View Single Post
Eski 26-05-2011, 18:31   #198
webgezer
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 12-02-2010
"Uygarlığımızın temelini altına sahip olamız oluşturuyor bundan kaçmamıza olanak yok."
"Madem endüstriyel üretim kaçınılmaz. Bunun çevreye zararlarına enel olmak için çaba harcanmalı."
"Altın için konuşuyOrsanız siyanür tek yol. Vazgeçelim diyorsanız neden olamaycağını söyledim."

Bunlar sizin söyledikleriniz, bir toplayalım, mutlaka ekonomik büyüme gerekli, bu nedenle mutlaka altın çıkartmalıyız, altını siyanürle çıkartıyoruz, bu da çevreye zarar veriyor ama başka çözüm yok dolayısıyla siyanürle altın çıkartmaya devam... Ne zamana kadar ?

Bunu okuyunca aklıma insanlığın gidişi ile petri kabındaki bakterileri karşılaştıran bir yazı geldi. Petri kabı ( laboratuar deney kabı) içine konan sütteki bakteriler hızla çoğalırlar, gittikçe daha fazla besin tüketirler, sayıları geometrik artar; ta ki bakterilerin atıkları süt kabını doldurana kadar, atık miktarı arttıkça bakteri ekonomisi önce yavaşlar, sonra durur ondan sonra da bakterilerin sayısı azalır yani ölürler.

Tamam bizim dünyamız süt kabı kadar küçük değil ama sınırsız da değil. Sonuçta tüm işleri yaparken ürettiğimiz atıklar artık dünyayı doldurmaya başladı. Bakterilerin seçme şansı yok, tüketimi azaltalım gibi bir kararı veremezler, peki biz insanoğlu müthiş teknolojimiz, ekonomimiz ve sosyal yapılanmamız ile bu kısır döngüden, daha çok ekonomi daha çok tüketim kısır döngüsünden kurtulabilir miyiz ? Bakterilerden daha mı akıllıyız ne dersiniz ?

webgezer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön