agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-05-2013, 19:39   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
gerçekten komik kasım ayından bile önce kargaların sağa sola taşıdığı cevizler bir sonraki yıl karşımıza fidan olarak çıkmıyormu????

karga ekim ayı sonu kasım ayı içinde ağaçlarda kalan cevizleri alıp dikebiliyorda insan neden dikemesin

geçtiğimiz yıl bahçenin en az on yerinde böyle fidanlarım oldu bu yılda olacak mutlaka ama ne yazıkki hizaya dikmiyor bu hayvanlar rast gele dikiyorlar araları işlerken yazık ediyorum emeklerine.

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2013, 16:21   #2
Ağaçsever

adalet's Avatar

Giriş Tarihi: 06-05-2013
Seneye aşı yapacaksınız herhalde.

adalet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2013, 16:28   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-03-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adalet Mesajı Göster
Seneye aşı yapacaksınız herhalde.
Ağustos'ta göz aşısı yapacağım sayın adalet.

juglandales Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2013, 08:21   #4
Ağaçsever

adalet's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi juglandales Mesajı Göster
Ağustos'ta göz aşısı yapacağım sayın adalet.
Sayın junglandales, benimde elimde 25 kadar tohumdan ekilmiş cevizler fideleri var ve aynen sizinkiler gibi gelişim göstermekteler. Göz aşısı ağustosta da yapılabiliyor ise bende hem öğrenmek içni elimdekilere bunu yapabilirim. Göz aşısını daha önceleri yaptınız mı?

Eski 10-05-2013, 09:31   #5
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adalet Mesajı Göster
Sayın junglandales, benimde elimde 25 kadar tohumdan ekilmiş cevizler fideleri var ve aynen sizinkiler gibi gelişim göstermekteler. Göz aşısı ağustosta da yapılabiliyor ise bende hem öğrenmek içni elimdekilere bunu yapabilirim. Göz aşısını daha önceleri yaptınız mı?
Göz aşısı yapmak çok kolay. Mutlaka denemelisiniz. Benim geçen sene acemi olarak yaptığım 10 aşıdan 9'u tuttu. Bununla ilgili çok güzel video görüntülerine internetten ulaşabilirsiniz. Size lazım olucak malzemeler ; Aşı bıçağı + aşı bantı + aşı macunu (ya da sutut) + Aşı kalemi (aynı gün kesilmiş).

Eski 10-05-2013, 11:22   #6
Ağaçsever

adalet's Avatar

Alıntı:
Göz aşısı yapmak çok kolay. Mutlaka denemelisiniz. Benim geçen sene acemi olarak yaptığım 10 aşıdan 9'u tuttu. Bununla ilgili çok güzel video görüntülerine internetten ulaşabilirsiniz. Size lazım olucak malzemeler ; Aşı bıçağı + aşı bantı + aşı macunu (ya da sutut) + Aşı kalemi (aynı gün kesilmiş).

Videoları ve bu ekipmanları ağustosta temin edip, deneyeceğim. Bakalım ortaya birşey çıkartabilecek miyiz.

Eski 09-05-2013, 16:38   #7
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-11-2011
Yeni çimlenen çöğürlerin bazılarının uçlarında soğuktan kararmalar oldu ! Kendine gelirlermi ?
Yoksa bu çöğürleri kaybettimmi ? (Yukarda ikinci resim)

nogaifatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2013, 20:54   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-04-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MİNTA Mesajı Göster
Şebin cevizi hakkında yeterli bilgiye ulaşmadım yardım edebilrseniz sevinirim
şebin cevizi yerli bir çeşit olup ülke şartlarına adapte olmuş verimi yüksek bir çeşittir

Cemal61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2013, 23:20   #9
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-11-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cemal61 Mesajı Göster
şebin cevizi yerli bir çeşit olup ülke şartlarına adapte olmuş verimi yüksek bir çeşittir
Hocam burdanda soruyum size ankara çubuk ilçesinde 950 metreye 30dönüm cevizekecegim.sıkıntı chandler mi fernor mu.peki fernorsa siz hiç fernor meyveli gördünüzmü.içini pek doldurmuyor diyorlar. Peki ankaraya chandler etkenlerin en buyuk sıkıntıları ne oldu biraz bilgi verirsiniz.

sedatkso Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2013, 02:19   #10
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Bu söylemi sanırım sayın nogaifatih, demiyor,

Yaaa ben şimdi anlayamadım kim o kasımda ceviz ekilmez diyen? söylemede bir doğruluk var ama neye göre söylediğini anlayamadım, tam mesajını görürsem ona göre cevap vereceğim.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2013, 02:56   #11
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-11-2011
Wink

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Bu söylemi sanırım sayın nogaifatih, demiyor,

Yaaa ben şimdi anlayamadım kim o kasımda ceviz ekilmez diyen? söylemede bir doğruluk var ama neye göre söylediğini anlayamadım, tam mesajını görürsem ona göre cevap vereceğim.
Sayin Lilium bunu bana ozel mesaj olarak Balikesir Sahil Yenice'den bir fidanci arkadasimiz yazmisti gecen sonbaharda : "sayın nogaifatih bey ben ceviz fidanı üreticisiyim kasım ayında tohum asla ekilmez ekilen tohumlarda çürür.ayrıca aşı kalemini nerden temin ediceniz ve aşılarınızı kime yaptıracaksınız.bu konularda yardıa ihtiyacınız varsa beniarayabilirsiniz.yardımcı olurumsize 0539 4******5.saygılar"

nogaifatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2013, 03:08   #12
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Ah ahhh yinemi sahil yenice Yahu şu balıkesiri bana terk ettirecekler.

Şunu söyleyebilirim, sahil yeniceli olupta fidancılık yapan tohumun ne zaman ekileceğini bilmediğini sanmıyorum,

Her şey bu cümlenin içinde gizli.

Alıntı:
ayrıca aşı kalemini nerden temin ediceniz ve aşılarınızı kime yaptıracaksınız.bu konularda yardıa ihtiyacınız varsa beniarayabilirsiniz
Ekmeyin, başaramayın, fidan satayım, olaki olursa da kalem satayım aşı yapayım.

Hangi kalemi kardeşim kendilerinin kalemi yok ki.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2013, 12:37   #13
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-05-2013
Sayın Üstatlarım

Bu yıl yerli cevizlerimde % 40 lık bir dökülme meydana geldi ağaçlarım 6 yasında şebin,bilecik,yalova1-3-4 gerekli gübrelemeler yapıldı. sorum acaba yerli ırk ilkbahar geç donlarına yakalandığı için mi döktü. nerdeyse yarı yarı çünkü.

gencmustiii Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2013, 13:29   #14
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gencmustiii Mesajı Göster
Sayın Üstatlarım

Bu yıl yerli cevizlerimde % 40 lık bir dökülme meydana geldi ağaçlarım 6 yasında şebin,bilecik,yalova1-3-4 gerekli gübrelemeler yapıldı. sorum acaba yerli ırk ilkbahar geç donlarına yakalandığı için mi döktü. nerdeyse yarı yarı çünkü.
Gencmusti bahçenizdeki ceviz çeşitlerinin adet olarak miktarını ve geçen seneki ürün miktarını öğreneblirmiyim.

Eski 10-05-2013, 20:57   #15
Yeni Üye

Sayın juglandales ve m.gökhan
juglandales;1152463]Gencmusti bahçenizdeki ceviz çeşitlerinin adet olarak miktarını ve geçen seneki ürün miktarını öğreneblirmiyim.

Gecen senede aynı şekilde döküm olmuştu yaklasık %40 yeşil kabuklu 8 ton yaklasık 1 tona yakında kara leke sayensinde kaybettik bu senede aynı şekilde hele yalovalarım ilk çiçeklendiğinde aynı pedro ve chandler gibiydi. Şuan ağaçlarımın içinde gezmek bile beni cok üzüyor. 390 adet şebin 70 adet yalova1 20 adet yalova3 20 adet yalova4 190 adet bilecik 70 adet te pedro ve chandler ekili pedro ve chandler dönüştürmeye başladım kaplanları kestim ve pedro ve chandler aşıladım seneye yaklaşık 100 ağacımı kesip aynı şekilde aşı yapmayı istiyorum

