View Single Post
Eski 13-11-2013, 23:02   #1138
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ersin1981 Mesajı Göster

benim bahsettiğim fiyatlar iç ceviz fiyatı,sizde heralde iç olarak söylüyorsunuzdur
Ben kabuklu fiat olarak düşünmüştüm.

Alıntı:

ürününe güveniyosan getir istanbula toptancıya 26-30tl,son satıcıya 32-34 tl arası sat
Alıntı:

ben şu anda fındığı 35,e, cevizi 55,e. inciri 25,e kayısıyı 25,e,a.fıstığını 50tl ye satıyosam.(parekende olarak) bu ürünlerin ana vatanı olduğumuz halde çok iyi fiyatlara satılabiliyo demekki..
32-34 tl alınan 55 tl satılabiliyorsa çok iyi, arada 20 tl gibi bir fark var ki, bence çok güzel bir kar,

Yazılarınızdan okuduğum kadarıyla bahçe kurma hevesindesiniz.

Nacizane önerim: kendi ürününü değerlendirip satabileceksen çok iyi olur, ama tarım ticarete benzemez yani ticaretten kazandığını tarımdan kazanamazsınız, Bir düşünün yetiştiren ekecek en az beş yıl bakacak maddi ve manevi giderleri riskleri olacak ve beş yıl sonra ürün almaya başlayacak 10 liradan ürününü satacak,diğer taraftan ise hiç beklemeden aracı 7-8 lira parakendeci 10 lira kazanacak, kimsenin kazançın da gözümüz yok allah daha çok versin ama burada dengesiz bir kazanç var gibime geliyor.

Bu nedenlerden dolayı bahçe kurmaya harcayacağın parayı sermaye olarak kullansan daha iyi kar edersin, kabuklu da 10 lira kabuksuz da 20 lira çok güzel bir para, bunu satan bir yıl beklemiyor, üreten 10 lirayı bir yıl bekliyor, satan ise ana parayı satışına göre sermayesine göre 4 de 5 şe katlaması içten bile değil.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön