View Single Post
Eski 29-04-2008, 11:21   #49
dedil
Ağaçsever

dedil's Avatar

Giriş Tarihi: 12-09-2007
Sevgili Kartanesi,benzer sıkıntıları yaşıyoruz aslında.Yaşadığım yerde(izmir-urla)varolan ziraatçilerin hedef kitlesi çiftçiler.Ve bu mevsimde oldukça yoğunlar.Dönümlerce arazilerdeki problemler düşünüldüğünde benim sorunlarım ve yarattığım potansiyel fazla ilgi uyandırmıyor ticari anlamda.İnanın ben aynı sorunu ilettiğim bir kaç ziraatçiden farklı öneriler aldım.Ve sonuçta birinin uyarılarını dikkate alarak,onun reçetesini denemeye karar verdim.Şu anda yaprakların çoğunu temizledim.Bu işlemi hastalıklı yaprak gördükçe yineliyorum.Biraz kel kaldı güllerim ama sonuç iyi olacaksa razıyım.Şimdilik sanki başarılı olacak mışım gibi bir umut içindeyim.Dediğiniz gibi ,pratik yapan insanlarla sorunları paylaşarak çözüm bulmak sanki daha güvenli.Yeni dal filizleri oluşmaya başladı.Hava yağışlı hala.Yağmurdan sonra bir ilaçlama daha yapacağım.Bu arada hergün bit kontrolü yapıyorum.Birşeyler görürsem hemen temizliyorum.Gelişmelerden haberdar edeceğim.Sizden de güzel haberler alabilmeyi umuyorum.Hoşçakalın.

dedil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön