Alakanıza çok teşekkür ediyorum.Benim için faydalı bilgi verdiniz.birde şunu öğrenmek istiyorum,ağaçları malçladığımızda ağaç gövdesinin etrafında hava alması için biraz boşluk bırakmak gerekiyormu ?Teşekkürler Saygılar[QUOTE=YESHILL;1209457]
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hanekase
Ceviz sever ve tüm arkadaşların kurban bayramı mübarek olsun.
Arkadaşlar tarlalarımızda hepimizi yoran yabani ve yabancı otlarla mücadele nasıl olmalıdır.küçümsenmemesi gereken bir durum olarak düşünüyorum.
Bunun mücadelesinide malçlama olarak görüyorum.malzeme olarakta malç örtüsü naylonu olarak düşünüyorum ancak kompost malçlama dahamı iyi olur acaba
Sayın Hanekase, Yabancı otlarla mücadele ve malçlama konusunu bende uzun süre araştırdım.. Uygulama kolaylığı ve benzer faydaları sağlaması nedeniyle malç tekstili uygulamasına karar verdim. Birkaç sırada deneme yaptım. Ot kontrolunde kesin başarı sağlanıyor. Bize danışmanlık veren ziraat mühendisine göre malç uygulaması yapılan sıralardaki fidanların gelişmeside daha iyi. (Benim gözlemimde öyle ancak bahçedeki fidanların gelişmesi genel olarak çok farklı olduğu için farklılığın malç tekstilindenmi kaynaklandığına tam emin değilim). Bu sene tüm bahçeye uygulamaya karar verdik. Sıra aralarınada sulama suyunda sıkını olabilir düşüncesiyle yonca yerine Macar Figi ve Korunga ekeceğiz ( Korunga kireçli topraklar için daha uygun).
Malç tekstilini ekli linkteki firmadan temin edebilirsiniz. Çok üretici yok. Fiyatlar çok farklı. Bize en uygun bu firma geldi. İzmirdede bir firma üretiyor. Onuda araştırabilirsiniz.
Galaser Tarım | Antalya tarım ve sera ürünleri
Selamlar
|