View Single Post
Eski 12-10-2010, 09:39   #29
Dogasever
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Ensar
Sana hiçbir şey açıklamak zorunda değilim. Madem ilçenin sorunlarıyla bu kadar ilgilisin, lütfen git bir vatandaş olarak Belediye'nden öğren ve gel burada açıkla. Kimse kirletilmesinde sakınca yok demedi! Bunu uyduran sensin. Açıkça provakasyon yapıyorsun. Diğer yazdıklarına şu anda yanıt vermemem kabul ettiğim anlamına gelmiyor. Sadece susuyorum çünkü ben elinde kanıt olmadan konuşmayı sevmeyen bir insanım. Kendi kendine geliştirdiğin argümanların hepsine yanıt gelecek. Yukardaki mesajda kurbağalar ve kaplumbağa konusunda dün akşama göre ağız değiştirdiğini görüyorum. Ne oldu? "Acaba" demeye mi başladın yoksa?

Amacımızın Ergenenin kirletilmesinin önüne geçmek olduğunu defalarca söyledim. Sayın Kaymakam 24 saat devriye gezdiriyor dedim. Ayrıca, daha sonra söyleyeceğim bir şey daha vardı ama bekleyemeyeceğim.

Sizin beğenmediğiniz kaymakam, gece saat 4'te o bölgenin en büyük kirleticisi olan bir organize sanayiye her şeyi göze alarak tek başına gizlice girerek atıksu arıtma tesisinin baypas edildiğini videoya çekti ve şu anda yetkililer para ve hapis cezasıyla karşı karşıya. Ülkemizdeki tüm idari yöneticiler böyle olsa, kirli dere, göl kalmaz!

Peki Sayın Ensar, bu konuda siz ne yaptınız? Hangi fabrikayı ne zaman ihbar ettiniz. Açıklayın. Siz de bu toplumun bir üyesisiniz. Çevreye karşı duyarlı bir insansınız. Ama ne yaptınız? Muratlı'da son 3 hafta içinde iki defa etkinlik düzenlendi. Bu etkinliklerden benim de buradan duyurusunu yaptığım 10.10.10 tarihindeki etkinlikte 250 çevre gönüllüsü ve akademisyenler (burada ismini vermek istemiyorum sana özelden ismini atmıştım) bir konferans verdiler. Bu konferansta yapılan işin doğru olduğu, kokunun kesildiği ve bu uygulamanın tüm Ergeneye yaygınlaştırılması gerektiğini belirttiler.

Siz burnunuzun dibindeki bu etkinliklerden hangisine katıldınız ve kimlerle konuştunuz ve bu koferansa katılıp neden "hayır olmaz arkadaşlar bu dereye önce atıksuların deşarjı dururulmadan bakteri konulmaz. Yazık olur bakterılere" demediniz. Sizi tutan kimse yoktu. Buradan yazı yazmak kolay. Sizin yaptığınızı herkes yapabilir ve herkes düşünebilir.

Tamam vergilerimiz boşa gitmesin, tamam ERgene'ye atıksu deşarjına son verilsin. Bunlara kimsenin itirazı yok. İdeal olanı budur zaten, bunu biz de biliyoruz ve biz de bunun için uğraş veriyoruz. Ama neden hala son verilemiyor? Herkes o sayın kaymakam gibi olmadığı için!

Şimdi soruyorum, atıkları kesemiyoruz diye, EM uygulamayalım mı? Bu bir deneme çalışmasıydı zaten, bir kaç hafta içinde sona erecek. Önümüzde yağmurların başlayacağını, havaların soğuyacağını biz de biliyoruz. Bu kadar şiddetle karşı çıkmanızın ve yapılan işe "tüü kaka" demenizin ve mesajlarınızda bu işin altında bir iş varmış izlenimi yaratacak şekilde işin mali portresini kinayeli biçimde sormanızın nedenini anlayabilmiş değilim.

Eğer işin maliyeti konusunda bir şey biliyorsanız, hiç çekinmeden buradan açıklamanız gerekirdi. Açıklamayacaksanız, hiç konuşmamanız gerekirdi. Kötü bir koku varsa, açıklayın lütfen. Açıklamazsanız, siz ithamcı konuma düşersiniz. Çamur at izi kalsın mantığıyla hareket edilmez. Kınıyorum.

Sayın Cumhur'ların köyde yol parasını toplamalarına da gerek yok. İş makinelerini bulsunlar yeter. Önümüzdeki baharda onlarda da uygulama yaparız. Zaten göreceksin. Hiç sorun değil. Lütfen geriye dön ve yazdığın mesajları bir oku. Beğeniyorsan mesele yok.

Son olarak bu mesajda sana bir tek şey söyleyeceğim: Ben Ergenenin o dayanılmaz kokusunu biliyorum. O kokuyu EM'nin yok edeceğini de biliyorum. Bunu sen de biliyorsun. Peki atıksuyun arkası kesilmiyor diye insanlar bu kokuyu çekmeye devam mı etsinler?

Ben, Muratlı halkı, tüm idareciler, Muratlıya gelip konferansa katılanlar, İTU'den Profesorler ve şu anda hatırlayamadığım pek çok kişi diyor ki "koku kesildi". Sen diyorsun ki hayır kesilmedi. Kusura bakma bir kişiye mi inananacağız yoksa bin kişiye mi? Ve o bir kişi gelip bir kez bile bize etkinliklerimize katılmadıysa... Bilmediği şeyleri biliyormuş gibi yapıyorsa... Sağlık olsun Ensar...

Sevgiler


Düzenleyen Dogasever : 12-10-2010 saat 11:06 Neden: ekleme
Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön