Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ömür-uşak
Orası neresi anlamadım.İstanbul nerede desem ayıp olacak.Fındığı tam bilmem ama fiskobirliği bitirdiler.Karadenizliler 10 tl ye fındık satan varmı.Cevizi tanırım kabuklu 10 tl kabuksuz 25 tl nerede 55. Kayısıyı yazın 20 kuruşa aldılar kasasını taşıma parası değil.Fıstığı bilemiyorum.Şu anda dip elma diye tabir edilen kola yapımında kullanılan yere dökülmüş elma 10 kr.İncire gelince egeliyim cuma günleri cami önlerinde yarımşar kilo paketlemişler 3 paket 10 liraya ta uşağa getirmişler zorla sayıyorlar.Yeşil zeytinde getirmişler 1.5-2 tl satıyorlar.Tarlada fiyat ucuz olur.Marketin mevkisine göre değişir.Biz üreticiyiz tarla fiyatı bizim fiyatımız.Komüsyonu hale halci toptancıya toptancı markete marketci üreticiye.Ne oluyor 20 kuruşluk kayısı 25 tl akla zarar.
|
benim burda verdiğim fiyatlar parekende yani son satıcı..
****** tarla ile sonsatıcı arasında çok fark var,bu bütün ürünlerde böyle malesef
her zaman aracı, komisyoncu, tüccar kazanıyo en çok emek veren köylü çiftçi
az kazanıyo katılıyorum
daha önceki msj ımda belirttiğim gibi pazarlama konusu önemli husus
örneğin benim bi arkadaşım şu anda aydında incir işleme tesisi kuruyor ortalama 100-150bin tl lik tatırımla.
kilosunu 3-4tl ye alıcak paketleyip ist da 12-13tl ye satıcak
sizin orda caminin önünde incir satan arkadaşlar 3-5 kişi veya 8-10 kişi bir araya gelip böyle bir tesis kurabilirler.üstelik o yörenin insanı oldukları için bu maliyetleri daha aşağı çekebilirler
aynı şey ceviz içinde geçerli ben henüz bahçe kurma aşamasındayım.fazla o konulara girmedim
ama bildiğim kadarıyla 40 -50bin tl ye ufak bi kırma işleme tesisi kurulabilir
veya elle kırma yaptırılabilir bir kişi saatte 2-3 kg kırabiliyomuş(duyumlarıma göre en iyi kırma yöntemiymiş)
ürününe güveniyosan getir istanbula toptancıya 26-30tl,son satıcıya 32-34 tl arası sat