18-10-2013, 16:02
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2012
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe
Önceki gün dal öğütme makinasının başında 2 saat harcadım, ürettiğim 3 kasa malç malzemesi ancak 4-5 metrekare alan malçalayabildi
Malç naylonu muhtemelen daha ucuz ve pratik olacaktır, ama toplam fayda açısından organik malç malzemesinin yerini elbette tutmaz.. Ticari olarak malç malzemesi üreten yerler mutlaka vardır.. Fiyatını sormak lazım..
Kompost malç için ancak yağışların kesilmesinden sonra faydalı olur diye düşünüyorum. Yoksa otları engelleyeceğine bilakis azdırır tahminimce. Benim kompost yığınından öyle yabani böğürtlen fışkırmış ki inanamazsınız 
|
Çamtepe kardeş dal öğütme makinasını bende düşünüyorum.Dalların budaması yapılınca tarladan dışarıya çıkarılması büyük sorun köylülere götürün diyorum nazlanıyorlar helbuki 15 ton odun çıkıyor 4-5 sene yetecek ama karizmaları çizilir.600 tane 13 yaşında ağaç budadıyorum tarladan sürüyerek çıkarılıyor.Dal öğütme ilerisi için çok iyi olur.Sende ağaçta çok 10 yıl sonrasını düşün chandler uç budaması yapacaksın her yıl derin budama hatta makinenin büyüğünü düşün işlerini görsün.Kolay gelsin iyi bayramlar.
|
|
|