View Single Post
Eski 04-03-2007, 22:33   #31
unal
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-12-2006
Sanırım yazdıklarım yanlış anlaşılmış.Daha doğrusu ben yeterince izah edemedim sanırım. Çabalarınızın bir şeye yaramaması düşüncesi bence yanlış. Sadece biraz zahmetli olduğunu belirtim. Bu zahmete değip değmeyeceğini ve kibar olmayan komşunuzla bu konuda uğraşmaya değip değmeyeceğine siz karar vereceksiniz.

Her değişik duruma göre izlenmesi gereken yöntem farklıdır. İlk etapta oturduğunuz apartmanda ev sahibi olup olmadığınızı, kesilen ve kesilme ihtimali olan ağaçların türünü sorayım. Vereceğiniz cevaba göre izlemeniz gereken yolu ve ihtimalleri belirtirim arzu ederseniz. Gerisi size kalmış.

Eğer apatmanda dairelerden birinin ev sahibi iseniz ve şahıs salt zarar verme yahut belirttiğiniz gibi evinin güneşinin engellenmemesi amacı ile ağaçları kesiyor ise şahsın eylemi en kötü ihtimalle Türk Ceza Kanununun 152/1-c madesinde düzenlenen mala zarar verme suçunu oluşturur. Cezası 1 yıldan 6 yıla kadar hapistir.

(152/1-c :Mala zarar verme suçu devlet ormanı statüsündeki yerler hariç, nerede olursa olsun her türlü dikili ağaç fidan veya bağ çubuğu hakkında işlenmesi halinde fail hakkında 1 yıdan 6 yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.)

Ayrıca ortak malınız olan bahçedeki ağaçları kesip evinde diğer ev sahiplerinin rızası olmadan yakıyorsa yani kendi ihtiyacı için kullanıyorda bu ayrıca hırsızlık suçunuda oluşturur.Bu konuda da ayrıca ceza alır.

unal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön