agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)




Beğeni Düzeni1382Beğeniler

Sadece okunabilir konu
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-05-2013, 15:10   #1
Ağaçsever
 
Altaycevizi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2013
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 79
Sayın Agaclar net forum üyeleri,

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kayıt Sertifikası(Bitki Pasaportu)

Daha detaylı soru,görüş ve önerileriniz için bizi 05326724627 ve 05443635680 nolu telefonlardan arayabilirsiniz...

Saygılarımızla

https://twitter.com/Altaycevizi/stat...607360/photo/1

Altaycevizi Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-05-2013, 15:34   #2
Ağaçsever
 
Altaycevizi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2013
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 79
Sayın Agaclar net forum üyeleri,

Babadat köyü/Sivrihisar/Eskişehir adresindeki ceviz fidanlığımızdan bazı resimler,

Gelip görmek isteyen forum üyelerinin bütün yemek, ağırlama, bahçeler ve fidanlık arası turlar, kısacası bütün masraflar tarafımızdan karşılanacaktır. Sizleri resimler,videolar **** burada yazılanlar değil gerçekler üzerinden yerinde, görerek ve dokunarak inceleme yapmaya davet ediyoruz. Sizleri ağırlamaktan onur duyacağız....

Bizi 05326724627 ve 05443635680 nolu telefonlardan her zaman arayabilirsiniz....

https://twitter.com/Altaycevizi/media/grid

https://twitter.com/Altaycevizi/media/grid

https://twitter.com/Altaycevizi/media/grid

https://twitter.com/Altaycevizi/media/grid

Saygılarımızla

Altaycevizi Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-06-2013, 09:02   #3
Ağaç Dostu
 
doğa64's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-06-2013
Şehir: Denizli
Mesajlar: 120
Sayın Altay cevizi
Üretim bahçenizin yanında tüplü fidanlarınızı göstermişsiniz.
Ama benim anlayamadığım yan taraftaki bahçede ve fidanların arasında yapraklı fidanlar olmasına rağmen yüzlerce fidan hala çöyür halinde. Cevabınızı bekliyorum.
Saygılar

doğa64 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-05-2013, 18:22   #4
Ağaçsever
 
drokya's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2008
Şehir: Drokya - İzmir
Mesajlar: 82
Sayın Altaycevizi,
daha önce yazan altay ceviz rumuzlu kişinin sizin iyi niyetinizi kötüye kullanarak ortamda bilgi kirliliğine neden olduğunu yazdınız.

O kişi de sizin yaptığınız gibi bir takım web siste adresleri ve özellikle sosyal paylaşım site adreslerini vermişti.

o kişinin wb sitesinde paylaştığı bilgiler ifade için affola ama ''GÜLYABANİ'' masallarını anımsatır cinstendi.

Şimdi o kişi epeydir ortada yok siz geldiniz.

Art niyetsiz soruyorum;
Şimdi size neden inanalım.

O kişi de yani altay ceviz sizin gibi fidanlık adresi vererek gelin görün demekteydi.

Web sitenizde bir miktar fotograftan başka herhangi bir bilgi mevcut değil.

Aklı selim bir sekilde şu soruyu sormak isterim.

Bir web siteniz var ve fakat sitenizde bilgiler vermek yerine sosyal paylaşım sitelerini yeğliyorsunuz.

Bu durum bana çok mantıklı gelmiyor.

Lütfen sosyal paylaşım sitelerinin etkilerini ve bilim çağında iletişim masallarına başvurmadan söylediklerimi bir kere daha gözden geçirin.

Bilişim ve iletişimi iyi bilirim.

Klavyede bastığınız her tuşun oluşumunda karınca kararınca katkım vardır. Bir ara detaylı anlatırım şimdilik konumuz bu değil.

Şimdi sadede gelirsek bakın ben 2008 yılında siteye üye olmuşum paylaşım anlamında 2013 senesinde faaliyet göstermişim.

Hem siz hem de altay ceviz rumuzlu kişi üye olduğunuz aynı günlerde reklamasyonla ilintili iletiler gönderdiniz.

Aynı tarihlerde feyk tabir edilen bir çok yeni üye bu Altay cevizi hakkında iletiler yayınladı.

Sizden ricam,
bu memleketin iyi niyetli, geçim derdiyle çıkış yolları arayan ve bu arada yüzyıllık ağaçların ülkem florasında boy atma çabasına;
bilinçli / bilinçsiz katkıda bulunacak girişimci ruhları incitmemeniz,
bir avuçluk birikimleriyle oluşturmayı düşündükleri yemyeşil bahçe hayallerini yıkacak tavır ve davranışlardan sakınmanız.

Sosyal paylaşım sitelerinde paylaştığınız resimlerde,
felanca şahsın gelip bahçenizde inceleme yapması,
ya da felanca kanalda konuşma esnasında cevizinizin adını sarf etmesi
bir şey ıspatlamaz.

Bir dönem önemli büyüklerimizde (içlerinde bakanlarda olmak üzere)
Erke dönengeci ile ilgili bazı lakırdılar etmişti.

Şimdi Erke dönengeci nerede bileniniz varmı?

Birilerinin ardına saklanmadan bilginizi ve araştırmanızı ortaya koyun,
bulduğunuz yeni bir şeyin (ticari sırlarınızı değil tabi ki)
yeni bir şey ve üstelik iyi bir şey olduğunu ıspat edin,
bizlerde yürekten sizleri alkışlayalım.

Türkiyede 4-5 yaşından büyük ağaçlı bahçeniz yoksa
8 yaşında 150 kg masalını şimdilik anlatmayın lütfen,
4 sene sonra 8 yaşına gelecek ağaçlarınızdan
150 kilo (oda yeşil kabuklumu yeşil kabuğundan arındırılmış haliylemi belli değil)
verim elde ettiğiniz zaman merak etmeyin en azından ben, sizlere kuşkuyla yaklaştığımdan ötürü özür diler, başarınızı yürekten alkışlarım.
Ki bu site içinde ağaç sevgisiyle harmanlanmış bir çok dostta benim gibi davranacaktır.

Sevgi ve saygı ile.

drokya Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-05-2013, 23:38   #5
Ağaçsever
 
Altaycevizi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2013
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 79
Sayın Drokya,

Sizleri inandırmak için değil kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına ilgili bilgi ve belgeleri hem foruma, hem twitter ve facebook sayfalarımıza koyduk. İnternet sitemizi web master bir arkadaş yapıyor ve işler biraz yavaş ilerliyor. Yakında kendi internet sitemizde de yer alacaktır.
Söz konusu belgeler devlet kurumların resmi belgeleri dir.
Sosyal paylaşım sitelerini tercih etmemizin sebebi iletişimin iki yönlü olması yüzündendir.
Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Orman Bakanlığından çok sayıda üst düzey bürokrat fidanlığımızda incelemede bulunmuşlardır.Bunun yanında Ceviz deyince ilk akla gelen, bu işe hayatını adayan insanlarda fidanlıgımıza gelmişler ve incelemede bulunmuşlardır.
İlgilileri fidanlıgımıza davet ediyoruz, gelin,görün,dokunun kendiniz fotoğraf, video çekin, kayıt altına alın. İnsanları aldatan bir şeyler saklar bizim her şeyimiz ortada. Adresimiz, iletişim bilgilerimiz açık. Fidan almak isteyen ciddi yatırımcılar mutlaka geliyor, görüyor kendi akıl mantık süzgecinden geçirip fidan alıyor.

Değerli yorumlarınız, eleştirileriniz için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla

Altaycevizi Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-05-2013, 10:32   #6
Yeni Üye
 
zafer37's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-01-2013
Şehir: Kastamonu
Mesajlar: 12
altay ceviz de Altaycevizi de fidanlık olarak aynı adresi gösteriyolar ama iletişim numaraları farklı gerçek olan hangisi ben altay ceviz le telefonda görüştüm fidanlığa davet etti ama şimdi kafam karıştı biz hangisine inanacağız

uşaklı kaya beğendi.
zafer37 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-05-2013, 12:07   #7
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Anladığım kadarı ile yeni "Altaycevizi" diğer "altay ceviz"in yanlış bilgilendirdiğini kabul ediyor. Aynı iddialarda bulunmadığını tahmin ediyorum.

Bence bekleyip yeni "Altaycevizi" forum üyesinin bu ceviz çeşidi ile ne gibi bilgiler vereceğini bir görelim, ondan sonra eleştirelim.

zafer37 beğendi.
Çamtepe Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-05-2013, 12:22   #8
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-05-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 72
altay ceviz hakkında

sayın altaycevizi hangi turdan hangi yemekten hangi ağırlamaktan bahsettiğinizi anlayamadım. millette zannedecek ki turistik geziye mi çıkıyoruz.

biz geldik ve bahçeniz ile fidanlıklarınızı gördük yaklaşık olarak bir saat orada bulunduk biz millet olarak çok misafirperveriz bunu hepimiz kabul ederiz. ama sizin orada okadar kalmamıza rağmen oturacak tek bir sandalyanız dahi yoktu .ikram edecek bir bardak çayınız yoktu belki göreneklerinde adetlerinde yoktur diyerek normal karşılamıştık ama yazınızdaki turdan ağırlamaktan misafirliğinizden bahsettiğinizi görünce ozaman bize niye çifte standart uyguladınız diye sizi eleştirme hakkımızın doğduğunu inanarak bu yazıyı yazmak zorunda kaldım . (acaba biz üst düzey bir bürokrat olmadığımız için mi böyle ağırlandık.)
kamuoyu ve bu sitedeki arkadaşları bilgilendirme adına asıl meselemiz olan altaycevizi hakkındaki gördüklerimi ve yorumlarımı sizlere aktaracağım.

görüşmemizde bu cevizlerin 3 ve 4 yaşında olduğu bunların akasya ağacına aşı yapılarak elde edildiği ve altı çeşit olduğu söylendi.sonuçta bahçeye gittik bahçedeki cevizleri gördük bahçedeki cevizlerin 3 çeşit ve 3 yaşında olduğunu söylediler.hani 4 yaşındaki cevizler yok.yaklaşık 200 adet ceviz olabilir(tahmini) bize gösterilen karışık bir şekilde dikilmiş altay 1,2,3 şeklinde olduğunu söylediler.bu gördüğüm agaçlardaki meyve tutumundan bahsedecek olursak 4 veya 5 tanesinde güzel meyve tutumu vardı. diğer ağaçlarda neden yok dendiğinde onların çiçeklerini hoca dökmüş olabilir dediler.

