View Single Post
Eski 13-04-2008, 17:17   #39
eoztaylan
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-04-2008
Güllerim hastalandı. Hastalık nedir ve ne yapabilirim?

Merhaba,
İlişikte resimlerini gördüğünüz güllerim uzun zamandır hastalar. Geçen yaz da hastalardı ancak yeni taşındığımız için ilgilenememiştim.
İlk resimlerdeki hastalığı araştırdım. Mantar tedavisinin uygun olabileceğini düşündüm. (sararmalar ve kurumalar). 2 haftada bir ilaçlayın(kullandığım ilaç: Fungisit: Topas 100 EC) diyordu. Güllerin yaprakları yeni çıkmaya başlayıp hastalıklı görüntü oluşunca uyguladım. Sonuç iyi mi kötü mü oldu bilrmiyorum. Çünkü şimdi de daha farklı bir hastalık görüntüsü çiziyorlar. Bu defa da daha farklı bir kuruma meydana geliyor. 3. fotoğrafta görülebilir.
Ayrıca yanındaki şeftali ve elma ağacında da bir hastalık olduğundan şüpheleniyorum. Bunu meyve ağaçları forumunda belirttim.Gül yapraklarında da son zamanlarda benzer görüntüler tespit ettim.
Böcek korkusu ile ağaçlara ve toprağa ilaçlama yaptım ama etkisini göremedim. Yapraklara spreyle uyguladığım ilaç: Çiem Malathion 20 EC ( böcek ilacı-kırmızı örümcek ilacı)
Toprağa uyguladığım: İmpa Sevin 5 / toz ( İnsektisit toz)
Biraz uzun oldu ama bu hastalıktan kurtulmam lazım, bulaşıcı ise ve tedavisi yoksa da gülleri bir an önce sökmem lazım sanırım. Yeni ektiğim diğer bitkiler de hastalanacak diye korkuyorum.
Kısa zamanda cevap alabilirsem sevinirim)
Teşekkürler.

Eklenen Resimler

eoztaylan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön