![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-10-2013
|
Alıntı:
Mavi etiketli ne diye sormuştum fakat cevap gelmemişti. Biraz bilgilendim. Fidancılardan falan biraz ne olduğunu anlamaya çalıştım. Mavi etiketli sanırım sadece Ekiz fidancılıkta var. 15 -16 tl mavi etiketli fiyatları. Sarı etiketli yine aynı fidancılıkta 13 tl. Sarı etikette devlet desteği 100 TL mavi etikette 230 TL ancak 10 dekar üzerinde bu destek veriliyor. Ben devlet desteği alamayacağım için sarı etiketli olanından aldım. 13 tl bana fazla geldi 8 tl ye sarı etiketli satan başka bir fidancılıktan ayırttım. İsmi güneş fidancılık. doğru çeşit verdik diye sözleşme de yaparız diyorlar. Mavi etiket: sağlık ve çeşit garantisi demekmiş sarı etiket(standart fidan): sağlık garantisi demekmiş MAVİ ETİKETİN PAHALI OLMA SEBEBİ: Üniversiteden fidan alınıyor tanesi 20 tl den gibi. Ayrı bir anaç bahçesi kuruluyor. Bu masrafta mavi etiketli fidanlara yansıyor ******. Gelecek yıldan itibaren çoğu fidancılıkta mavi satacakmış. Bildiğim şeyler bunlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum |
|
|