Kırmızı olarak kodladığı koşullar;
Alıntı:
Kırmızı (önerilmez): Aşağıdaki kriterlerden bir veya daha fazlası söz konusudur:
• Bir pestisitin ölçülen konsantrasyonu bu madde için geçerli yasal sınırın üzerindedir.
• Bir pestisitin ölçülen konsantrasyonu toksikolojik (zehir-bilimsel) olarak elde edilmiş akut referans dozunu (ARfD) veya resmi risk değerlendirmelerinde kullanılan kabul edilebilir günlük alım (ADI) değerini aşmaktadır.
• Birden fazla kontaminasyon (bulaşma) vardır ve aşağıdaki kriterlerden en az birisi söz konusudur:
– Tespit edilen pestisitlerin maksimum yasal sınırlarının toplamı yüzde yüzün üzerindedir.
– Her bir pestisit için ARfD ve/veya ADI değerlerinin toplamı yüzde yüzden büyüktür;
|
Üzümü renklendirdiğim madde ile kırmızı olarak kodluyorlar. Alman DW "
Türkiye liste başı" derken "
En fazla kimyasal maddenin kullanıldığı ürünler listesinin başında ise Türkiye'den, 24 kimyasal maddenin tespit edildiği sofralık üzüm yer alıyor." diyor.
Üründe pestisit yok ayrı, yasal sınırın altında var ayrı, miktarı yasal sınırın üstünde ayrı bir durum. Gönül ilkinden yana... Keşke. Ama gerçekler böyle değil.
Renklendirdiğim kısmı yani kırmızı kod nedeni olan kısmı açıklayabilir misiniz? Buna açıklık getirilirse sorun kalmaz. Samimi olduklarına inanabilirim.