenizereğli şehrinde Çernobil kazası sırasında ve sonraki yaklaşık iki sene şube müdürlüğü yaptım ben çay sevmem ama eşim devamlı olarak çay içerdi,geçen sene 2 sene süren bir uğraşı kaybettik ve eşim Çocuklarım da doktor olmalarına rağmen mide kanseri nedeni ile vefat etti ,ailede kanser geçmişi yok kızartma ve yanık yamekler yemez sigara içmez ve sağlığına çok dikkat ederdi ,araştırma yapıldı
kanser hüçreleri genetik değil ve uzun süre oluştuğu halde hiç bir uyarı vermedi,Bu konu ile ilgili sorulara hiç cevap vermiyeceğim çünkü acımız çok yeni olduğu için cevap vermeğe gücüm yok ama....

Raporlara göre yediğimiz sebze ve gıdalarda zararlı maddeler normallerin çok aşağıda kabul edilir sevyesinde diyen arkadaşlarımala hiç tartışmaya girmeden aşağıda sunduğum araştırmaları yapmalarını ve sonra bu vahim tablonun sebeplerini bir nebze düşünmelerini ciddi olarak öneriyorum.

*Lütfen Özellikle ünüversite Onkolaji servislerine gitsinler ve Onkolojik tedavi gören(kemoterapi) hastaları bir incelesinler ,adet ve yaşları ile ilgili doktorlar ile bir görüşsünler ,ve sorsunlar ki yeni kurulan çocuk onkolojisi servislerinde tedavi gören çocuk adetlerinde % ne kadardar bir artma var ve bu artma kaç yaşındaki çoculara kadar iniyor

*Büyük onkolojik hastalarda ne kadar artma var ve bu artışın yörelere göre dağılımı nedir mesela Samsunda 19 mayıs ünüversitesinde son 10 senede Samsun ve civarıdaki yörelerden gelen hasta adedi artışı % ne kadardır ve son senelerde yetmiyen klıniklere kemoterapi tedavisi için gelen günlük tedavi olan hastalar için ne kadar ilave yatak ünitesi ve yeni klinikler yapılmıştır?

*Kanser hastalarında genel olarak(Hastalık çeşidine göre değil) dünyada gelişmiş ülkelerde artış oranı nedir bizde ne kadardır?

*Özellikle kız çocuklarında erken göğüs büyümesi ve halk değimi ile adet görme neden çok erken yaşlera gerilemiş

Bu saydığım incelemeleri ben yaptım ,Doktorların ,ve uzmanların genel kanısı : Çok net olarak ve %100 bir teşhis koyamıyorlar ama söyledikleri sağlıksız beslenme ve geç tanı

Verilen rapor bilgileri çok sğlıklı olduğu düşünülse de rekkamların doğruluğu açıksada genede sağlıklı olarak yaşlanmak istiyen kardeşlerim ve sağlıklı nesiller yetiştirecek kardeşlerim yukarıda verdiğim incelemeleri bir gözden geçirsinler ve hiç olamaz ise çocuk onkolojik hastalarının ve yetişkin kanser olaylarının artışlarını gözleri ile gördükten sonra bir değerlendirme yapmaları ve bu artışın neye bağlı olarak geliştiğini samimi olarak bir düşündükten sonra yediğimiz gıdalarla ilgili değerlendirmelerde bulunmalarını istiyorum.

Sağlık dileklerimle ,

Selçuk NUmanoğlu.

Not Kanser hastalıklarında tabiiki başka etkenler de rol oynuyor ama uzmanlarca adeta sıradan bir hastalık artışı gibi olan bu artış oranının özellikle beslemede yediğimiz et balık ve özellikle sebzeler üzerinde daha ciddi,tarafsız ve ön yargısız incelemelerin ilgili makamlarca
acilen ele alınması gerektiğini vurgulamaktadırlar.

selcuk44 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön