Teşekkürler Dedil. Daha önce toprağımda kadı lokması dediğimiz kurtlardan vardı, (forumda okuduğum kadarıyla hala varlar, kurtulmak imkansız gözüküyor.) bunlardan bir numune alıp ziraat ilcı satılan bir dükkana gittim, oradaki ziraat müh. bir bey bana bunun için bir ilaç vermişti. (Furamax 4F) İlacı alıp uyguladım, ve bu arada ilacın etkisini test etmek istedim. Bulduğum bir anaç kurdun üstünde uyguladım.48 saat geçmesine rağmen kurt hala sapa sağlam yaşıyordu. En sonunda sinir olmuş bir şekilde, kurdu ben imha ettim. Dedil sizinde dediğiniz gibi numune bile götürseniz, zaman zaman Ticari kaygıların önüne geçilemiyor. Bu yüzden bu sitenin en doğru adres olduğunu düşünüyorum.
Şu anda bu problem güllerimi sarmış durumda, eğer dediğiniz gibi hastalıklı yaprakları temizlemem gerekiyorsa sadece ana dallarını bırakmam gerekiyor sanırım.Bir taraftanda aklıma geldi, acaba uygulamış olduğum ilaç buna sebep olmuş olabilirmi. Eğer ilaçın faydasını görürseniz bizide lütfen bilgilendirirmisiniz. Sayenizde umarım bende güllerimi kurtaracağım...
|