![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-01-2021
|
GüI fiIiz burgu kurdu sanıyorum. Benim güIIerimde de var |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-08-2007
|
Güllerimin göbeğinden küçücük yeşil yapraklar çıkıyor . ![]() Daha önce küçük kırmızı güller açıyordu. Bu normal midir? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu arada, 3 tane zarar görmüş goncayı kıyamadığım için kesmemiş, yaralı yerlerini iyice iyice aşı macunu ile örtmüş idim. İki gün sonra goncalar başlarını dikelttiler ve geçenlerde gayet sağlıklı bir şekilde açtılar. Oyuklar da büyümemişti. Belki macundaki dezenfektanlar faydalı olmuştur. Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2007
|
Köpeğim bitkilere fazla meraklı. Bitleri öldüreyim derken köpeğime zarar vermek istemiyorum. Gül'deki bitlerden, böceklerden zehirli kimyasallar dışında ne ile kurtulabiliriz? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Gecen yil cok güzel acan kirmizi gülüm henüz hic tomurcuk vermedi ve kupkuru görünüyor. Diger güllerimin hepsi yaprak dolu olmasina ragmen bu gülüm acaba artik öldü mü? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Mesajim gözden kacmistir diye tekrarlamak istedim. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-04-2015
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/calilar...tm#post1370707 Düzenleyen innci : 13-04-2015 saat 21:56 Neden: resim ekledim |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-11-2008
|
güldeki hastalık nedir???
yaprak gül yaprağı arkasında resimdeki gibi yapışkan bş madde var yaprağın ön tarafıda aynı bölgeyi hafif sararma yapmış.yard. olursanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-07-2015
|
Gül'üm kuruyor
Resimde gormus olduğunuz gul 30 senelik bu senede açtı ve cok guzel güller verdi ama bir anda Yaprakları solmaya basladi ve Kökten bir görüntü paylaşıyorum yapraklarida yüklemeye çalıştım ama yüklemedi gerekirse yüklerim.bunla ilgili ne yapabilirim Gül'ü kaybetmek istemiyorum.simdiden tesekkurler |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-07-2015
|
Gül'üm kuruyor 3
Yaprakların resmini yukleyebildim buyrun ayrıca simsirlerde de kuruma var onları da paylasacagim |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-07-2014
|
Arkadaşlar resimlerde görülen hastalıklar var güllerimde tedavi önerebilirmisiniz rica etsem |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-10-2017
|
nedir bu
resimdeki gülümde başlayan örümcek ağına benzer hastalık balkonumdaki tüm çiçeklerede zıpladı.lütfen bu hastalık nedir?çaresi nedir? |
|
|
|
|
|
#14 |
|
melikaoguz
Giriş Tarihi: 11-11-2007
|
Gul budama ve hastaliklari hakkinda genel bilgi
Esim ve ben gulleri cok seviyoruz.Aslinda tum cicekleri seviyoruz ama burasi Arizona ve bu sicakla basa cikmak bitkilerin cogu icin cok zor.Bugunlerde hava sicakligi gunduzleri 25derece iken gece 15e dusuyor. Bizim suanda 20 tane buyuk 20tane mini gulumuz 3tane de sarmasik gulumuz var.Cok saglikli olan yanyana iki gulumuzde sorun var.Yeni olusan tomurcuklar boyunlarini buktuler ve yapraklardada yumusama var.Tomurcuklarin canaklarinda beyaz renklenme var elimizle silebiliyoruz bu ne tur bir problemdir ve tedavisi nasil yapilir. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Moderatör
|
Sayın melika, resim yükleseydiniz daha iyi yardımcı olunabilinirdi. Sanırım güllerinizde mantar var, bence külleme denilen tip. Fungasit gurubu bir ilaç yapınız. Ben bu durumlarda topas kullanıyorum. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-07-2007
|
Alıntı:
Bahsettiğiniz hastalık "külleme", çünkü bu hastalığa neden olarak çevre koşulları büyük farklılık gösteren hava sıcaklıkları özellikle gece gündüz sıcaklık farkları, fazla azotlu gübreleme, sık dikim de sebep olabilir. İlaçlama için Thiovit, karathane,veya moresten kulanılabilir, ilacı 18-20 derece sıcaklıkta atmalısınız, iyice dağılmalı. Koruyucu olarakta sık sık kükürtlü prepartlarla ilaçlamalısınız. Ana vatandan sevgi ve selamlar. |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-05-2020
|
Gül hastalığı
Merhaba güllerimizin gövdesinde yükleyebildiysem fotoğraftaki gibi oluşumlar var. Zararlı olup olmadığını bilmiyorum ama ne yapmalıyım acaba? |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/dis-mek...lilar/8439.htm Düzenleyen Muda : 28-02-2021 saat 07:07 Neden: Bilgi eklendi |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Fizyolojik Gül Hastalığı
http://www.sactorose.org/rosebug/iabioticdisorders.htm bağlantısında: “Abiotic Disorders of Roses” ; Vegetative growth in blooms are probably genetic in origin. It is a common misconception that it is caused by too much fertilizer. Terimleri uzmanlarımızın düzeltmesini umarak; “Güllerdeki abiotic ( Webster: çevrede, canlı dışı, olan her türlü etken; toprak, kaya, hava, su gibi) düzensizlikler” başlığı altında veriliyor; Gelişmiş çiçekde, Vegatatif ( Webster: pasif ve monoton bir aktivite ; donuk vegatitif yaşam tarzı gibi) gelişim muhtemelen genetik olup, fazla gübrelemeden olduğu yolunda da yanlış bir inanış vardır, denilmektedir. Başka sitelerde de “abiotic bozukluklar” ın nedeni olarak yine, değişken hava şartları, toprak kalitesi, az/aşırı sulama olarak belirtiliyor. Anlatım yetersizliği için kusura bakmayın. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-04-2008
|
Güllerim hastalandı. Hastalık nedir ve ne yapabilirim?
Merhaba, İlişikte resimlerini gördüğünüz güllerim uzun zamandır hastalar. Geçen yaz da hastalardı ancak yeni taşındığımız için ilgilenememiştim. İlk resimlerdeki hastalığı araştırdım. Mantar tedavisinin uygun olabileceğini düşündüm. (sararmalar ve kurumalar). 2 haftada bir ilaçlayın(kullandığım ilaç: Fungisit: Topas 100 EC) diyordu. Güllerin yaprakları yeni çıkmaya başlayıp hastalıklı görüntü oluşunca uyguladım. Sonuç iyi mi kötü mü oldu bilrmiyorum. Çünkü şimdi de daha farklı bir hastalık görüntüsü çiziyorlar. Bu defa da daha farklı bir kuruma meydana geliyor. 3. fotoğrafta görülebilir. Ayrıca yanındaki şeftali ve elma ağacında da bir hastalık olduğundan şüpheleniyorum. Bunu meyve ağaçları forumunda belirttim.Gül yapraklarında da son zamanlarda benzer görüntüler tespit ettim. Böcek korkusu ile ağaçlara ve toprağa ilaçlama yaptım ama etkisini göremedim. Yapraklara spreyle uyguladığım ilaç: Çiem Malathion 20 EC ( böcek ilacı-kırmızı örümcek ilacı) Toprağa uyguladığım: İmpa Sevin 5 / toz ( İnsektisit toz) Biraz uzun oldu ama bu hastalıktan kurtulmam lazım, bulaşıcı ise ve tedavisi yoksa da gülleri bir an önce sökmem lazım sanırım. Yeni ektiğim diğer bitkiler de hastalanacak diye korkuyorum. Kısa zamanda cevap alabilirsem sevinirim )Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
Mine Hanım,iki gün önce yazdıklarım yok olduğu için bir daha yazıyorum.Umarım bu defa da bir terslik olmaz .Bahçemdeki güllerin hastalıkla tanışması karaleke ile oldu.Dikotan m 22 ile ilaçlama yaptığım gün aynı zamanda birde pas hastalığının başladığını farkettim.Tabi aldı beni bir telaş.Tek tek hastalıklı yaprakları kopardım.Her sabah uyanır uyanmaz soluğu bahçede alıyorum.Bu arada bir de bitlerle tanıştık.Sitede okuduğum karbonatlı,sabunlu karışımı uyguladım onları yok etmek için.Sizden öğrenmek istediğim:Karaleke için kullandığım Dikotan M 22'yi pasla mücadelede de kullanabilir miyim?Uygun değilse ne kullanmamı önerirsiniz?Karaleke ve pas için yaptığım ilaçlama bitlerle olan mücadelemi olumsuz etkiler mi?Ya da tam tersi.Bu konudaki görüşlerinizi saısızlıkla bekleyeceğim.İyi ki varsınız.Sevgilerimle... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
|
Sorularımın nedeni güzelliklerden sizlere sevgilerle(tabi yüklemeyi becerebilirsem ). |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
|
Kaybetmekten korkmakta haksız sayılmam değil mi? |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Geçen sene en çiçekli zamanında pas hastalığı saran kokulu Kırmızı Sarmaşık gülümü, bu zamana kadar 2-3 kere ilaçlamama rağmen yine pas hastalığı belirtilerini görünce topraktan iki karış kalacak şekilde üzerinde hiç dal ve yaprak kalmayacak şekilde budadım. Korkum hastalığın diğer düllerime ve bitilerime sıçraması. Gelecek kış o gülümün yerini değiştirmeye tam güneş alan yere geçirmeye karar verdim, bulunduğu yer biraz gölge kalıyor sanıyorum nemli kaldığı için hastalanıyor. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaçsever
|
Hayır tam tersi.Tüm gün güneş alıyor bahçem.Şu anda 34 tane gülüm var ve nerdeyse hepsinde pas belirtileri görülüyor.Çocuğum hasta gibi üzülüyorum.Umarım en az zararla atlatabiliriz. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
KarTanesi
Giriş Tarihi: 28-02-2008
|
Yeni diktiğim güllerimde kahverengi lekeler oluşmaya başladı.Resimlerini çektim ama yeterince anlaşılıyormu bilemiyorum. Bitkiler hakkında malesef bir bilgim yok. Forumu inceledim, ve sorunun ne olduğunu tam anlayamadım. Önce yaprağın uç kısımlarında, en alt yapraklarında görülüyordu daha sonra üst kısımlara sıçramaya başladı ve şimdi tüm gülleri sardı. İlk kez gül yetiştiriyorum, büyük bir hevesle çubukların yeşermesini seyretim. Şimdi böyle olduğuna çok üzülüyorum. Sorunumun ne olduğunu bir bilen varmı ve ne tavsiye edersiniz. Çiçeklerimi kaybetmek istemiyorum, şimdiden teşekkürler |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|