Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ersin1981
benim marketim ve manavım var istanbulda iyide bi ceviz satışım var hem iç hem kabuklu 20 senedir bu işin içindeyim..
ben şu anda fındığı 35,e, cevizi 55,e. inciri 25,e kayısıyı 25,e,a.fıstığını 50tl ye satıyosam.(parekende olarak) bu ürünlerin ana vatanı olduğumuz halde çok iyi fiyatlara satılabiliyo demekki..
yani kaliteli ürün her zaman değerini bulur.birazda pazarlama bilgi ve becerisi gerekiyo ******...
|
Sayın Ersin Bey sanırım İstanbul da ikamet ediyorsunuz. Mesela bende kaman-1 cinsi ceviz var. İyi bir fiyata pazarlamada zorluk yaşıyoruz üretici olarak. Sizin de söylediğiniz gibi pazarlamak için de bilgi ve beceri gerekiyor. Çok haklısınız. Dediğiniz fiyatlara Türkiye pazarında satılabileceğine de inanıyorum. Pazarı çok iyi bilen biri değilim ama sizden bir şey rica edebilir miyim? Kabuklu kaman-1 cevizini kabuklu kaçtan alırlar? Cevizlerin hepsi resimdeki gibi çıkıyor. İç dolgunluğu gayet iyi. Hatta bir kaç defa resim çektim ama içi beyaza daha yakın cevizin. Makine biraz sarımsı çıkardı fotoyu.
İç oranı %55-60 arası.