agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)

Beğeni Düzeni9Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-05-2011, 21:28   #1
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Hoş bir alnıtlama oyunu daha oynamışsınız şimdi bu çalışmanızın çevrenin korunması konusuna nasıl bir katkı yapatığına dair bir argümanı beklemek çok mu fazla bir istek olur.

"Ordaki sudan içebilirmisiniz ?"
Denizler su dolu, siz oradaki suyu içer misiniz? Aslında ilk aklıma su dolu olan yer olarak deniz gelmedi. Su doludur diye herşeyi içmeye çalışmıyoruz.

Kimin ne kadar altını olduğu değil. Bu satırları yazmak için size gereken paranın altın rezervi olarak karşılığı olduğu gerçeğine yönelmelisiniz.

Hollanda'ya değil buradaki altına yani.

"ülkeye giren altın karşılğı ya da karşılksız Dolarlar hem benim hemde ülkem için gerekli."
Ben de bir alıntı oyunu yapayım dedim.
Ülkeye bir girdi olmasını istiyorsuzuz bunun altı karşılığı olamasında sakınca görmüyorsunuz. Karşılıksız dolar diye bir şey yok da, bu biraz çıkarcılık mı oluyor, ülkeye girsin sakınca yok, başka ülkedeki siyanür sizi ilgilendirmiyor.

O debeers elmaslar kanla sulanmış. Ülkeye girmiş, fena değil. Hangi kanla sulandığı önemli değil. Yeterki ben kanı görmemiş olayım. Buradaki serada olmasın kan.
Böylemi çevreci olmalıyız. Karşılıksız dolar olsun da yeterki benim olsun.
Altın benim olsun da ülkeme lazım çünkü, kimin kanı varsa orası önemli değil. Bunu mu anlıyoruz yazıdan.

Ben de size efsanaere ilgi gösteri ndiyorum.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2011, 09:52   #2
Ağaçsever

warrior's Avatar

Giriş Tarihi: 23-02-2009
Biz” kim bilmiyorum ama ben halkım. Ağzını, gözünü ve kulağını kapatmamış olan... Sokaktaki adam ise Attilâ İlhan'ın bir romanı... içimizdeki herhangi biri diyelim...

Şu an okumak için baktığınız ekrana ödediğiniz para( bir kağıttır) altın olarak merkez bankasında karşılığı olduğu için ödeyebildiğiniz bir kağıttır.

Bu bilgi doğru mu? Neden vazgeçemeyeceğimizi buna mı dayandırıyorsunuz? Sizin söylediğiniz gibi olsa paranın değeri düşer miydi? Örneğin bir gece vakti merkez bankasındaki altınlar aniden ortadan kayıp mı oluyor? Kullandığımız paranın altın olarak karşılığı olduğunu zannetmiyorum. Ben emeğimin karşılığı olarak aldığım parayı kullanıyorum. Diyelim o para Ahmet'in. Ahmet o parayı İsmet'ten alıyor. İsmet ise Cevdet'ten alıyor. Hepimiz birbirimizden para alıp veriyoruz. Ekonomiden iyi anlayan ya da konuya hakim bir arkadaş buraya bir açıklık getirebilirse sevinirim.

Diyelim ki bu yukarıdaki tez doğru. Peki madenden çıkan altın merkez bankasının kasasına mı giriyor? Giriyorsa ne kadarı giriyor?

Arkadaşlar doğada var olan hiçbir şey bir diğerinden daha değerli değildir. Değerli olduğunu düşünmemize neden olan ona ihtiyacımız olduğunu düşünmemizdir sadece. Ben siyanürlü madencilik faaliyetlerine gerçekten ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum. Farklı düşünenler tabii ki olabilir. Kentlerde çöp sorunu vardır, bilinçsiz tarım uygulamaları vardır, vb. uygulamalar vardır, şüphesiz bunlarda hepimizin sorumluluğu vardır tamam ama bunların da ayrıca çözüme kavuşturulması için çalışılması gerekir.

warrior Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2011, 10:12   #3
Ağaçsever

warrior's Avatar

Giriş Tarihi: 23-02-2009
Vikipedi'de şöyle yazıyor:

Alıntı:
Paranın dört temel işlevi

Paranın değişim aracı işlevi: Para bir hak ölçüsüdür. Altın karşılığı para kullanan bir devlet ne kadar para basarsa Merkez bankasına o değerde Altın stoklaması veya koyması lazımdır. Günümüzde Türkiye herhangi bir karşılığı olmayan "fiat" sistemine dahildir.

Paranın ticari işlemlerdeki fonksiyonu tam burada ortaya çıkar. İki malın değişiminde para, bir üçüncü mal olarak araya girer ve değişim iki bölüme ayırır. A malı verilip karşılığında para alınır, başka bir yer ve zamanda ise para verilip B malı alınır.

Paranın bu şekilde mal değişimini iki bölüme ayırması, paranın bir değişim (mübadele) aracı olma işlevidir.

Paranın hesap ve değer birimi işlevi: Paranın hesap ve değer birimi olarak işlevi, onun bir değişim aracı olma işlevinden kaynaklanır. Farklı malların değişiminde değişim oranları para ile belirlenir. Öte yandan para sayesinde iktisadi değerlerin tek bir ölçü birimiyle ifadesi de sağlanır. Özellikle işlemlerin kaydının tutulmasında paranın bu işlevi zorunludur.

Paranın değer biriktirme ve spekülasyon işlevi: Para, arz ve talebin rahatlıkla karşılanmasını sağlar.Sermaye birikimi ve yatırım aracı olarakta kullanılır.

Paranın bir iktisat politikası aracı olması işlevi: Gelişmiş bir para ekonomisine sahip ülkelerin para otoriteleri 20. Yüzyılda sıklıkla, faiz oranları ve para arızını kontrol etmek yoluyla, paranın bir iktisat politikası aracı olarak kullanmışlardır.

warrior Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026