agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)

Anket Sonuçlarını Göster: GDO'lu besinler tüketmek ister misiniz?
GDO'suz olduğunu bilmek istiyorum 243 98.38%
Binde dokuza kadar GDO'lu içerik benim için sakıncasızdır 2 0.81%
Benim için olmuş, olmamış farketmez 2 0.81%
Oy Verenler: 247. Bu ankete oy veremezsiniz

Beğeni Düzeni200Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-03-2012, 17:46   #1
Ağaç Dostu

üzüm's Avatar

Giriş Tarihi: 30-10-2007
Galeri: 1
Ne yediğime dikkat ediyorum.

GDO'lu ise bilmek benim hakkım.

'GDO'lu ürün tükettiniz mi? Yanıtınız evet ise gönüllü kobay oldunuz bile... Hadi geçmiş olsun.' cümlesiyle asla karşılaşmak istemiyorum.

(Cep telefonları 80'lerin başından beri kullanılıyor; kitle ölümleri olmadı; son 10-15 yıldır insan sağlığına etkileri biliniyor.)

GDO'lu bitkilerin hukuksal sorunları ortadayken, çevre üzerinde etkileri bilinirken ki bunlar bile beni dehşete düşümeye yetiyor; sağlığımız üzerinde etkilerinin göz ardı edilmesini anlayamıyorum.

Geşmişte yaşanan bir deli dana olayı var. Bunun nedeni hayvanlarda görülen bazı hastalıkların tür bariyerini aşarak insanlarda da görülebilmesi değil midir.

İnsan kapalı bir kutu; eğer bu kutuyu çözebilmiş olsaydık tek bir ilaç, tek bir tedavi yöntemiyle sağlık sorunlarımıza çare bulurduk. Bilmediğimiz o kadar çok şey varken bir de GDO'lu ürünlerin besin zincirimize eklenmesini kabul etmiyorum.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2012, 23:18   #2
Ağaç Dostu

MeTePe's Avatar

Giriş Tarihi: 08-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi üzüm Mesajı Göster
Geşmişte yaşanan bir deli dana olayı var. Bunun nedeni hayvanlarda görülen bazı hastalıkların tür bariyerini aşarak insanlarda da görülebilmesi değil midir.
Kusura bakmayın ama bu bilgi yanlış!

Deli dana hastalığı Prionlardan kaynaklanan bir hastalıktır ve insanlarda da benzer türlerinin olduğu bilinmektedir. Örneğin Kuru hastalığı veya Creutzfeldt-Jakob hastalığı...

Üstelik bu hastalık grubu diğer hastalıklardan tamamen farklı bir mekanizmaya sahiptir. Ortada hastalığı yapan bir bakteri veya virüs yoktur. Sadece kendine benzer proteinleri deforme edip kendisi gibi yapan bir protein molekülü vardır.

Dolayısıyla bu hastalığa yakalanabilmek için prionun etki edebileceği proteinlere sahip olmak gerekir. Söz konusu proteinleri barındıran tüm canlılar bu hastalıktan etkilenir.

Uzun lafın kısası "aşılan tür engeli" falan yok ortada...

Tür engeli zaman zaman aşılabilir. Örneğin kuş gribinin insanlarda da hastalık yapması gibi. Bu da normal bir evrimsel süreçtir. Veba salgınları da böyle bir süreç sonrasında vebaya dayanıklı bir genoma sahip nesille sonuçlanmıştır.

Aslında söyledikleriniz, GDO olmasa bile başka risklerin ne kadar fazla olabileceğini doğruluyor. AIDS, Kuş Gribi, Domuz Gribi vs. gibi tehditler tamamen doğal süreçlerle ortaya çıkan tehditler. Böyle salgınlar dünyada milyonlarca insanı göz açıp kapayıncaya kadar öldürebilir. Bugün ölümcül bir salgının dünyanın etrafını dolaşması 48 saat falan sürer.

GDO bunların yanında fındık fıstık gibi kalıyor.

MeTePe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025