![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
|
Bahçemizdeki ağaçlar böyle budandı ( ! )
Merhaba Ağaç dostları, Cevizli Kartal'da içinde çeşitli ağaçları olan bahçeli bir apartmanda 3 yıldan beri ikamet etmekteyiz. Bizi botanik parkını andıran bahçesi cezbetmişti. Ancak 2 gün önce "yönetici" nin "budama " adı altında 5 adet ağacı aşağıdaki gibi katlettiğini gördüm. Belediyeye resimlerle birlikte mesaj attım ama sonuç konusunda fazla umutlu değilim. Arkadaşların önerileri varsa sevinirim, en azından tetikte bekleyen çevredeki ağaç katillerine göz dağı olur. Saygılar. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-01-2007
|
Kesilen ağaç cevap veriyor: Beni diken çok mutluydu, yıllar önce. Beni kesen de mutlu oldu bir an. Diken le kesen karşılaşınca, Hava şimşeklendi. Keşke ; dikilmeseydim de, kesilmeseydim. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Yukarıda bahsettiğim "ağaç katliamı" ile ilgili olarak Kartal Belediyesi "Beyaz Masa" ya da başvurmuştum. Geçen gün aradılar. "Yöneticinin" , "budama" işlemi için izin almış olduğunu ama budamanın usulüne uygun olup olmadığına kendilerinin denetleyemediklerini , mahkemeye gitmemiz gerektiğini söylediler. Budama için izin verebiliyorsun ama denetleyemiyorsun. Ülkemizdeki adalet sisteminin işleyişini bildiğimizden elimiz kolumuz bağlanmıştır. Yönetim yakında değiştiğinde kesilen her ağaca karşılık 2 ağaç dikerek inşallah telafi edeceğiz.Ülkemizdeki bu yeşil ve ağaç düşmanlarını tekrar kınıyor, saygılar sunuyorum. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-01-2007
|
Alıntı:
Sayende bu gibi durumlarda neler yapılabileceğini, nereye kadar yol alabileceğimizi öğrendik. Toplu yaşam alanlarında ki ağaç katliyamı örneklerinin, orada yaşayanlarda verdiği duygusal çöküntüyü çok iyi bilen kişiyim. Kendi diktiğin 5-6 yaşlarında tam formunu almış bir top mazının, birkaç gün sonra kapıcı tarafından, alttan kavak budar gibi budanıp kuşa döndürüldüğünü gördüğümde yaşadım. Kesilen her ağaca karşılık iki ağaç dikme isteyinizden vazgeçmenizi tavsiye ediyorum. Çünkü; ilerki yıllarda yine kesilme ihtimali var. Budanan ( katledilen)ağaçların dibine hanımeli dikip sardırın. Kötü görüntüyü kamufle edin. Keşke; site, apartman bahçeleri tanzim edilirken " bir bilene" danışılsa bu sorunlar yaşanmasa. Ne demişti ağaç: Dikilmeseydim de kesilmeseydim. Sağlıkla kalın. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-10-2016
|
merhaba apartman bahçesi içerisinde 15 16 tane 3 senelik fidan denecek ağaçlar vardı bunların 3 tanesi falan cam acıydı apartmanca yönetim ile birlikte ağaçların kesilmeyeceğini ağaçların etrafına bordür dönüleceği kararını almıştık ama bir kat sahibi kendi kafasına göre ağaçların hepsini kesmiş ben bununla ilgili şikayette bulunabilir miyim. bana yardımcı olursanız çok sevinirim |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-11-2011
|
Alıntı:
ne biçim insan bunlar? sadece ağlıyorum... |