View Single Post
Eski 09-10-2010, 16:28   #4
Dogasever
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Uygulama Ergene Nehrinin Muratlı kolu üzerinde yapıldı ve dozajlama halen 4 istasyon noktasından devam ediyor. Her bir istasyon noktasında gelen suyu bir süreliğine tutup karışım için turbülans sağlayacak setler oluşturuldu. Bu setlerde kanaviçe bezlerinden çuvallar kullanılarak her bir çuvalın içine Bukaşi blokları (Bukaşi toplarıyla aynı malzeme blok halinde) konuldu.

Bugun ilk güzel haberler Muratlıdan gelmeye başladı. Kokuda önemli derecede bir azalma olduğu söyleniyor. En azından artık Muratlı sakinleri sıcaktan bunaldıklarında pencerelerini açabiliyorlar. Muratlı'dan kimse burayı okursa, lütfen gelişmeleri bize buraya yazarak belirtsin.

Ayrıca Kaymakamlık geceleri nehir boyunda devriye başlattı. Gece gizlice deşarj yapılmasını engellemeye çalışıyorlar. (Tekrar Kaymakam Bey'e teşekkürler!) (Yine de geceleri su seviyesi yükseliyor. Bu muhtemelen daha yukarlardan yapılan boşaltmalar sonucu olabilir).

Yarın bazı sivil toplum kuruluşları ve bazı akademisyenler, haberi duymuşlar, Muratlı'ya gelerek bir gösteri yapacaklarmış. Benim de şimdi haberim oldu. Agaclar.net'ten o bölgede olup da katılmak isteyenlere duyurulur. Gösterinin ana amacı, eğer Muratlı'da koku bu kadar kısa sürede böyle azalıyorsa, tüm Ergene'ye uygulamaya başlayalım olacak. Duyurulur.


Düzenleyen Dogasever : 13-10-2010 saat 17:12 Neden: ekleme
Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön