View Single Post
Eski 12-10-2010, 11:43   #30
Cumhur Tonba
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Ensar Bey,
Neler oluyor ben de anlamış değilim. Sayın Doğasever ve siz arasında tarafmış gibi bir duruma düştüm. Benim için önemli olan Ergene Nehri için yapılacak olan çalışmalardır. O veya bu. Sedre gerisinde neler oluyor bilemeyiz. Bilgisi olanlar varsa açıklasınlar ki bizde öğrenelim.

Gelelim Ergene gerçeğine.
Tabii ki sadece kendi düşüncelerim. Görünen köy kılavuz istemez. Bu iş sanıldığı kadar kolay değil. Binlerce fabrika, yüzlerce yerleşim bölgesinin açık kanalizasyonu durumundaki Ergene hayat bulabilir mi? Tabii ki bulabilir. Fakat çok şeyi göze almak gerekir.

İlk olarak Devlet kararlı bir şekilde üzerine giderse. Var olan kanunları işletmesi gerekir. İlk olarak tüm sanayi tesislerinin arıtmalarının çalıştırması, yok olanların ise bir an önce sisteme dahil edilmesi. Ergene üzerine olan yerleşim birimlerinin alt yapılarının tamamlanması ve atıklarının arıtılması. Görüldüğü gibi çocuk oyuncağı olan bir iş değil. Aşağı tükürseniz sakal, yukarı tükürseniz bıyık.

Belediye başkanımız şunu söylemişti bir sohbet esnasında. ''Ben Ergene için girişimde bulunacağım zaman bana sorarlar. Siz kanalizasyon sistemini arıtmada geçiriyor musunuz?'' Çuvaldızı başkasına batırmadan önce, iğneyi kendimize batırmalıyız.
Bilmem anlatabildim mi ya da düşüncelerimi ifade edebildim mi?

Saygılarla.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön