Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ykaya194
Sayın vosvos17, Benim Siz'in ölçümlerinize ve çıkan değerlere bir itirazım söz konusu değil ayrıca doğruyu ispatlamanıza da gerek yok, 5832 nolu mesajınıza tekrar bakarsanız pedro nun ağırlığı 14.11 gr diye yazmıssınız, evet arada bir kaç adedinin boyutları ve ağırlığı standartların dışında olabilir ancak yaptığınız ölçümlerde ortalama ağırlığı 14.11 gr ise biryerde hata var demektir nitekim 5838 nolu mesajda pedronun ağırlığı 11.43 gr geldiğini de paylaşmıssınız.
|
Sn ykaya
Bir ceviz çeşidinde ortalama ağırlık 12 g geliyor deyince hepsinin aynı ağırlıkta olması beklenemez değil mi ?
Yani elimdeki pedrolarda 5.35 g dan 17 g a kadar olanları mevcut.
Bu farklar ağaçların yaşından ,üzerindeki meyve tutumundan,toprak işlemesi gübre ve sulama ile alakalı olabilir.
Yukarıda yazdığım mesajda o an elime gelen numune 14.1 g mış.
Bu cevizler 35 gündür güneş görmeyen ancak hava akımının yoğun olduğu sehpadalar.
Tek sıra halinde ve üstüste binmemiş,sıkışmadan tabiri caizse lokum gibi kurudular.
Yani yaş olmaları gibi bir ihtimal yok şu an.
Alınan düzinelerce numunede de 45 ila 47 arasında çıktı bütün randımanlar.
Akşam yayınladığım değerlere de bakarsanız anormal ağırlıkta olanları hesaba bile katmadım.
Ancak 35 gün kurumada kalan bir ürün illa da 12 g gelecek diye de bir kaide yok malesef.
Siz chadler lardan 47 randıman almışsınız.Ancak chadler için verilen değerler 49 ve 52 bandındadır.
Yani verilen değerler ile bizim çıkardığımız değerler birbirine yakın.
Tam değerlerin ne olduğunu kimse bilmiyor.Yaklaşık olarak tahmin ediliyor.
Bu arada size karşı bir tavrım da söz konusu değil.Burada sadece gözlemlerimi paylaşıyorum.Bunlar benim gözlemlediklerim.
Referans değildir.
Terazi ne gösteriyorsa, hesap ne veriyorsa bizde onu paylaşıyoruz.
Hayırlı günler.