View Single Post
Eski 02-09-2007, 11:56   #40
mcege
Ağaç Dostu
 
mcege's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-08-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 112
Çalıştığım fabrikanın yeni yapılacak binaları için 11 adet fıstık çamı 4 adet palmiye ve 8 adet zeytin ağacı kesilince ne mi yaptım.?

Daha kesimlere yeni başlanmışken hemen fabrika müdürünün odasına damdan düşer gibi girip yüksek sele "hakkımı size helal etmiyorum.Neden kesiyorsunuz bu ağaçları, bu kadar boş alan varken neden buraya yapılıyor bu binalar?" diye bağırdım."

Doğru söylüyorsun ama bu yapılacak yeni tesislerde 35 tane daha işçi alıp çalıştıracağız,bu da iyi değil mi?" diye bir cevap alınca aynı dilden konuşmadığımızı anladım.

Hemen taktik değiştirip "peki o zaman kesilen her ağaç yerine 4 adet ağaç dikmek için bana söz verin." dedim.Odadan çıktım ve hemen 3 kişilik bir ekip alıp yanıma kesilen fıstık çamlarının yanına gittim ve başladım üzerindeki kozalakları toplamaya.

Daha sonra bu kozalaklardan çıkan neredeyse 1500 adet fıstığı alıp yakınımızdaki ormana götürüp diktik.Sonra ne mi oldu, bu işleri mesai saati içinde yaptığım ve 3 işçiyi özel işim için kullandığım ve yöneticilik pozisyonumu kötü yönde kullandığım için ihtar aldım.

Fabrika ise bana verdiği sözü tutmadı ve bir tane bile ağaç dikmedi.Ama olsun ihtar aldım ama ben bu dünyaya bu fabrikada çalışmak için gelmedim ki bu fabrika olmazsa başka bir fabrikada çalışabilirim ama dikilen 1500 adet fıstıktan biri bile ağaç olsa bu bana bir ömür boyu yeter.

Bu olaydan 2 yıl sonra işten ayrıldım.Ancak halen bazen benim fabrikadaki bu deliliklerim konuşuluyormuş.Olsun onlar bunlara delilik desinler "yiğit ölür namı kalır geride" demiş atalarımız.

Bence siz de bir delilik yapın ve ağacı kesmek isteyenlere bu ağacı kesmek karşılığında 5 adet ağaç dikmeyi şart koşun.Uygun biryere 5 adet ağaç dikildikten sonra o zaman erik ağacını zorunluysa kessinler.
Hoşçakalın.

mcege Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön