![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mikrobiyal ve mikoriza mantarını yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum. (Evde ki bitkilere uyguladım) Kötü durumda olan yuka bitkisi sanırm bu kadar kısa sürede de olsa yavaştan canlanmaya başladı ya da bana öyle geliyor. 10-15 gün sonra uygulamadan önceki ve sonraki resimlerini paylaşacağım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-11-2013
|
Forum yönetiminin affina siğinarak ayni konuyu tartişmak durumundayim
Sevgili arkadaşlar herkese merhabalar. Konu başlığımda da belirttiğim gibi ,cnrtkt / Ceviz Bahçesi (Tokat) sayfasında arkadaşlarla fikir alişverişi yapıyoruz. Daha çok kişiye ulaşıp, farklı fikirleri de dinleyerek en doğru kararı alabilmek açısından konuyu birde burda sizlere taşımak istedim. Tecrübelerinizi esirgemeyin lütfen. Mesele şöyle; sayın gökhan07 vasıtası ile bulduğumuz, bir yıl önce yapılan soğuk katlama sonrasi poşete alınmış ve şuan kazık kökü üzerinde bulunan aşısız çöğürleri almak üzereyim. Aşısız fidanlar tüplü yani. Biz bu fidanları seraya alalım kısa süre içinde dilcikli ingiliz kalem aşısı ile aşı yapalım, tutmayanları Ağustos' ta yama aşı yapalım ve Ekim - Kasım gibi de yerine dikelim diye düşündük. Bu arada çok yakın zamanda araziye yonca ekilecek bunuda belirtiyim. Şimdi abilerim, bir tavsiye der ki: "Fidanları direk kalıcı yerine ekin. Seraya alınması ve poşette kalmaya devam etmesi fidanı strese sokacaktır, fazla hırpalamayın. Hemen kök salmaya başlasın. Haziran sonu gibi göz aşısı yaparsınız tutmayanlara da seneye dilcikli aşı yaparsınız." Diğer bir tavsiye: "Amacımız sağlam kök yapısı oluşturmaksa, çöğürden vazgeçin, 3-4 gün suda bekletilmiş tohumlardan çatlayanları hemen bugün kalıcı yerlerine 2-3 cm toprak altına gömün. Ağustos' ta aşı olgunluğuna gelir, kök ve filiz yapısı da çöğüre göre daha sağlam olur. Çöğüre yapılan müdahaleler (aşı, dikimde kök budaması, Mart' ta 3 - 4 göz üzerinden sert budama vs.) sonucu fidan strese girecek ve gelişmede yavaşlama/durgunluk oluşacaktır" şeklinde. Sayfadanda konuşmaları takip edebilirsiniz. - Şuan ekilen tohum Ağustos' ta aşılanacak duruma gelebilir mi? Deneyen oldu mu? - Arazide yonca ekili olacağı için çöğürlere yerinde yapılan aşının bir sıkıntısı olur mu? - Şimdi seraya alınan tüplü ve kazık köklü çöğürlerin, dilcikli aşıdan sonra Ekim - Kasım gibi yerine dikilmesinin bir sakıncası olabilir mi? - Tabi ki daha başka fikri olanlarda olabilir. Yeni fikirlere her zaman açığım ve bilgiye açım. Yardımınızı bekliyorum. Gökhan Hocam eklemek istediğiniz konu varsa siz de katkıda bulunun lütfen Görüşmek üzere. Düzenleyen cnrtkt : 20-03-2014 saat 07:21 Neden: imla hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Alıntı:
-Fidanlarınızı tüplü iken, kalem aşısı yapınız (dilçikli veya diğer). Sulamayı ihmal etmeyiniz ve sistem fiskiyeli olsun. -Bahçenize yonca ekiniz (yoncada azot bulunduğu için yararlı olur) ve yaz sonuna doğru biçtikten sonra fidan çukurlarını açıp 3-4 hafta açık bekletin. - Yanmış hayvan gübresi ve kuru yonca ile toprağı karıştırarak kapatın ve işaret çubukları koyun. -Yaptığınız aşı gözünden çıkan filiz olgunlaşmış (pişmiş) ise ekim sunu gibi dikebilirsiniz, pişmemiş ise sonbahar donlarından korumak için seraya alıp önümüzdeki yıl mayıs ayında yerlerine dikebilirsiniz ( zaman kaybı olmaz). Ayrıca aşı tutmayanlarıda bu aylarda tekrar aşı yaparsınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Caner beye tavsiyem aynen sizin yazdığınız gibi. Caner beyin kafasına takılan soru, hafta sonu bahçeye ceviz tohumlarını diksem (soğuk katlama yapmadan ) ve ağustos ayında yama göz aşısı yapsam daha mı iyi olur? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Alıntı:
Bahsettiğim takvimi dikkate almasını öneririm. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim. Tohumdan ekerek devam etmeye karar verdim. Hayırlısı bakalım. Tohumları seçiyim bugün suya koyarım. Sanırım haftaya ancak yerlerine gömerim. Çukurlar hazır değil şu an. Düzenleyen cnrtkt : 21-03-2014 saat 16:56 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
/
Giriş Tarihi: 26-12-2012
|
Alıntı:
sayın cnrtkt`; tohumlarınızı sudan çıkarmadınızsa artık sudan çıkarınız tohumları koyduğunuz kabın ağzını kapatınız 1-2 gün kalsın bu kapta çimlenmeye başlayacaktır. Fazla suda kalması çürümeye sebep olacaktır. kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Cevizleri fazla suda kalmaması için henüz suya koymadım. Yüksek ihtimalle Pazartesi veya Salı günü ekeceğim (tabi yağmur yağmazsa, havadurumu yağmur gösteriyo 3-4 gün için). Bu akşam suya koyacağım ve ekeceğim günün gecesi suya hümik asit ilave edeceğim. 5-6 saat hümik asitli suda bekletip yerine ekeceğim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|