![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2012
|
Alıntı:
Teşekkürlerimi de iletiyorum unutmadan. 60 ağâç chadler dan 1.5 ton a yakın bir ürün bir rekor olabilir. Tahmini yaş ağırlıktır.Yani yeşil kabuğundan ayrılmış şekilde. Bu haliyle ağaç başı 25 kg civarı yaş ürün alınmış olur. Bende her ağacımdan alamasamda 6. Yaşındaki Pedrolardan 26 kg aldıklarım oldu. Ancak meyve boyutları bariz olarak küçülmüştü.Bu ciddi bir sorun. Özellikle pazarlamada. Gerçi kalibre olarak ufak olanları da daha uygun olarak satabiliyorum.Ancak albeni ****** önemli. Ben kendi adıma 7. seneye girerken hala bahçemin kendi masraflarına yetecek kadar ürün verdiğini söyleyebilirim. Ve tavsiyem şudur bence 7 yaşından önce ticari çok büyük beklentilere girmeyin. Malesef şartlar her geçen gün daha da zorlaşıyor. İşte size bir örnek. 4. ayda aldığım 25 kg potasyum nitrat ın fiyatı 100TL idi. Bu gün aynı gübre en ucuz 200 TL. Siz geçen yıl sattığınız ürüne % 20 30 gibi fark isterken zorlanıyorsunuz. Ancak gübre fiyatları % 100 artmış. Ve malesef hala devletimiz çifçimize sahip çıkmıyor. Yakında tane tane alma moduna gireceğiz.Herşeyine özendiğimiz Avrupa lılar gibi. Velhasıl çifçinin karnını yarmışlar SENEYE çıkmış. Herşeyin seneye daha iyi olması dileğiyle. Selamlar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|