![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Sadece seneye değil, bundan sonra derenin artık bir daha kokmaması için biz elimizden geleni yapacağız. Tabii yetkililerin de gerekli önlemleri almaları ve bize bu olanağı tanımaları gerekiyor. Şu anda yapılmakta olan uygulama deneme mahiyetinde. Önemli düzeyde kokuda düşüş var. Dere donmadığı sürece yaptığımız uygulama işe yarar. Su sıcaklığı 5-6 derece C üzerinde olursa, EM daha etkili olur. Sıcaklıklar şu anda bunun çok üzerinde seyretmekte. O yğzden sıcaklık açısından herhangi bir sorun yok. Bir sene sonra tarlanızı ekebilirsiniz. Ama tarlanızda EM kullanmak koşuluyla... Selamlar Düzenleyen Dogasever : 13-10-2010 saat 17:15 Neden: ek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-02-2008
|
Alıntı:
Koku bu günden sonra sanırım biraz daha azalır, havalar soğudukça da mutlaka kaybolacaktır SADECE MURATLI DERESİNDE DEĞİL ERGENEDE DE (her sene olduğu gibi ) . Hatta ben şimdiden garanti ediyorum KURBAN bayramında ki tatil sonunda sadece Muratlı deresi değil, Ergene bile (UYGULAMA YAPILMAYAN ANA NEHİR ) sadece kokusuz ya da daha az kokulu değil çok daha temiz akacaktır. Nedeni de fabrikaların çalışmamalarından dolayı kirlenmenin azalmasından olacaktır. Kanamayı durdurmadan nasıl hastayı tedavi edemezseniz, kirlenme durdurulmadan da Muratlı deresini temizliyemezsiniz. Kirlenme durdurulmadan bu işe başlamanın mantığını anlamış değilim. Sonuçta siz haklısınız, arz ve talep dengesi. Sevgiyle kalın |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ensar EM'yi atıksu artıma tesislerinde de kullanıyoruz. Tüm kirlilik parametrelerini indirdiği gibi, kötü kokuyu da yok ediyor. Size acilen gelin bu kokuyu kesin derlerse ne yaparsınız? Önünüzde iki şık vardır. Derede kirliliğin aynen devam etmesi ve binlerce kişinin o dayanılmaz kokuyu duymaya devam etmeleri ya da Kokuyu azaltıp insanları o kokudan kurtarmak ve dereye bakterileri aşılamak. Biz ikincisini tercih ettik. Ayrıca, yukarda bahsettiğiniz vergileriniz için endişe etmenize de gerek yok. Çünkü bu işi bizim gibi yol masraflarına kimse yapmaz. Bu arada sizin söylediğiniz gibi, zaten hava soğuyunca/fabrikalar tatile girince koku gidecekti veya "yok arkadaş ben su analizine bakarım" diyenler mutlaka olacaktır. O yüzden bu analizlere de arkadaşlar baktırıyorlar. Yapılacak olan analizler, derenin uygulama yapılmayan yukarki bölümleri ile uygulamadan sonraki aşağı bölümleri karşılaştırılarak yapılacağından aradaki farka bakılacaktır. Yani zaten iyileşecekti argümanı burada geçerli değil. İyileştiyse yukarki bölüm de iyileşti. Ama biz karşılaştırma yapacağız... Bilginize... selamlar Düzenleyen Dogasever : 11-10-2010 saat 10:30 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-05-2010
|
Ergene nehri hala var mı?
İki sene önce Ergene'nin kaynaklarının bulunduğu Çakıllı ve Kömürköy'e gittim. Her iki kaynak da kurumuş hiç su çıkmıyordu. Sadece Çakıllı'da suyun damla damla aktığı bir çeşme vardı. Ormanın içinde oğlak yiyip rakı içerken, köylülerin anlattığı çağlayanın su sesi yerine ağaç yapraklarında rüzgarın oluşturduğu ses vardı. Sanırım bugün Ergene nehri dediğimiz derecik, sanayi kuruluşlarının artezyenle çıkarıp kirlettikten sonra Ergene yatağına pompaladıkları kirletilmiş su ve köylerle, Çorlunun kanalizasyon suyu. Bunu temizlemek yerine nehir yatağına pis su atımı engellenerek Marmara'nın kirlenmesine katkısı olan bu akıntı durdurulsa, devletin temizlemeye ayırdığı para boşuna harcanmamış olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
agaclar.net
|
Kavrayamadıklarım.. Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şu yazınızdaki yol masraflarının tutarı ne kadar açıklarmısınız ? Sevgiyle kalın |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ensar, Ben açıklamıyorum. Lütfen siz açıklayın. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yol parası dediniz diye sizden bekliyorum. Yol parası nereden nereye, kaç kişinin yol parası ? Bunları cevaplayın hiç değilse. Sevgiyle kalın |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|