oysaki bizim gittiğimizde ağaçların çiçekleri yeni açmıştı. altlarına baktım acaba hakikaten koparılmış olabilirmi diye göremedim peki bunların erkek çiçekleri yokmu dedim hiç bir cevap alamadım.belkide erkek çiçeğin neolduğunu bilmiyorlardı. anladım ki cevizi bilmeyen birileri karşımda. oradan fidanlığa geçtik ,baktım gördümki 100 binlerce fidan. bir yıl önce ekilip çıplak kök olarak yerlerinden sökülüp torbalara alınmış fidanlar.fidanların durumu sade toprakla hazırlanıp poşetlere doldurulmuş.

arkadaşlar bu gördüklerimden sonra acizane bildiğim kadarıyla biraz yorum yapmak istiyorum bu yorumlar kendi yorumlarım olup sizlerin dikkatine sunulmuştur.

bizim milli çeşitlerimizden maraş 12 cevizinin (salkım ceviz) meyve dallarını yanyana getirip bir fotoğraf alsak altay ceviziyle aynı görüntüyü vermez mi.salkım cevizlerin meyve yapısı küçük olduğu için (7,8 gram)ticari olarak üretimi çok kısıtlıdır. altay cevizinin kaç gram geldiği konusunda hiç bir gözlem olmadığından ne kadar ticari olarak düşünülebilir. çünki bu kadar yüksek ceviz dikimi olduki mutlaka bunun sonucu ihracata dayalı olacaktır. ektiğimiz cevizin kalitesi(kabuk kalınlığı,yağ oranı,proteinoranı,iç rengi içerdiği faydalı asitler, vitamin oranları.....) çok önem kazanmaktadır. onun için ceviz dikimi yapılırken mutlaka bildiğimiz ticari çeşitlerden bahçe oluşturmak zorundayız.

sayın altaycevizi yetkilisi rusyadan çuvallar dolusu getirilip ekilen cevizlerin 3 veya 4 yıl önce ekilen çok verimi olduğunu iddia ettiğiniz cevizlerin aynısı olduğunu nasıl garanti edebiliyorsunuz. 3 veya 4 yıl önce ekilen (benim tahminim büyük olanlar 4 yıllıktı) bu ağaçlarda ortalama meyveyi 10 gram(gelmesi çok zor)geldiğini var sayarsak (25 kg için) 2500 adet meyve olması gerekir. siz bu sayıyı ağaçlarda gördünüz mü.

bir diğer sorum 4.yıldan sonra ağaçları sulamayın diyorsunuz neden dediğimde iç kararması yapacagını söylüyorsunuz (hocanızın dediği). peki bukadar meyveye yatmış bir ağaç sulamadan meyvelerini nasıl büyütecek,aynı zamanda nasıl sürgün yapsında gelecek yıla meyve gözü hazırlasın.sürgün hazırlaması çok önemli yoksa sürgün yapamazsa ağaç biryıl verir bir yıl vermez.hoca dahil olmak üzere hiç birinizin akademik kariyeri olmadığı için gerek yetiştiricilik gerek tescil anlamındaçok büyük sıkıntınız olur.tescil için tarım bakanlığı,ziraat fakülteleri,damızlık ağaçlarınızın en az 4 veya 5 yıl bu ağaçların tüm gözlemlerinin yapılması ve sonunda olumsuz bir sonuç çıktı.

peki sizden fidanları alanlar ne yapacak.siz kendinizi vatandaşın yerine koyun ne düşünürsünüz.beni yanlış anlamayın hiç bir akademik çalışma yapılmadan yetiştirilen ürün tesadüfler üzerine kurulmuştur .milyarlarca yatırım yaparak böyle birbahçen olmasını ister misin (ben milyarlarımı risk ediyorum dersen ona sözüm yok).hoca dediğiniz şahsın hiç bir akademik çalışması yok. çok iyi bir insan olabilir,çok iyi bir çiftçi olabilir,çok iyi bir bahçıvan olabilir ama onlar ayrı şeyler.

ayrıca bahçenize büyüklerimizden ziyaretler olduğunu yazmışsınız buziyaretlerin olmasındaki sebep nedir.bu ziyaretlerden bu cevizin onayladığı anlamı çıkmaz. diğer bir önerim dalları birleştirilerek değil de tek bir ağaç şeklinde bir fotoğraf koyarsanız görüntü açısından daha iyi olur diye düşünüyorum.saygılarımla.

orkide01 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-05-2013, 15:50   #9
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Maraş 12 ceviz fidanını nerden bulabiliriz?

yeltasi beğendi.
limon_sever Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-05-2013, 16:20   #10
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-05-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 72
sayın arkadaşım maraş 12 fidanını k.maraştaki üçel fidan veya aksu fidandan bulabilirsin.

limon_sever beğendi.
orkide01 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-05-2013, 22:40   #11
Ağaçsever
 
Altaycevizi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2013
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 79
Değerli forum üyeleri,

Fidanlığımızda ki fidanların meyve tutkunluğu

Altay Bosfor Ceviz Fidanlığına 05326724627 nolu telefondan her zaman ulaşabilirsiniz...

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater


Düzenleyen Altaycevizi : 12-07-2013 saat 00:34
Altaycevizi Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-05-2013, 23:51   #12
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Sorulara cevap mı veriyorsunuz reklam mı yapıyorsunuz?

Reklamsa bizde de var.

Bunlar da üç aylık

Name:  Resim 010.jpg
Views: 11175
Size:  61.3 KB

Name:  Resim 001.jpg
Views: 8765
Size:  70.5 KB

Name:  Resim 006.jpg
Views: 6375
Size:  71.2 KB

Name:  Resim 007.jpg
Views: 8848
Size:  38.5 KB

Eee ne oldu şimdi sorular cevaplanmış mı oldu.

İletişim kuracağınız tel numarasını da yazarsam tam olacak.

Lilium Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-05-2013, 07:39   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-08-2012
Şehir: SAMSUN
Mesajlar: 242
Valla ben bu işten bişey anlamadım..Aslında anladım da anlamadım

Sn.altay ceviz ve Altaycevizİ siz ortak mısınız düşman mısınız neler oluyor öncelikle bunu açıklayın.İkinizde birbirinizi suçluyorsunuz ama ikinizde aynı yere davet ediyorsunuz.
Sn.altay cevize; ''sitede hakkınızda iddaalar var cevap yazın'' dedim daha hiç bişey yazmamış...
Ağaçlar 3-4 yaşında deniliyor facebookda geriye dönük yazılanlara baktım Kocaeli Kandıra da 5 yaşındaki ağaçtan 63 kg ceviz aldığını yazmışlarKim kimdir, kim ne söylüyor belli değil..

Ben karar verdim fidancı olacağım O kadar uğraş didin para harca, para kazanacağım diye en az 10 yıl onun gözünü gözle, hastalıkla uğraş soğukla donla uğraş, sonucu da ne olacağı da belli değil.Bişeyi eksik yapsan bi terslik olsa bütün emek boşa..

Ama 25tl den 10.000 fidan satsan 250.000 tl...iyi para...


Düzenleyen ladikli : 26-05-2013 saat 18:43
ladikli Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-05-2013, 10:22   #14
Ağaçsever
 
drokya's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2008
Şehir: Drokya - İzmir
Mesajlar: 82
Sevgili Ladikli kardeşim,
sizin, benim gibi gerçek ağaçsever dostlar fidancı olsa da bir şey farketmez.
Bu sefer sattığımız her fidanın değişik coğrafyalarda, koca ağaçlar olmasını
beklerken; İlacını, gübresini, sulanmasını, budanmasını, hasadını
velhasıl her türlü işlemiyle yakından ilgileneyim derdiyle,
fidan başı aldığımız ücretin belki iki katını bu zaman diliminde harcarız.

Fidancılık konusunda, hoca Nasreddin gibi dostlar alışverişte görsün deriz

Dürüst, bilgili ve iyi cinslerin yurdumuzda yetişip çoğalması için çabalayan
tabi ki bu arada helal kazanç elde eden gerçek fidancıları tenzih ederek söylüyorum;

Evimize giren hırsızla,
yalan yanlış bilgilerle, iyi niyetli agaçseverleri kandıran
sahte fidancılar arasında ben bir fark göremiyorum.

Hırsız en azından madden yerine konabilecek objeleri çalıyor.

Oysa bu tür fidancılar agaçseverlerin paralarının yanında,
zamanlarını en önemlisi hayallerini çalıyorlar.

drokya Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-05-2013, 11:20   #15
Ağaçsever
 
Altaycevizi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2013
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 79
Değerli forum üyeleri,

Ürünümüz hakkında forum da yazılan eleştirileri saygıyla karşılıyoruz.
İnanılmaz bir boyutta bilgi kirliliği vardır.4 yaşında 40 kg 8. yaşında 150 kg gibi abartılı, gerçekle, akılla bağdaşmayan bilgiler vardır. Bunları reddediyoruz.
Fidanımız verimli, bu işi profesyonel meyve fidancılığı yapmak isteyen
leri tatmin edecek değerlerde verim verecek potansiyele sahip tir. ****** toprak analizi, hava şartları, rakım, coğrafyanın lokal farklılıkları, sulanması, hastalıklarla mücadelesi ve gübrelenmesi önemlidir.

Ürünle ilgili teknik konular, analiz raporları ve diğer ticari sır detaylar zamanla internet sitemizde ve ilgili forumlarda paylaşılacaktır.

Saygılarımızla

önal beğendi.
Altaycevizi Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-05-2013, 11:55   #16
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-08-2012
Şehir: SAMSUN
Mesajlar: 242
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Altaycevizi Mesajı Göster
Değerli forum üyeleri,

Ürünümüz hakkında forum da yazılan eleştirileri saygıyla karşılıyoruz.
İnanılmaz bir boyutta bilgi kirliliği vardır.4 yaşında 40 kg 8. yaşında 150 kg gibi abartılı, gerçekle, akılla bağdaşmayan bilgiler vardır. Bunları reddediyoruz.
Fidanımız verimli, bu işi profesyonel meyve fidancılığı yapmak isteyen
leri tatmin edecek değerlerde verim verecek potansiyele sahip tir. ****** toprak analizi, hava şartları, rakım, coğrafyanın lokal farklılıkları, sulanması, hastalıklarla mücadelesi ve gübrelenmesi önemlidir.

Ürünle ilgili teknik konular, analiz raporları ve diğer ticari sır detaylar zamanla internet sitemizde ve ilgili forumlarda paylaşılacaktır.

Saygılarımızla
Sn.Altaycevizi, tamam güzelde daha her şey netleşmeden sır detaylar açıklanmadan neden binlerce fidan sattınız? İnsanların çoğu nette yazılan gelir tablosundaki rakamlara, salkım saçak resimlere aldanarak fidan aldı.

Bunları yazanlara aldanmayın falan diyorsunuz o zaman niye bu zamana kadar müdahale etmediniz.Sizin birileriyle aranız bozulduktan sonra mı bunlar söyleniyor.

Altay ceviz ile aranızda yaşananları da lütfen tam olarak açıklayın.Bu cevizin mücidi denilen ahıskalı kişi de şu anda nerede?

O kadar soru soruyoruz cevap yerine oyalayıcı sözler.Bekleyin sabredin sırlar var, tescil alındıysa herşey açıklansın.Nedir bu gizem?

zafer37 beğendi.
ladikli Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 06-10-2013, 11:21   #17
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-08-2012
Şehir: BARTIN
Mesajlar: 220
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Altaycevizi Mesajı Göster
Değerli forum üyeleri,

Ürünümüz hakkında forum da yazılan eleştirileri saygıyla karşılıyoruz.
İnanılmaz bir boyutta bilgi kirliliği vardır.4 yaşında 40 kg 8. yaşında 150 kg gibi abartılı, gerçekle, akılla bağdaşmayan bilgiler vardır. Bunları reddediyoruz.
Fidanımız verimli, bu işi profesyonel meyve fidancılığı yapmak isteyen
leri tatmin edecek değerlerde verim verecek potansiyele sahip tir. ****** toprak analizi, hava şartları, rakım, coğrafyanın lokal farklılıkları, sulanması, hastalıklarla mücadelesi ve gübrelenmesi önemlidir.

Ürünle ilgili teknik konular, analiz raporları ve diğer ticari sır detaylar zamanla internet sitemizde ve ilgili forumlarda paylaşılacaktır.

Saygılarımızla
Sayın altaycevizi kendi sitenizde yazılan değerleri burada neden inkar ediyorsunuz 4 yaşında 40 8 yaşında 150 kilo ürün veriyor diyen sizsiniz şimdide köşeye sıkıştınız inkar ediyorsunuz gerçek değerleri lütfen açıklayınız sizden fidan alan binlerce üretici bilsin önceleri sadece tohumdan yetişiyor diyordunuz şimdide aşı çalışmalarına başlamışsınız sattığınız binlerce aşısız fidanları aşılayacakmısınız lütfen bunların cevaplarını verin.

fındıkçı74 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-05-2013, 13:31   #18
Ağaçsever
 
Altaycevizi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2013
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 79
Sn.Ladikli
Şirketimiz ilgili bakanlıklar ve kurumlardan bütün resmi evrakları almış bir ürün yetiştirmiş ve bunu satmış ve satmaya devam etmektedir. Bundan daha doğal ne olabilir. Söz konusu ürün yüksek verimli, ülkemiz şartlarına uygun bir ürün dür. Buyuk bir gurur, onurla, şerefle 24 saat çalışarak işimizi yapıyoruz. Ama görüyoruz ki bazıları rahatsız olmuş. Pazar paylarını kaybetme korkusuna kapılmışlar. İftira ve karalama kampanyası başlatmışlar. Çok önemli değil biz işimizi yapıyoruz, çiftçimizin, köylümüzün, dar geliriye bir şeyler yapmaya çalışan insanımız yanında oluyoruz, olmaya devam edeceğiz.
Klavye kahramanlarından olmadık, olmayacağız.
Gelin, görün, dokunun, kendiniz resim cekin öyle yazın diye çağrı yapıyoruz. Tamam gelelim yerinde görelim sonra yazalım diyen yok. Çünkü niyet başka. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.
Ağacı, yeşili sevdiğini söyleyenlere ürettiğimiz yüzbinlere fidanla cevap veriyoruz. Tatbiki anlayabilene.

Saygılarımızla.

Altaycevizi Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-05-2013, 15:51   #19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-08-2012
Şehir: SAMSUN
Mesajlar: 242
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Altaycevizi Mesajı Göster
Sn.Ladikli
Şirketimiz ilgili bakanlıklar ve kurumlardan bütün resmi evrakları almış bir ürün yetiştirmiş ve bunu satmış ve satmaya devam etmektedir. Bundan daha doğal ne olabilir. Söz konusu ürün yüksek verimli, ülkemiz şartlarına uygun bir ürün dür. Buyuk bir gurur, onurla, şerefle 24 saat çalışarak işimizi yapıyoruz. Ama görüyoruz ki bazıları rahatsız olmuş. Pazar paylarını kaybetme korkusuna kapılmışlar. İftira ve karalama kampanyası başlatmışlar. Çok önemli değil biz işimizi yapıyoruz, çiftçimizin, köylümüzün, dar geliriye bir şeyler yapmaya çalışan insanımız yanında oluyoruz, olmaya devam edeceğiz.
Klavye kahramanlarından olmadık, olmayacağız.
Gelin, görün, dokunun, kendiniz resim cekin öyle yazın diye çağrı yapıyoruz. Tamam gelelim yerinde görelim sonra yazalım diyen yok. Çünkü niyet başka. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.
Ağacı, yeşili sevdiğini söyleyenlere ürettiğimiz yüzbinlere fidanla cevap veriyoruz. Tatbiki anlayabilene.

Saygılarımızla.
Sn.Altaycevizi ben size ne soruyorum siz neler yazıyorsunuz.Ben fidancı değilim olmaya da niyetim yok.Benim amacım eğer Allah nasip eder de arazi alabilirsem en uygun çeşidi burada yetiştirebilmek.

Ülkemizde yabancı çeşitlerin değil de yerli çeşitlerin satılmasını yetiştirilmesini bize ait verimli bir çeşidin olmasını en çok bizler isteriz.

Bu ülkede kim işini dürüstçe yapıyorsa Allah onların yolunu açık etsin.Kimseye karşı önyargımız yok.Siz üreticisiniz ve sattığınız ürünün çok iyi olduğunu söylüyorsanız sorulan sorulara da kızmadan alınmadan cevap vermelisiniz.

Sürekli gelip görün diyorsunuz, sn.orkide01 gelmiş görmüş onun yazdıklarına da cevap yazmamışsınız.

Benim yazdıklarımı tekrar okur cevap verirseniz sevinirim özellikle de altayceviz rumuzlu arkadaşla aranızda neler olduğuna...

uşaklı kaya beğendi.
ladikli Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-05-2013, 17:27   #20
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-02-2011
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 200
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Altaycevizi Mesajı Göster
Sn.Ladikli
Şirketimiz ilgili bakanlıklar ve kurumlardan bütün resmi evrakları almış bir ürün yetiştirmiş ve bunu satmış ve satmaya devam etmektedir.
Satışınızı yaptığınız fidanın sertifikası nerede acaba?

Alıntı:
Bakanlığımıza Altay ceviz çeşidinin tescili hakkında herhangi bir başvuruda bulunulmadığından adı geçen çeşitle ilgili sertifikalandırılma veya etiketleme yapılmamıştır.

Tohumculuk Hizmetleri Uygulama Talimatı’nın (2013/1) B. Fide-Fidan ile İlgili Uygulama Başlığı altındaki 3. maddesinde “Fidanın üreticisi veya tohumluk bayi dışındaki kişilerce pazarlanmasına ve etiketsiz fidan satışına izin verilmeyecektir. Fidan üreticisi tarafından satışlarda fatura/irsaliye bilgileri ile fidan etiketindeki üretici bilgileri uyumlu olacaktır” hükmüne göre tescili yapılmayan ve sertifikalandırılmayan çeşitlere ait fidanlara etiket düzenlenemeyeceğinden söz konusu çeşidin fidanının pazarlanması yasaktır.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi drokya Mesajı Göster
<Ve son bir söz ağaçlar net'te yönetici durumunda olan dostlara.

Ben bu form içinde bilgi ve beceri paylaşılmasından müthiş mutluluk duyuyorum.

Ama böylesi paylaşımın olduğu bir ortamda akçeli işlerden nefret ediyorum.
>
Sayın drokya'ya katılıyorum.

Ağaçlar.net'de gerçekten çok bilgili, görgülü insanlar var. Ben kendi açımdan bu siteden çok şeyler öğrendim.

Bu bölümde de gerçekten üretici, teknik eleman farklı mesleklerden arkadaşlar tarafından cevizle ilgili konular konuşuluyor.

Ama bu Altay ve Altay-1 başlıklarındaki sağnak mesajlar yüzünden kalitenin düşmeye başladığını düşünüyorum. Bu mesajların alışveriş bölümüne taşınması gerektiğini düşünüyorum.

Şahsım adına (ceviz bölümü için) bu mesajlar ilgili bölümlere taşınana dek izleyici olarak kalacağım.

Erdem Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-05-2013, 19:23   #21
Ağaçsever
 
Altaycevizi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2013
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 79
Sn. Erdem
1.sayfada ilgili bilgi ve belgeleri yayınladık. Twitter ve Facebook sayfalarımızda var. Bu belgeler fidan üreticisi ve bitki kayıt sertifikası(bitki pasaportu) ile fatura ve irsaliye yazarak satış yapmak tamamen yasal dır. Şirketimizin bütün belgeleri tam,eksiksizdir. Satış yapmamıza engel bir durum yoktur. Biz yasal kayıtlı fidan üreticisiyiz. Mevzuatı, kanunları bilen insanlarız. Kaçak göçek hiçbir işimiz yok. Arkadas altay ceviz diye bir tür sormuş. Onlarda cevabını vermişler. Altay ceviz diye bir tür yoktur. Bizim şirketimizin adı altay diye başladığı için altay ceviz diyoruz.

Saygılarımızla


Düzenleyen Altaycevizi : 24-05-2013 saat 20:01 Neden: Hatalı harf girme
Altaycevizi Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 17-08-2013, 10:39   #22
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-05-2009
Şehir: Denizli
Mesajlar: 93
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Altaycevizi Mesajı Göster
Sn.Ladikli
Şirketimiz ilgili bakanlıklar ve kurumlardan bütün resmi evrakları almış bir ürün yetiştirmiş ve bunu satmış ve satmaya devam etmektedir. Bundan daha doğal ne olabilir. Söz konusu ürün yüksek verimli, ülkemiz şartlarına uygun bir ürün dür. Buyuk bir gurur, onurla, şerefle 24 saat çalışarak işimizi yapıyoruz. Ama görüyoruz ki bazıları rahatsız olmuş. Pazar paylarını kaybetme korkusuna kapılmışlar. İftira ve karalama kampanyası başlatmışlar. Çok önemli değil biz işimizi yapıyoruz, çiftçimizin, köylümüzün, dar geliriye bir şeyler yapmaya çalışan insanımız yanında oluyoruz, olmaya devam edeceğiz.
Klavye kahramanlarından olmadık, olmayacağız.
Gelin, görün, dokunun, kendiniz resim cekin öyle yazın diye çağrı yapıyoruz. Tamam gelelim yerinde görelim sonra yazalım diyen yok. Çünkü niyet başka. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.
Ağacı, yeşili sevdiğini söyleyenlere ürettiğimiz yüzbinlere fidanla cevap veriyoruz. Tatbiki anlayabilene.

Saygılarımızla.
Öncelikle şunu söyleyeyim tohumdan çıkan hiçbir ceviz aslının aynısını vermez. Bunu bir genetikçi olarak söylüyorum. Apomiksis denilen şey döllenme olmadan meyve tutmadır. Bunun dünyadaki örneklerine bakılırsa eğer apomiks denilen ceviz ağaçlarında dahi %17-24 arası apomiks meyve tutumu vardır. İnsanlara tohumdan çıkmış 1 yaşında ceviz çöğürünü satarak onları kazıklıyorsunuz. Malınızın ederi piyasada 1 TL iken bunu 25 TL ye satarak hem haksız kazanç elde ediyorsunuz hemde insanlara olmayacak vaatlerde bulunuyorsunuz. Bakanlıktan sertifika veremiyorsunuz sorana şebin bilecik sertifikası veriyorsunuz. Yaptığınız iş çok yanlış. çok yalan söylütorsunuz .. vay efendim kökü 30 metreye gidiyormuş da 2 yaşına geldiğinde sökemiyoruzda falan filan ... Ürününüz Özbekistan menşeyli, ağaç fotoğraflarınızı gördüm, cevizide gördüm ve ceviz kalitesi berbat. Sofralık olmayacak bıldırcın yumurtasından küçük meyvesi var. Kimseyi kandırmayın. Forum yöneticilerine de sesleniyorum, böyle yayınlara burada izin vermeyiniz. Halka kötülük edersiniz.

chandler Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-05-2013, 14:00   #23
Ağaç Dostu
 
olcim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-10-2011
Şehir: Erzurum
Mesajlar: 938
Ben kim kimle tartışıyor veya kim neyin reklamını yapıyor anlayamadım Bildiğim bir şey varsa oda benim geçen baharda ektiğim 2 yaşındaki ceviz fidanımın geçen yılki kışta eski dallarının donduğudur, şu an bahçemde ikinci baharını yaşadı ve taze sürgünlerinin yapraklarının çıkmasını dört gözle bekliyorum , yaprak kılıfları batladı yapraklar büyüyor .

Ben 2 yılda boyunu 30 cm büyütemediğim bu fidancığı bulunduğum 1800 küsürlü rakımda nasıl olurda gözümden bile sakınmam ki


Öyle 3 ayda ceviz verecek fidan varsa ; ben almaya talibim

olcim Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-05-2013, 14:46   #24
Ağaçsever
 
adalet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-05-2013
Şehir: Elazığ
Mesajlar: 99
Sayın olcim;

Size tavsiyem ağustos ayında ceviz fidanlarına su vermemeniz, bu sayede şayet dikilen fidan sert hava koşullarına uyumlu ise kışı hasarsız olarak atlatacaktır.

Bu arada diktiğim altay 1 cinsi cevizler gayet güzel işliyor. Reklam olarak algılanmasın bu durum, bu kışı atlatıp atlatmayacağı muamma, endişem bu ve çöğürden bu şekilde bir mahsul almak açıkcası bu durumda ayrı bir muamma. Satıcı **** satıcının satış politikası hakkında yorum yapmak istemiyorum, alıp denemeyi yeğledim. Zaten olumlu olumsuz yorumlarımızı paylaşacağız. En sağlıklı sonucu zamanla alacağımıza inanıyorum. Bunu yanı sıra patenti alınmamış, ARGE çalışmaları henüz bitmemiş, sertifikası olmayan bir cinsten götürüp kocaman bir bahçe kurmakta akıl işi değil. Risk barındırması sebebiyle numune olarak 2 kök diktim. Bakalım Elazığ ilinde 1200 rakımda ve -20, +45'lerde nasıl sonuçlar alacağız, bekleyip görelim.

adalet Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-05-2013, 20:31   #25
Ağaçsever
 
Altaycevizi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2013
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 79
Sayın forum üyeleri,
Sattığımız her fidan garantimiz altındadır. Fidanın sonuna kadar takipçisiyiz. Kurursa yenisi veriyoruz. Bizim söylediğimiz gibi bakımını, gübrelemesini, suyunu, tavsiye ettiğimiz tamamen organik maddeleri verirse alacağı ürünüde garanti ediyoruz. Biz sadece fidan satalım sonra ne olursa olsun demiyoruz. Çünkü biz üreticiyiz. Bir şeyi üretmenin emek vermenin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Biz sattığınız fidanları alan kişilerle on yıllarca birlikte olacak bir anlaşma yapıyoruz. Gördük, inandık, ürettik bir yola çıktık ve yüzlerce insan bizle beraber bu fidanları alarak yola çıktı. Önce işimizi yaptık, hatalarımız eksiklerimiz olabilir bunları zamanla telafi edeceğimizden şüpheniz olmasın.
Bu ülke için birşeyler yapmaya çalışan insanlarız. Ürettiğimiz fidanlar bu ülkenin bir değeri dir. Allah'ın izniyle kimseye mahcup olmayacağız. Ne ürettiğimizi ne için ürettiğimizi biliyoruz.

Saygılarımızla

önal beğendi.
Altaycevizi Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 08-07-2013, 02:04   #26
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Altaycevizi Mesajı Göster
Sayın forum üyeleri,
Sattığımız her fidan garantimiz altındadır. Fidanın sonuna kadar takipçisiyiz. Kurursa yenisi veriyoruz. Bizim söylediğimiz gibi bakımını, gübrelemesini, suyunu, tavsiye ettiğimiz tamamen organik maddeleri verirse alacağı ürünüde garanti ediyoruz.

Saygılarımızla
Yine cevap vermeyeceksiniz biliyorum ama ben yinede sormak istiyorum.

Alacağı ürünü kuruyacağı garantisini bırakın.

Verdiğiniz garantinin içinde adına doğru çıkacağı garantisi var mı?

Örneğin: Ben 100 fidan aldım yüzünün de adına doğrudur garantisi verebiliyormusunuz.

Üstteki garantiler beni tatmin etmedi.

Alıntı:
Biz sadece fidan satalım sonra ne olursa olsun demiyoruz.
O halde benden size bir öneri, yüz fidan alacağım her fidana sadece adına doğru çıkma garantisi olarak 2000 tl garanti değer bedeli koyalım sözleşmemizi yapalım Fidanları alayım.

Ne dersiniz.

Lilium Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 09-07-2013, 21:49   #27
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-08-2012
Şehir: BARTIN
Mesajlar: 220
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Yine cevap vermeyeceksiniz biliyorum ama ben yinede sormak istiyorum.

Alacağı ürünü kuruyacağı garantisini bırakın.

Verdiğiniz garantinin içinde adına doğru çıkacağı garantisi var mı?

Örneğin: Ben 100 fidan aldım yüzünün de adına doğrudur garantisi verebiliyormusunuz.

Üstteki garantiler beni tatmin etmedi.



O halde benden size bir öneri, yüz fidan alacağım her fidana sadece adına doğru çıkma garantisi olarak 2000 tl garanti değer bedeli koyalım sözleşmemizi yapalım Fidanları alayım.

Ne dersiniz.
Sn lilium bu şekilde sözleşme yaparlarsa bende alırım ama yapabileceklerini sanmıyorum .

fındıkçı74 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 26-05-2013, 21:26   #28
Ağaçsever
 
Altaycevizi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2013
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 79
Sayın forum üyeleri,

3 yaşında ki kendi fidanliğimizdan güncel görünteleri sizler ile paylaşmak istedik

saygılarımızla








Altaycevizi Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 26-05-2013, 22:07   #29
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-08-2012
Şehir: SAMSUN
Mesajlar: 242
Sn.altaycevize sitede ki iddaalara cevap vermeyecekmisiniz demiştim.Verdiği cevap ''ilgili arkadaş cevap veriyor'' olmuş
Ben de şöyle yazdım:''sn.altay ceviz şaka mı yapıyorsunuz? ilgili arkadaş dediğiniz sizin doğruları söylemediğinini sizi mahkemeye verdiğini söylüyor..yoksa danışıklı dövüş mü var..ya da siz aynı kişi misiniz?''

Cevap veren yok kendi kendimize sorup duruyoruz..Neyse bu konuyla ilgili daha fazla yazmamak daha iyi.

ladikli Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-05-2013, 10:20   #30
Yeni Üye
 
zafer37's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-01-2013
Şehir: Kastamonu
Mesajlar: 12
sayın Altalcevizi resim paylaşmak yerine bir önceki altay ceviz in bu ceviz hakkındaki iddialarını doğruluyormusunuz. doğrulamıyorsanız bu ceviz hakkında detaylı bilgi bekliyoruz

zafer37 Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026