Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi petulya
Dolayısıyla yukarıdaki Hollanda Modelinden anlaşılan şey çiftçinin kendi örgütlenmesiyle kendi devrimini yaptığıdır.. Kendi devrimleriyle devletlerine ve milletlerine efendi olmayı başarabilmişler. Hatta bırakın kendi ülkelerini dünyaya efendi olmuşlar! Ben bu yazıdan böyle bir ders çıkardım...
Allah aşkına daha dün haberlerde dinledim kuru incirlerimiz aflotoksinden dolayı Avrupada yakılıyormuş **** geri iade ediliyormuş... Şimdi tüm üreticilere, üreticilerin bağlı bulunduğu kooperatif yöneticilerine, koperatiflerin bağlı bulunduğu bölge birliklerine, sivil toplum yöneticilerine,devlet yöneticilerine ve ürünleri test eden laboratuar yetkililerine ve denetçilere soruyorum; aklınız nerde kardeşim yöneticilik mi yapıyorsunuz, evcilik mi oynuyorsunuz?
Ülke insanının bilinçsizliğinden, yöneticilerin vurdum duymazlığından çok dertliyim ve doluyum bağışlayın lütfen... bu konuda sayfalar dolusu yazı yazabilirim ama burda bitirmek istiyorum...
|
İsmi lazım değil, bir süt üretim kooperatifinin (muhtemelen bir yöneticisidir ama başkanı mıdır yoksa daha alt düzey bir yöneticisi midir bilmem) yönetici(si)leri İzmir Urla iskelesindeki bir balık lokantasının önüne makam arabalarını çekmiş oturuyorlardı geçen akşam. Arabanın makam arabası olduğunu da lacivert zeminli plakasında yazan 35 T... Süt Ürünleri Kooperatifi ibaresinden anladım. Yani sizin anlayacağınız plaka (bedelini bilmiyorum ama ucuz bir şey de değildir eminim) özel bir plakaydı. Elbette her kes gidip istediği yerde yemek yiyebilir. Buna hiç bir itirazım olmaz. Ama böyle bir plaka taşıyan arabayla gitmek ne kadar doğrudur bilmem. Zaten asıl söz etmek istediğim de bu değil. Asıl konu, bu özel plakanın takılı olduğu araç. Evet, sözünü ettiğim araç en ucuzu 55.000 eurodan başlayıp 190.000 euroya kadar uzanan fiyat etiketleri taşıyan bir Audi A6 idi. Yani dünkü kapanış kuruyla hesaplarsak ve de (hiç sanmıyorum ya) en ucuzu olduğunu dahi düşünsek, aracın bedeli 117.000 YTL, ya da 117 milyar TL.
Sanırım sayın petulya' nın çok yerinde olarak sorduğu "Şimdi tüm üreticilere, üreticilerin bağlı bulunduğu kooperatif yöneticilerine, koperatiflerin bağlı bulunduğu bölge birliklerine, sivil toplum yöneticilerine,devlet yöneticilerine ve ürünleri test eden laboratuar yetkililerine ve denetçilere soruyorum; aklınız nerde kardeşim yöneticilik mi yapıyorsunuz, evcilik mi oynuyorsunuz?" sorusu basit de olsa bir cevap bulmuştur.