agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 23-12-2008, 00:38   #7
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Galeri: 181
Merhaba.

Gelişme çağındaki çocuklarımıza bile süt, ayran, veya meyve suyu içiremiyoruz. Malesef zararlarını anlatamadığımızdan, Cola, veya diğer gazlı içecekleri tercih ediyorlar.

Son yıllarda pazarlama hileleri ile yurdumuza sokulan birçok gıdanın içerdiği maddelerin sağlığa zararlı olduğu bilinmektedir. Hatta; çocuklar için üretilen bazı maddelerin zeka geriliği yaptığı bile iddia edilmektedir.

Ülkemiz için yanlış olan bu durumu tersine çevirmek, hem halkı bilinçlendirmek hem de geleceğimizin yöneticileri olacak çocuklarımızın sağlıklarını korumak adına, Milli bir beslenme politikası saptayıp, gerekirse akıl ve vücut sağlığına zararlı maddeler içerdikleri kanıtlanmış içeceklerin ve besinlerin yasaklanmasıyla mümkün olur diye düşünüyorum.

Fazla bir şeye ihtiyaç olduğunu da sanmıyorum herhangi bir gelişmiş ülkenin kendi ulusunu ve çiftçilerini korumak için koyduğu aşılması güç kurallardan birkaçını incelesek bize hayli zaman ve yol kazandırabilir. Bu sayede hem çiftçimizin malı değerlenecek hem de etiketlerinde ne yazdığını anlayamadığımız malları tüketmek zorunda kalmayacağız.

Malını satamamaktan yakınan birçok yerli üreticinin ise birkaç basit sokak gösterisi dışında bu haksız rekabeti önemsemediğini hayretle izlemekteyim.

Bu kişilere tavsiyem ya diğerlerine tanınan haksız rekabet ortamına bir şekilde müdahale etmeleri. Ya da Dünyanın bir ucundan malını ülkemize getirip, pahalı ambalajlarına ve diğer birçok girdiye rağmen bıkıp usanmadan her yolu deneyip malını satabilenlerden ders almalarıdır.

Onlar yapabiliyorlarsa biz de başarabiliriz. Asla yılmamalıyız ve zararlı besinleri söküp atıncaya kadar sürekli üretmeliyiz.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026