Eski 10-05-2013, 21:16   #16
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-02-2013
Alıntı:
Gecen senede aynı şekilde döküm olmuştu yaklasık %40 yeşil kabuklu 8 ton yaklasık 1 tona yakında kara leke sayensinde kaybettik bu senede aynı şekilde hele yalovalarım ilk çiçeklendiğinde aynı pedro ve chandler gibiydi. Şuan ağaçlarımın içinde gezmek bile beni cok üzüyor. 390 adet şebin 70 adet yalova1 20 adet yalova3 20 adet yalova4 190 adet bilecik 70 adet te pedro ve chandler ekili pedro ve chandler dönüştürmeye başladım kaplanları kestim ve pedro ve chandler aşıladım seneye yaklaşık 100 ağacımı kesip aynı şekilde aşı yapmayı istiyorum
Cevizlerde tozlayıcı sayısı %5 diye okumuştum . Yani 390 adet şebin için 20 adet bilecik yeterli olmalı . Fazla tozlanma üzerinde biraz araştırma yaparsanız bu bilgileri teyit edebilirsiniz. Benimki sadece okuduklarım üzerinden yorum yapmak . Kesin sonuçları burdan ve özelden paylaşırsanız sevinirim , zira bende bilecikleri biraz fazla diktim ne ölçüde sıkıntı yaratır meraktayım ...

http://www.agri.ankara.edu.tr/bahce/1107__ceviz.pdf

m.gökhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2013, 00:29   #17
Ağaç Dostu

Alıntı:
Sayın juglandales ve m.gökhan
juglandales;1152463]Gencmusti bahçenizdeki ceviz çeşitlerinin adet olarak miktarını ve geçen seneki ürün miktarını öğreneblirmiyim.

Sayın gençmusti Erdem be M.gökhan benden önce davranıp size verebileceğim cevapları aynen aktarmış. Benim konuya ilgimin nedeni bileceklerimin şebinlere oranının %40 olması. Ben henüz bir sıkıntı yaşamadım.

Dişi çiçek dökümünü engellemek için çeşitli kimyasallar uygulanmaktadır. Daha basit bir çözüm ise Bileciklerin erkek çiçeklerinin aktif olduğu dönemde çiçek sayısını azaltmayı deneyebilirsiniz. (Belki silkeleyerek!!)

Eğer bir sonuç alamazsanız Bileciklerin oranını %5 e indirmek tek çözüm olacaktır diye düşünüyorum.

Eski 11-05-2013, 23:25   #18
Yeni Üye

Alıntı:
Sayın gençmusti Erdem be M.gökhan benden önce davranıp size verebileceğim cevapları aynen aktarmış. Benim konuya ilgimin nedeni bileceklerimin şebinlere oranının %40 olması. Ben henüz bir sıkıntı yaşamadım.

Dişi çiçek dökümünü engellemek için çeşitli kimyasallar uygulanmaktadır. Daha basit bir çözüm ise Bileciklerin erkek çiçeklerinin aktif olduğu dönemde çiçek sayısını azaltmayı deneyebilirsiniz. (Belki silkeleyerek!!)

Eğer bir sonuç alamazsanız Bileciklerin oranını %5 e indirmek tek çözüm olacaktır diye düşünüyorum.
Sayın juglandales,

Dişi çiçek dökümünü engellemek için çeşitli kimyasallar uygulanmaktadır. Bu kimyasallar nelerdir paylaşabilirmisiniz.

Eski 10-05-2013, 14:20   #19
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-02-2013
Alıntı:
Sayın Üstatlarım

Şebinler fazla tozlanmada döküm olduğunu okumuştum , cins adetlerini yazarsanız belki daha net birşey söylenebilir.

m.gökhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2013, 21:50   #20
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-02-2011
Alıntı:
Sayın Üstatlarım

Şebin ceviz çeşidi lezzetli, yüksek rakımlara uygun bir ceviz çeşididir.

Ancak tozlanma ve iç kurduna karşı hassastır.Eğer tozlayıcı fazla ise (örneğin Bilecik) fazla polen yükü nedeniyle dişi çiçek dökümü gösterebilir.

Bu nedenle eğer Şebinlerin 90 metreden daha yakınında çok fazla tozlayıcı varsa dişi çiçek dökümü gösterebilir. %5 kadar tozlayıcı yeterlidir. Bu nedenle eğer çok fazla Bilecik varsa bunları aşılatabilirsiniz.

Sonra cevizde meyve dökülmesi hastalık nedeniyle olabilir. Buradaki belgede ceviz uç yanıklığı nedeniyle Chandler, Hartley, Serr ve yerli cevizlerden Bilecik ceviz çeşidinin bu hastalık konusunda hassas olduğu söyleniyor.

http://www.cost873.ch/_uploads/_file...ct_Turkish.pdf

Genel olarak cevizde %10-20 kadar çiçek ya da küçük meyve dökümleri normaldir.

Bunun dışında dişi çiçeğe gelen çok fazla çiçek tozu, döllenme eksikliği ya da yetersiz döllenme, çiçekler arası rekabetten dolayı dökümler, besin maddesi rekabeti nedeniyle dökümler olabilir.

Eğer çok fazla çiçek tozu ya da yetersiz döllenme varsa bu durumda tedbir almak gerekir.

Erdem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2013, 00:28   #21
Yeni Üye

Erdem bey,

Peki cevizler çiçekteyken gündüz ile gece sıcaklık farklarından dolayı dökme yapmış olabilirmi ağaçlar.

Eski 12-05-2013, 00:31   #22
Ağaç Dostu

Alıntı:
Erdem bey,

Peki cevizler çiçekteyken gündüz ile gece sıcaklık farklarından dolayı dökme yapmış olabilirmi ağaçlar.
Bu konuda net bir şey söyleyemeyeceğim.

Ama cevizin ani sıcaklık değişimlerine hassas olduğunu biliyoruz. Bu nedenle olabilir diye düşünüyorum.

Eski 13-05-2013, 10:54   #23
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-05-2013
altay ceviz hakkında

Değerli arkadaşlar hepinize merhaba.Aranıza yeni dahil oldum.Altayceviz hakkındaki yorumlarınızı okuduktan sonra bu cevizi yakından takip eden bir kişi olarak birazda benim izlenimlerimi size aktarmak istedim.

Ben bahçelere gidip gördüm.Bahçedeki cevizlerin 3 çeşit altay cevizinden oluştuğunu söylediler.Birinci çeşit salkım şeklinde ikinci çeşit üçlü dörtlüşekilde üçüncü çeşit çok iri oluyormuş.Hasat zamanı gidilip yerinde gözlemlerimi sizlere aktaracağım.Şu andaki izlenimlerim kesin olmadığı için hiç kimsenin mağduriyetine sebep olmamak için yazamıyorum.Detaylı bilgi almak isteyen arkadaş olursa bana ulaştığında izlenimlerimi objektif olarak ona aktarırım.

Arkadaşlar kurulacak ceviz bahçeleri ve kurulan bahçeleri göz önüne getirdiğimizde büyük bir kısmının ihracata yönelik olabileceğini düşündüğümüzde seçeceğimiz ceviz çeşidinin kaliteli çeşitlerden oluşması büyük önem taşımaktadır.Ş uanda konu olan altay ceviz çeşidinin meyve kalitesiyle ilgili hiç bir resmi belge açıklanmamaktadır.Eğer var ise lütfen bunu açıklayınızki almak isteyenler bunu bilsin.

orkide01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2013, 18:14   #24
Ağaçsever

eko35's Avatar

Giriş Tarihi: 27-05-2012
Galeri: 3
Alıntı:
Sayın Üstatlarım

sayın gencmustiii benim komşunun bahçesinde iki ağaçta aynı sorun var bende araştırdım internette bulduğum yazıda tozlanma eksikliği veya tozlanma fazlalığı diyor linkini atıyorum bakarsın.

http://www.agri.ankara.edu.tr/bahce/1107__ceviz.pdf

eko35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2013, 18:00   #25
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 14-12-2011
Sayın lilum siz ceviz fidanının nasıl yetiştiğini bilmiyorken ben ceviz fidanı yetiştiriyorsun Kasım ayında ekilen ceviz tohum larının çoğu yağmur lardan dolayı çürüyor aşı kalemi ise benim kendi anaçlarım var ben kimseye aşı kalemi satma derdinde de değilim aşı konusunda ücretli olarak aşı yapan biri değilim ben yardım amaçlı bir mesaj atmıştım ama sizin içiniz kötü olduğu için kötü bir yorum yapmış sınız benim bu sitede fidan satma gibi bir derdim yok biz ceviz tohum larımızı Şubat Mart aylarında Ekim yapıyoruz

goksal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2013, 20:43   #26
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi goksal Mesajı Göster
Kasım ayında ekilen ceviz tohum larının çoğu yağmur lardan dolayı çürüyor
Sayın goksal,

Neden çürüsün? Yukarıda yazdığım kısmı okudunuz mu. Koskoca profesör yazmış.

"Eğer ceviz tohumları doğrudan bahçedeki/fidanlıktaki yerlerine ekileceklerse bu Kasım'da yapılmalıdır"

Bakalım ben özellikle deneyeceğim. 10 tane ceviz tohumunu Kasım ayında dikeceğim. Kaç tanesi çürüyecek?

Ben de Mart ayında ceviz badem karışık tohumlar dikmiştim. Şimdiden çıkan bademler var.

Arkadaşlar ceviz tohumunu çimlendirme konusunda pratik bir yöntem. Tohumları alın. Kumun içine gömün buzdolabının sebzeliğinde ya da dışarda kumun altında da olur. 8 hafta kadar soğuklama ihtiyacını karşılasın. Ondan sonra direkt yerlerine dikebilirsiniz.

Hatta Seyit Şen hoca çok daha hızlı bir çimlendirme yönteminden de bahsediyor. Onu da kitaptan bakıp yazmaya çalışayım.

Eski 13-05-2013, 15:22   #27
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erdem Mesajı Göster
Hatta Seyit Şen hoca çok daha hızlı bir çimlendirme yönteminden de bahsediyor. Onu da kitaptan bakıp yazmaya çalışayım.
Sert kabuğundan çıkarılmış cevizler 3 -5 gün suyunu değiştirerek ıslattıktan sonra ekilecek olurlarsa oda sıcaklığında 7 - 8 günde çimlenirler.

İçi zedelemeyecek şekilde bıçağın ucu ile cevizin kabuğu hafifçe açılıp, bu şekilde 3 - 5 gün suyunu değiştirerek ıslattıktan sonra ekilecek olurlarsa oda sıcaklığında 8 - 10 günde çimlenirler.

Burada önemli olan tohum içerisinde bulunan engelleyici maddelerin yıkanmasıdır. Bu nedenle gün içerisinde bir kaç defa su değiştirilmelidir. Eğer klorlu su kullanılırsa çimlenmeyi engelleyebilir.

Kaynak : Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, Sorularla Ceviz Yetiştiriciliği, ÜÇM, Ekim 2011 : 47

Eski 14-05-2013, 00:11   #28
Yeni Üye

gollenbico's Avatar

Giriş Tarihi: 03-01-2013
Alıntı:
Sert kabuğundan çıkarılmış cevizler 3 -5 gün suyunu değiştirerek ıslattıktan sonra ekilecek olurlarsa oda sıcaklığında 7 - 8 günde çimlenirler.
sayın Erdem,

Cevizin sert kabuğunu çıkarıp yediğimiz kısmını , 3-5 gün boyunca günde birkaç kez suyunu değiştirdikten sonra ekiyoruz ve oda sıcaklığında 7-8 günde çimleniyor, doğru mu anladım?
Peki bu işlemi hangi aylarda yapıyoruz?

gollenbico Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2013, 09:16   #29
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gollenbico Mesajı Göster
Cevizin sert kabuğunu çıkarıp yediğimiz kısmını , 3-5 gün boyunca günde birkaç kez suyunu değiştirdikten sonra ekiyoruz ve oda sıcaklığında 7-8 günde çimleniyor, doğru mu anladım?
Peki bu işlemi hangi aylarda yapıyoruz?
Evet burada anlatılanlara göre aynen bu şekilde yapılıyor.

Bence bunun bir mevsimi olmaması lazım diye düşünüyorum. Çünkü oda sıcaklığı sabit kalıyor.

Cevizleri çimlendirmek için serin bir yerde normalde kumun içinde 8 haftalık bir katlama yapıyoruz. Katlama ile çimlenmeyi teşvik eden maddeler ortaya çıkar ve çimlenmeyi engelleyen maddeler ortadan kaybolur.

Tahminime göre bu da benzer bir etki gösteriyor. Henüz bu tekniği denemedim ama gözüme çarpmıştı sizinle paylaşmak istedim.

Hatta cevizi kabuğundan çıkarmadan hafifçe bıçakla ucunu açmak da yeterli olur diye düşünüyorum.

Eski 18-06-2013, 03:13   #30
Yeni Üye

gollenbico's Avatar

Giriş Tarihi: 03-01-2013
Alıntı:

İçi zedelemeyecek şekilde bıçağın ucu ile cevizin kabuğu hafifçe açılıp, bu şekilde 3 - 5 gün suyunu değiştirerek ıslattıktan sonra ekilecek olurlarsa oda sıcaklığında 8 - 10 günde çimlenirler.

Burada önemli olan tohum içerisinde bulunan engelleyici maddelerin yıkanmasıdır. Bu nedenle gün içerisinde bir kaç defa su değiştirilmelidir. Eğer klorlu su kullanılırsa çimlenmeyi engelleyebilir.

Kaynak : Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, Sorularla Ceviz Yetiştiriciliği, ÜÇM, Ekim 2011 : 47

Denedim sayın Erdem

KARŞINIZDA

gollenbico Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025